2 yıl önce alınmış ayıplı mal iadesi kabul olur mu?

Bu kişinin, firmanın inisiyatifine kalmış bir şey. Ben 4 yıl önce aldığım bir ayakkabıyı iade edip, başka bir ayakkabı aldım. Hiç giymediğim için iade talebimi kabul ettiler. 1 kuruş bile vermedim. Fakat elden tabii ki. Diğer türlü kabul edilmezdi.
 
MADDE 10 – (1) Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir. Bu karine, malın veya ayıbın niteliği ile bağdaşmıyor ise uygulanmaz.

MADDE 12 – (1) Kanunlarda veya taraflar arasındaki sözleşmede daha uzun bir süre belirlenmediği takdirde, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile, malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Bu süre konut veya tatil amaçlı taşınmaz mallarda taşınmazın teslim tarihinden itibaren beş yıldır.

MADDE 13 – (1) Ayıplı hizmet, sözleşmede belirlenen süre içinde başlamaması veya taraflarca kararlaştırılmış olan ve objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan hizmettir.


Şansınızı deneyebilirsiniz ama haklılık durumunuz ürüne ve ürünün niteliğine göre değişir.
 
Olmaz 2 yıl geçmiş.
geçmedi
Büyük ihtimal iade almazlar belki zorda olsa değişim olabilir.
Evet, satın alınan malın ayıplı çıkması durumunda malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren iki yıl içinde tüketicilerin, bedel iadesi, malın ayıpsız misliyle değişimi, ayıp oranında bedel indirimi veya ücretsiz onarımı isteme hakları vardır. Tüketici dilediği hakkı kullanmakta serbesttir. Satıcı tüketicinin talebini yerine getirmek zorundadır.
;

tuketici hakları makalesinde bu yazıyor burada yazana gore hakkım var?
 

Geri
Yukarı