2 TB SSD tavsiyesi

En alınabilir ve en ucuz model SanDisk Ultra 3D sanırım.
NVMe olarak;
Taş gibidir, 1300 TBW garantisi var.
Red çok hoşuma gitti, fiyat olarak 860 EVO'ya yakın fakat daha içime sindi nedense. Adata olanın yazma ömrünü bulamadım, hız olarak ise harici olarak kullanacağım için pek faydalanacağımı düşünmüyorum ayrıca M2 olması ısınma konusunda korkutuyor. Peki şu SSD'ler ikinci çeyrek gibi %20 düşeceği haberi vardı galiba o doğru mu? %20 fiyat avantajı belki 4 TB'a sürükleyebilir beni.

Teşekkür ederim bu arada öneriler için Red ilk sıramda.

Red çok üst seviye bir ürün, NAS da destekliyor, 7/24 sorun çıkarmadan çalışması için tasarlanmış. Sunucular için biçilmiş kaftan yani. İndirim konusunda bir fikrim yok açıkçası.

SX8200 PRO'nun yazma ömrü 1280 TB diye tahmin ediyorum. Hep 2 kat artmış ama 2 TB modeline N/A yazmışlar. Sitesinde de bilgi yok 2 TB modeli hakkında.

Red çok üst seviye bir ürün, NAS da destekliyor, 7/24 sorun çıkarmadan çalışması için tasarlanmış. Sunucular için biçilmiş kaftan yani. İndirim konusunda bir fikrim yok açıkçası.

SX8200 PRO'nun yazma ömrü 1280 TB diye tahmin ediyorum. Hep 2 kat artmış ama 2 TB modeline N/A yazmışlar. Sitesinde de bilgi yok 2 TB modeli hakkında.
Kafa kafaya o zaman, ama muhtemelen daha fazla ısınacağından dolayı belki kısalabilir de dolduracağımı inanmıyorum. Teşekkürler, biraz daha beklemede kalacağım, o durumki bütçeye göre Adata ile WD arasında bir seçim yaparım gibi. Gerçi o duruma göre 860 Evo’nun da fiyatı yakın alıyor, kafam çok karışık.

WD Red veya SX8200 PRO daha üst seviye modeller 860 EVO'ya göre. Rakip olarak 860 PRO olabilir ancak. NVMe SSD'ler biraz daha dayanıklı diye biliyorum ısıya. Seçim size kalmış, hayırlı olsun diyeyim şimdiden.
Kafam iyice karıştı şimdi, Evo’yu direkt siliyorum o zaman. Açıkçası ısıya dayanıklılık olarak aynıdır diye düşünüyorum, ama SATA’nın anakartı daha yavaş hızlara ve daha geniş alana yayıldığı için daha fazla dayanır gibi.

Bakalım şu indirim konusunu araştırıyım tekrardan konuya eklerim.
2 tane haber buldum:
SSD Fiyatlarında %10-15 Düşüş Bekleniyor - Technopat
İlk Çeyrekte SSD Fiyatlarında Düşüş Yaşanabilir - Technopat
%15 iyi bir fiyatlandırma gibi gözüküyor. @Rambo Okan Güler 3 ay daha bekleyeceğim sanırım, o süre zarfında iyi diyebilceğimiz bir indirim olursa kaparım Red'i.
Son durum: @Rambo Okan Güler hocamın dediği XPG ASX8200 modele yöneldim. Harici olarak kullanmak için şöyle bir kasa aldım, USB 3.2 Gen2x2 diyor standardına, almışken klasik 10 GBPS değil de ileriye dönük olsun diye yaptım bu tercihi. Gerçi TB3 sadece 10 GBPS destekliyor USB bandında ama USB 4 ile hızımın da 2'ye katlanacağını düşünüyorum.

İki ürün birlikte, T5 2TB'ın yaklaşık 100 TL altına denk geldi (Amazon.de'yi baz alarak). Sata yerine NVME bağlantısı iyi iş yapacak hız konusunda. Adata SSD'den kuşkum yok, umarım kasa da sağlamdır. Gelince ikisinin birlikte incelemesini sunarım, yardımcı olan herkese çok teşekkürler :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı