2 Yıllık Bölüme Gidilir mi?

1-2 yıl kayıp hiçbir şey şu hayatta. İstemediğin bir bölümü okumanın verdiği huzursuzluğu hayatın boyunca yaşarsın.
Üniversite kazanmak değil okumak zor arkadaşlar. Kazandıktan sonra başlıyor her şey. 2 yıllık bölüme gideceğim, 4 yıllık yapacağım diyenlerden kimseyi 4 yıllığa geçerken görmedim. Öyle bir bıkkınlık oluyor. Mühendisliği de çok çalışmadan 2 senede bitiremezsin zaten ona 3 de sen en az. Dersler gerçekten çok zor.
Lisedeki gibi hoca geçirir vs olayı da yok. Tek dersten yıllarca kalabilirsin öyle bir yer üniversite. Tercih yaparken bunları düşünerek tercih yapın.

1 sene uzun ve çok iyi değerlendirilebilir bir süre. Senin gibi temeli olmayan öğrenciler için de çok iyi.

Herkes benim de diyeceğim şeyleri demiş. Yani diyecek pek bir şey kalmamış.

2 yıllık okuyup, 4 yıllığa geçerken sınavı nasıl geçeceksin ki? 1 yıl pek fazla bir şey kaybettirmez ama gerçekten aklını başına alıp, çalışırsan çok şey kazandırır. Öyle pek fazla hayalin, hedefin yoksa, "Ben okulu bitireyim de, bir an önce ortalama bir maaş ile çalışayım." diyeceksen direkt başlayabilirsin. Fakat 2 ile 4'ün arasında büyük fark var. Tercih senin. Tecrübesi olan büyüklerin, yakınların varsa onlarla daha detaylı konuşup, bu kounları danışarak daha net bir karar alabilirsin.

Diyeceğim tek şey emin şekilde karar ver.

2 yıllıkta gidebilirsin.
Dgs zor değil tam tersine en kolay yöntem bence.
Eğer ailem sıkıntı yapmaz çalışırım ben adam gini dersen 1 sene hazırlan.
Vaktim yok dersen git hemen. Dgs yi düsünme dgs kolaydır. Cok güzel bir yöntem bence.

Dgs de sorun şu. Sen 2 yillik inşaat twknolojısı okudun diyelim. Sonradan dgs girdin kazandın insaat müh.

Sana statik termodinamik vs vs bi kitlicekler. Temelin olmadığı içinde dumur kalabilirsin. Yoksa dgs candır

Hocam ben inşaat mühendisliği okuyorum. DGS ile gelen bir çok arkadaşım da var hepsi bölüm derslerinde çuvallıyor temelin yoksa statikten yapı statiğinden mukavemetten falan geçmen çok zor. DGS ile gelip okulu uzatmadan bitiren adam çok nadirdir. Sen de DGS ile geçiş yaparsan çok yüksek ihtimal okulunun uzatırsın o yüzden bir sene daha hazırlanmak sana bir şey kaybettirmez.Bunun yanı sıra sen olmayan o temelin için olana göre her sınava en az 2 kat fazla çalışman gerekiyor. Ayrıca bir çok üniversite DGS geçişlilerini sadece teknoloji fakültesine alıyor ki inşaat mühendisliğinde imza yetkisi çok önemli bir şey ve bir çok imza yetkisi sadece mühendislik fakültesi mezunlarına veriliyor.

Bir kere bile kitap açmama rağmen 241 puan almışım. Yüksek değil ancak yine de iyi diye düşünüyorum çünkü çalışma namına hiçbir şey yapmamıştım. Her neyse, 2 yıllık güzel bölümler var baktım biraz. Tabi sadece 2 yıllık okuyup bırakmayacağım. 4 yıllığa tamamlamaya da çalışacağım. İnşaat teknolojisi örneğin, 2 yıllık okuyup daha sonra inşaat mühendisliğine DGS ile girmek bana biraz hoş geldi. İnşaat severim, ilgimi çeken bir bölüm. Veya bilgisayar programcılığı da olabilir. Asıl sorum; 2 yıllık gitmek ve sonra 4 yıllığa tamamlamaya çalışmak mantıklı bir girişim olur mu? Yoksa bir sene daha oturup, dershaneye gidip sıkıca çalışmayı planlıyorum. Ama içimde bir üniversite hevesi de var açıkçası.
Öncelikle DGS yi unut :) bu zamana kadar benim yaptığım gibi hiç kitap açmadan 2 yıllık üniversite okumak yolundaysan üniversiteye başlayınca da çalışmazsın. Ya da yeteri kadar çalışmazsın kendimden biliyorum. Üniversite 2 ye geçtik bak alttan 4 tane ders var. Rahatsan bir yerde tıkanırsın en temizi en baştan sağlam bir bölüm kazanıp o şekilde yoluna devam etmek. 2 den 4 e DGS ile bu anlattığın gidişatla geçen birine hayatım boyunca şahit olmadım. 1 sene bir şey değil. Çalış (y)

Öncelikle DGS yi unut :) bu zamana kadar benim yaptığım gibi hiç kitap açmadan 2 yıllık üniversite okumak yolundaysan üniversiteye başlayınca da çalışmazsın. Ya da yeteri kadar çalışmazsın kendimden biliyorum. Üniversite 2 ye geçtik bak alttan 4 tane ders var. Rahatsan bir yerde tıkanırsın en temizi en baştan sağlam bir bölüm kazanıp o şekilde yoluna devam etmek. 2 den 4 e DGS ile bu anlattığın gidişatla geçen birine hayatım boyunca şahit olmadım. 1 sene bir şey değil. Çalış (y)

Ben geçtim hocam bölümü sevmenle alaklı o iş.
Hocam ben inşaat mühendisliği okuyorum. DGS ile gelen bir çok arkadaşım da var hepsi bölüm derslerinde çuvallıyor temelin yoksa statikten yapı statiğinden mukavemetten falan geçmen çok zor. DGS ile gelip okulu uzatmadan bitiren adam çok nadirdir. Sen de DGS ile geçiş yaparsan çok yüksek ihtimal okulunun uzatırsın o yüzden bir sene daha hazırlanmak sana bir şey kaybettirmez.Bunun yanı sıra sen olmayan o temelin için olana göre her sınava en az 2 kat fazla çalışman gerekiyor. Ayrıca bir çok üniversite DGS geçişlilerini sadece teknoloji fakültesine alıyor ki inşaat mühendisliğinde imza yetkisi çok önemli bir şey ve bir çok imza yetkisi sadece mühendislik fakültesi mezunlarına veriliyor.

Teknoloji fak. Mezunlarıda imza hakkına sahip

Teknoloji fak. Mezunlarıda imza hakkına sahip
Hocam benim bildiğim kadarıyla şuanda hukuken sahipler ilk başta TMMOB'ı teknoloji fakültesi mezunlarını mühendis olarak tanımadı ama daha sonrasında karşı dava açıldı ve kazanıldı ve şuanda da bu karar uygulanıyor ama ondan sonrada bu sefer de TMMOB itiraz ederek yeniden dava açtı. Çok emin olmamakla birlikte bu şekilde diye biliyorum yarın ne olacağı çok kesin değil yani.

Hocam benim bildiğim kadarıyla şuanda hukuken sahipler ilk başta TMMOB'ı teknoloji fakültesi mezunlarını mühendis olarak tanımadı ama daha sonrasında karşı dava açıldı ve kazanıldı ve şuanda da bu karar uygulanıyor ama ondan sonrada bu sefer de TMMOB itiraz ederek yeniden dava açtı. Çok emin olmamakla birlikte bu şekilde diye biliyorum yarın ne olacağı çok kesin değil yani.

Hiçbişey yapamazlar ona. Müh.fakültesi okuyanların egosundan kaynaklı bi düzmece o. Yeterince bilgi berdim sanada aklına takılan olursa sor gene

Bir kere bile kitap açmama rağmen 241 puan almışım. Yüksek değil ancak yine de iyi diye düşünüyorum çünkü çalışma namına hiçbir şey yapmamıştım. Her neyse, 2 yıllık güzel bölümler var baktım biraz. Tabi sadece 2 yıllık okuyup bırakmayacağım. 4 yıllığa tamamlamaya da çalışacağım. İnşaat teknolojisi örneğin, 2 yıllık okuyup daha sonra inşaat mühendisliğine DGS ile girmek bana biraz hoş geldi. İnşaat severim, ilgimi çeken bir bölüm. Veya bilgisayar programcılığı da olabilir. Asıl sorum; 2 yıllık gitmek ve sonra 4 yıllığa tamamlamaya çalışmak mantıklı bir girişim olur mu? Yoksa bir sene daha oturup, dershaneye gidip sıkıca çalışmayı planlıyorum. Ama içimde bir üniversite hevesi de var açıkçası.

Bir sene daha hazırlanayım kazanırım diyorsan, DGS yi de kazanırsın rahatlıkla.
Ayrıca 2 yıllık diyip küçümsememek lazım. Tekniker açığı çok fazla Türkiye'de. Maaşı düşünüyorsan inan Teknik sorumluluların bir çoğu mühendisten fazla maaş alıyor. Tekniker olarak direk yüksek maaşlı işlerde var.
Medikal sektörü.
Havacılık sektörü. Buralara ilişkin 2 yıllık okuyabilirsin.

Yani bu DGS olayını tavsiye etmiyor musunuz? aslında girenler var tabi de, riskli bir olay.Sanırım bir sene daha oturup adam gibi çalışmak lazım.Ayrıca temelimde pek yok. Bu bir sene bana hem kazanırsam üniversite için hazırlıkta olur.Dersler vb için.
DGS bence 2 yıllık okuyanlar için büyük nimet. Temel Türkçe temel matematik sorularından oluşuyor şu hızla ilerleyen 2 araba bu denklemin en sade hali ayşe 5 yaşında bu kaç yaşında gibi aşırı basit sorular var sağlam çalışma ile güzel bölümlere geçilebiliyor. Ancak en azından bir 45-50net çıkartmak lazım ki zaten sağlam çalışınca daha fazlası bile gelir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı