2 TB PCI-e 4.0 NVMe M.2 SSD önerisi

MertGüvercinlik

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yeni bir bilgisayar aldım 512 GB fakat yetmiyor gibi duruyor. Ürünlere de %20 oranında zam geleceği söyleniyor. Aradan çıkarmak istiyorum. Uyumluluk gibi sorunlar olur mu bilmiyorum, aldığım bilgisayarın linkini atacağım. Ona göre seçerseniz sevinirim.

MP600 Pro NH, KC3000, 990 Pro bakabilirsin. Hepsi neredeyse aynı diskler. 990 Pro biraz daha üstün.

Merhaba yeni bir bilgisayar aldım 512 GB fakat yetmiyor gibi duruyor. Ürünlere de %20 oranında zam geleceği söyleniyor. Aradan çıkarmak istiyorum. Uyumluluk gibi sorunlar olur mu bilmiyorum, aldığım bilgisayarın linkini atacağım. Ona göre seçerseniz sevinirim.

Kullanma kılavuzunda M.2 22x80 tip çift SSD yuvan var - kısaca M2 2280, güncelleme kılavuzunda nasıl yapacağın yazıyor 13 sayfada, kendin yapabilirsin aklında olsun.

Kioxia G3 indirimli sayılır - 5.404
G4 çıktı tabi - 7.999

512 + 2Tb kullanman iyi olacak.

MP600 Pro NH, KC3000, 990 Pro bakabilirsin. Hepsi neredeyse aynı diskler. 990 Pro biraz daha üstün.
KC3000 olabilir ama indirim beklemem lazım gibi, 8.500 fazlaymış.

Kullanma kılavuzunda M.2 22x80 tip çift SSD yuvan var - kısaca M2 2280, güncelleme kılavuzunda nasıl yapacağın yazıyor 13 sayfada, kendin yapabilirsin aklında olsun.

Kioxia G3 indirimli sayılır - 5.404
G4 çıktı tabi - 7.999

512 + 2Tb kullanman iyi olacak.
Kioxia 3 işimi görür mü hocam? 4 biraz fazla gibi fiyatı.

KC3000 olabilir ama indirim beklemem lazım gibi, 8.500 fazlaymış.

Kioxia 3 işimi görür mü hocam? 4 biraz fazla gibi fiyatı.
Tabi görür - fiyatı en uygun görünen oydu zaten, M2280 olarak kontrol et onun dışında kafa yoracak bir şey yok, 10.000Mb yazma saniyesine anca ağır işlerde ihtiyaç duyarız ve oyun oynayan kimsenin günümüzde öyle bir ihtiyacı yok.

Bilgisayarının PCI-e 5.0 destegi yoksa 10000 gibi değerleri görmez. Bütçen nedir, G3 alınmaz DRAM yok.
DRAM olmaması günümüzde sadece Boot/başlatma SSD'Si ise yazma okuma açısından bir tık ömür uzatırdı - o da son 3 senedir çok bir anlamı kalmayan durum çünkü SSD'lerin ömürleri yeteri kadar arttı. Ek olarak diğer 512'si duracak, programlarının ayarlarını 512 ve 2Tb arasında bölebilir istediğini istediği yere.

Gen5'te laptopta 10.000 gibi bir değeri okumada görür, yazmada sentetik test sonucları henüz standartlarla tümüyle örtüşen bir halde değil malesef, dün örneğini yaşadık.

Teşekkür ederim hocam.
Rica ederim, bütçene uygun olanı 28 Kasım indirimlerini de gözleyerek alabilirsin, belki daha iyi bir tanesi düşebilir ancak ondan sonra DDR fiyatları ve SSD fiyatlarıda uçacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

DRAM olmaması günümüzde sadece Boot/başlatma SSD'si ise yazma okuma açısından bir tık ömür uzatırdı - o da son 3 senedir çok bir anlamı kalmayan durum çünkü SSD'lerin ömürleri yeteri kadar arttı. Ek olarak diğer 512'si duracak, programlarının ayarlarını 512 ve 2TB arasında bölebilir istediğini istediği yere.

Gen5'te laptopta 10.000 gibi bir değeri okumada görür, yazmada sentetik test sonucları henüz standartlarla tümüyle örtüşen bir halde değil maalesef, dün örneğini yaşadık.

Gen 5 desteği yoksa o değeri görmez dedim, tekrar okumanı öneririm.

DRAM olmayan bir SSD tavsiye ediyorsunuz. İleride yaşanılacak problemlerin (Düşük yazma okuma hızı, dosya aktarımında hantalık) garantisini veriyor musunuz? Ben göremedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı