2 web sitesinden ne kadar reklam geliri gelebilir?

Yıllar yıllar önce (her yer forum kaynıyorken) 4 kafadar aktif ve kapsamlı bir forum ve front page yaptık. Haberler, eğitimler, konular güncel ve akıyor. Banner ve link değişimleri derken ilk ayın sonunda pr değerimiz 3-4 arası değişir oldu ama sitenin her yerinden farklı sitelere yönlendirmeler çıkıyor. O zamanlarda pr değerini yükseltmek çok kolaydı. Günlerce kodlama ile uğraşıp SEO optimizasyonunu yaptık. Site 10. günde günlük 1000'e yakın tekil hit almaya başladı. Hatta üst banner sistemi oluşturduk ve para ile kiralama görüşmelerine başladık. Baktık tutar gibi oldu yapıştırdık AdSense reklamlarını. $ hesabıyla işlem yapıyoruz tabii bir de. Günlük 0, 3- 0,5 $ gelmeye başladı. Sonra arkadaşlardan biri bu işin açığını çözmüş, eşe DOS'ta belli saatlerde tüm reklamları tıklatıyor. Günlük gelir 1-2 derken 3$ ve üzeri oldu. AdSense hesabı da benim adıma kayıtlıydı. Sonra sağ olsun yetmemiş bir de bir bot programlamış, bilgisayarlarından birini açık bırakmış o iş için. 29. günde 100$ çektik hesaptan. Yırttık dedik, tamamı İngilizce olacak şekilde daha kapsamlı bir siteyi oluşturmaya karar verdik.
30. gün sonunda önce bir mail geldi. AdSense'den lifetime ban yedim.
31. günde web sitemizin yediği kısıtlamalar arttı, link değişimlerimiz iptal oldu (pr değerimiz 4'ten 0'a düştü).
2. ayın sonunda siteyi kapatıp isim haklarını uzaya gönderdik. Şimdi sitenin adını bir peyzaj firması satın almış. Mutfak tezgahı ve peyzaj yapıyorlar :(

İlave: Şimdi siteye tekrar girmeye çalıştım. Peyzajcılar siteyi çaldırmış, yetişkin içerikli olmuş :D

Adı neydi hocam sitenin
 
2-3 site kurup AdSense ile kazanma devri bitti, sen 15-16 sene kadar geç kalmışsın. Şimdi farklı popüler alanlara yönel yoksa boşuna emek ve zaman harcamış olursun.
 
Yıllar yıllar önce (her yer forum kaynıyorken) 4 kafadar aktif ve kapsamlı bir forum ve front page yaptık. Haberler, eğitimler, konular güncel ve akıyor. Banner ve link değişimleri derken ilk ayın sonunda PR değerimiz 3-4 arası değişir oldu ama sitenin her yerinden farklı sitelere yönlendirmeler çıkıyor. O zamanlarda PR değerini yükseltmek çok kolaydı. Günlerce kodlama ile uğraşıp SEO optimizasyonunu yaptık. Site 10. günde günlük 1000'e yakın tekil hit almaya başladı. Hatta üst banner sistemi oluşturduk ve para ile kiralama görüşmelerine başladık. Baktık tutar gibi oldu yapıştırdık Adsense reklamlarını. $ hesabıyla işlem yapıyoruz tabi bir de. Günlük 0,3- 0,5 $ gelmeye başladı. Sonra arkadaşlardan biri bu işin açığını çözmüş, eşe dosta belli saatlerde tüm reklamları tıklatıyor. Günlük gelir 1-2 derken 3$ ve üzeri oldu. Adsense hesabı da benim adıma kayıtlıydı. Sonra sağ olsun yetmemiş bir de bir bot programlamış, bilgisayarlarından birini açık bırakmış o iş için. 29. günde 100$ çektik hesaptan. Yırttık dedik, tamamı İngilizce olacak şekilde daha kapsamlı bir siteyi oluşturmaya karar verdik.
30. gün sonunda önce bir mail geldi. Adsense'den lifetime ban yedim.
31. günde web sitemizin yediği kısıtlamalar arttı, link değişimlerimiz iptal oldu (PR değerimiz 4'ten 0'a düştü).
2. ayın sonunda siteyi kapatıp isim haklarını uzaya gönderdik. Şimdi sitenin adını bir peyzaj firması satın almış. Mutfak tezgahı ve peyzaj yapıyorlar :(


İlave: şimdi siteye tekrar girmeye çalıştım. Peyzajcılar siteyi çaldırmış, yetişkin içerikli olmuş :D
Bot işi biraz abartı olmuş sanki 😅 yapmayı düşünüyoruz ama mahkemelik bir olay olursa kötü olur.

Yapamazsın diye bir şey yok ama 2.'de böyle bir forum olabilir biraz uğraşırsın ama yapabilirsin...(kazançtan yüzde 20 istiyorum! Şaka...şaka...)
Evet forum sitesi açabilirim fakat mahkeme olayı gözümü çok korkuttu.

2-3 site kurup AdSense ile kazanma devri bitti, sen 15-16 sene kadar geç kalmışsın. Şimdi farklı popüler alanlara yönel yoksa boşuna emek ve zaman harcamış olursun.
Tamamdır google reklam işini boşverdim ztn.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı