2 Yıllık bilgisayar programcılığı okunur mu?

DGS ile mi? Eğer kastettiğin 2 yıllık bir yazılım bölümü okuyup DGS ile bilgisayar mühendisliği - yazılım mühendisliği gibi bölümlere tamamlamak ise olabilir ancak DGS ile özellikle bu iki bölüme tamamlamak oldukça zor çünkü DGS için en yüksek puanlı bölümlerin başında geliyorlar.

2 seçeneğim var zaten ya böyle yapacağım ya da 4 yıllık ortalama bir bölüme geçip kendimi yazılım ve 3D modelleme konusunda geliştireceğim.

2 seçeneğim var zaten ya böyle yapacağım ya da 4 yıllık ortalama bir bölüme geçip kendimi yazılım ve 3D modelleme konusunda geliştireceğim.

4 yıllık alakasız bir bölüm yerine mühendislik gelmediği durumda seçebileceğin ve yazılım eğitimi verilen başka bölümler de var.

Sayısalda "Bilgisayar Bilimleri", "Yazılım Geliştirme", "Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri", "Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri" gibi 4 yıllık lisans bölümlerini seçebilirsin.

Eşit Ağırlıkta 4 yıllık "Yönetim Bilişim Sistemleri" bölümünü tercih edebilirsin.

Bilişim sektöründe daha spesifik alanlar için de eğitim veren bölümler var elbette, yazdıklarım daha genel yazılım eğitimi veren bölümlerdir.

Diğer bir seçenek olarak 2 yıllıktan 4 yıllığa tamamlamak da tercih edilebilir ancak kontenjanlar kısıtlı olduğu için yüksek puan almanız gerekiyor.

Diploma özellikle günümüzde yazılım sektöründe ilk işi bulabilmek için oldukça önemli bir araç. O yüzden alakalı bir bölümü okumanızı öneririm.

Konuyu hortlatiyorum ama oyun yapmaya bayağı ilgim var. Programcılık okusam önüm açık olur mu? O bölümde okuyan insanlarla birleşip oyun yapmak falan o kafayla programcılık okuyan insanlar var mı?

Sorduğun soruya karşılık "ne kadar gerekli ne kadar gereksiz kısmını" atlıyorum. Bölümde okuyan ve okulun bu bölüm için açılmış gruplarında proje geliştiren insanlara denk gelebilir ve katılabilirsin. Bu şekilde iş yapan insanları görebiliyoruz. Eğer yapabiliyorsan iyi bir üniversitede bilgisayar mühendisliğine zorlaman. Yapamıyorsan da üniversiteyi rahat bitirebileceğin şekilde ayarlayıp o sürede gerekli programlara çok iyi hakim olman ve sonrası çorap söküğü gibi gelir. Benden sana tavsiye genelde oyun yapan kişilerin belli dönemlerde fuarları oluyor ve bu fuarlarda gönüllü çalışabilir ve oradaki topluluğa kendini tanıtabilirsin. Kim olduğunu göstermezsen sıradanlardan olursun. O sürede ufak projeler tasarlayıp tanıttığın insanlara demolarını pazarlayabilirsin. Biraz konun dışına çıktım ama süreçte sana yararlı olacağını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı