2 Yıllık bilgisayar programcılığı okunur mu?

Bilgisayar programcılığı okuyanların çoğunluğu DGS ile bilgisayar mühendisliğine geçmek için okuyor da okunabilecek bir bölüm mü diye soracak olursanız bence AÖF'ten okunabilir. Mezunu fazla. Bilgisayar mühendisliği için uğraşmak istiyorsanız da bir sene mezuna kalıp öyle şansınızı deneyebilirsiniz. Gerçekten mezunu fazla olduğu için DGS'ye giren kişi sayısı da fazla. DGS'den çok çok iyi yapmanız gerekiyor ki bilgisayar mühendisliğine geçiş yapabilesiniz ve bazı üniversiteler doğrudan 3. sınıftan da başlatmıyor, birinci sınıftan başlama ihtimaliniz de var. Bunu da unutmayın.

2 yıllık programcılık okudum, bu sene mühendisliğe geçeceğim. Şunu diyeyim bilgisayarda hep oyun oynamak ayrı o bilgisayarın nasıl çalıştığını, veya oyunların nasıl yapıldığını merak edip ilgi duymak ayrı. Programcılıkta oyun oynatmayacaklar sana. Yazılım sürekli kendini geliştirmeni isteyen bir daldır. Üniversite okudun diye yazılımcı olmazsın. Üniversite de çok temel olan yazılım eğitimini alırsın ve kendini geliştirmek sana kalır. Ben yazılıma ilgi duyuyorum ve gerçekten oturur saatlerce kendimi geliştiririm diyorsan seç bu bölümü.

Konuyu hortlatiyorum ama oyun yapmaya bayağı ilgim var. Programcılık okusam önüm açık olur mu? O bölümde okuyan insanlarla birleşip oyun yapmak falan o kafayla programcılık okuyan insanlar var mı?

Konuyu hortlatiyorum ama oyun yapmaya bayağı ilgim var. Programcılık okusam önüm açık olur mu? O bölümde okuyan insanlarla birleşip oyun yapmak falan o kafayla programcılık okuyan insanlar var mı?

Programcılık veya herhangi bir 2 yıllık diplomanın yazılım sektöründe pek bir karşılığı yok.

4 yıllık kolay geçebileceğim bir bölüm okumak iş görür mü?

DGS ile mi? Eğer kastettiğin 2 yıllık bir yazılım bölümü okuyup DGS ile Bilgisayar Mühendisliği - Yazılım Mühendisliği gibi bölümlere tamamlamak ise olabilir ancak DGS ile özellikle bu iki bölüme tamamlamak oldukça zor çünkü DGS için en yüksek puanlı bölümlerin başında geliyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı