2 Yıllık Bölüme Gidilir mi?

Ben yerinde olsam DGS ile denerdim. Çünkü üniversite sınavına 1 sene hazırlanmak, çalışmak ayrı bir şey. 4 yıllık bölüme geçiş yapıp da zor dersleri geçmek ayrı bir şey. Birinde her konuya çalışmak zorundasın, sistem değişti mi değişmedi mi derdi var, sıralama tutacak mı şimdi derdi var... Bu böyle uzar gider. Öbür terli dersin kendisi belli, istediği gereklilikler belli.

DGS nasıldı? yani kontenjan olayları felan.
Dgs kontenjanları az, sınavda matematik soruları mantık sorusu olduğu için uzun ve zor bu yüzden çoğu kişi yetiştiremiyor. Bide dgsden sonrası var üçüncü sınıftan başlatmıyorlar beni direk normal kayıtmış gibi birden başlattılar. Gerçi üniden üniye fark ediyor.

Ben yerinde olsam DGS ile denerdim. Çünkü üniversite sınavına 1 sene hazırlanmak, çalışmak ayrı bir şey. 4 yıllık bölüme geçiş yapıp da zor dersleri geçmek ayrı bir şey. Birinde her konuya çalışmak zorundasın, sistem değişti mi değişmedi mi derdi var, sıralama tutacak mı şimdi derdi var... Bu böyle uzar gider. Öbür terli dersin kendisi belli, istediği gereklilikler belli.
Çok basit görmeyin o dersleri :D Ben kimya mühendisliğinde okudum. Bizi mi kastılar bilmiyorum ama her vize veya finalin ağırlığı üniversiteye giriş sınavı kadar ağırdı. Son gün çalışayım geçeyim olayı yoktu. Her sınava en az 1 hafta çalışmadan geçilmesi imkansız gibi bir şeydi. Zaten 3 haftada bir her dersten sınav vardı. Projeler ödevler vs derken o şekilde sıfırdan dersi halletmek mümkün değil. Dediğiniz gibi olmayabiliyor maalesef. Kesinlikle üniversite sınavına çalışmak çok daha kolay diye düşünüyorum ben.

@The Böbrek Mafyası 15 yıl? 12. sınıfta öğrendiğin konular falan yok sanırım sınavda. Yeni konular ama bak. Temeli orada atılan. Yani ya müfredatı bilmiyorsunuz ya da daha sınava girmediniz.
Rasgele söylediğim bir sayıydı, lise bitene kadar olan kısmı kasdetmiştim. 12. sınıfta öğrendiğin konuların olmadığını nerede söyledim? Kaç tane soru var sen ona bak.
Onun haricinde üniversiteye gitmediğini varsayıyorum bu sınavla karşılaştırdığın için. Yahut hocaların lise mantığı ile kafasına göre geçiriyor iki konuşmayla :) Ösym nin sınavları üniversitedeki derslerin yanında hiçbir şeydir.

Üniversite sınavına çalışmak çok daha kolay mı? Bu tartışmaya girmeyeceğim asla. :)
Kesinlikle vize veya final üniversite 1 hariç geri kalan 3 senenin her sınavı ve quizi üniversite giriş sınavından çok daha ağırdı. Üniversite sınavına hiç çalışmadan bir şeyler yapabildim. Zor bir sınav değil. Doğru bir sınav olduğunu da düşünmüyorum. Siz ne okudunuz bilmiyorum ama benim okuduğum bölümde kolay diye bir şey yoktu. Sınavlarda en az 3-4 sayfalık hesaplama oluyordu. 1 sınavda 12 sayfa hesaplama yaptığımı biliyorum. Süresiz sınavlara girdim. Neden süresiz olduğunu düşünürsen anlarsın zaten. Sınavda 2 kere mola verildi. Sınavı bırak sadece projelere ödevlere harcadığın zaman kadar üniversite sınavına çalışırsan sayısalda ilk 20000 de olur tıp okursun :D Sonradan akıllandım maalesef.

Ben öyle düşük sıralamalardan bahsetmiyorum arkadaşlar. Derecelerden bahsediyorum. Bir de sayısal okudum. Sıradan bir üniversite veya bölüm olarak konuşmuyorum. Siz gireceğiniz sınavın ne olduğunu biliyorsunuz en azından. 2 haftada bir sınavın tipi değişiyordu. :) Elbette o da kendi içinde zor. Siz kendi deneyimlerinizden yorumda bulunuyorsunuz, ben de kendi deneyimlerimden yorumda bulunuyorum. Sizin bölümünüz zor ayrıca. Tabii ki üniversitede yatarak geçersin falan gibi bir şey asla söylemedim ya da ima da etmedim. Ayrıca girdiğimiz tartışma da çok saçma. O mu daha zor bu mu? Yani çok subjektif bir olay zaten. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı