2 yıllık dizüstü bilgisayara bakım yapılmalı mı?

MBirhanM

Kilopat
Katılım
29 Mayıs 2016
Mesajlar
906
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bundan tam 25 ay önce bir dizüstü bilgisayar aldım. O günden itibaren ne macun değiştirdim, ne fanları temizledim, ne format attım, ne de başka bir şey. Hiçbir şey yapmadım bilgisayara. Aslında yine yapmazdım yıllarca ama dün gece uyumadan önce elim laptopa doğru gitti (Harici klavye ve mouse kullanıyorum) ve bir baktım bilgisayar ateş gibi. Sonra birkaç derece ölçme programı indirdim ve hepsi 80 ve 90 üzeri gösterdi bilgisayar boşta iken. Bu arada bilgisayarın garantisi yok, bitti yani.

Ne yapacağım konusunda da pek bir bilgim yok. Bilgisayar tamircilerine de güvenmiyorum zarar verirler diye. Sizden yardım istiyorum. Şu an benim ne yapmam gerekiyor? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? (BIOS, macun değişme vs. hiçbirini bilmiyorum)

Özellikleri de yazayım yine ne olur ne olmaz.

  • Monster ABRA V6.1
  • Nvidia 2 GB GTX 950M
  • Intel i7 6700HQ 8 CPU's
  • 8 GB RAM

Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2 Yıllık laptopun temizliğinin anakarta kadar ineceğini zannetmiyorum, tabii temiz kullanmadıysanız durum farklı. En azından bir laptopun altındaki vidaları sökerek göz atarsanız kendinizin yapıp yapamayacağınız konusunda sonuca varmış olursunuz. Fanlar da tozlanma olmuş olabilir. Onuda elektrik süpürgesi ile 1 dakikada halledebilirsiniz. İşlemcinin macunlarını da kendinize güvenmiyorsanız bilgisayarcıya götürürseniz yarım saatinizi bile almadan size teslim edecektir. Ayrıca statik elektrikten dolayı bilgisayarıma bir zarar veririm korkusundaysanız (gerçi bu durum binde bir ihtimal) elinize plastik eldiven geçirirseniz bir sorun çıkacağını zannetmiyorum.
 
Bende öyleydim hocamda dünden beridir 80'den aşağı düşmüyor sıcaklık değerleri

Hocam bendeki Lenovo Z580 modeliydi. Vakti zamanında (2012 idi) 1300 liraya almıştım. Üzrinde GT630M ekran karti vardi. Zamanındaki bütün oyunları oynamistim. Hatta bikac ay evvel de GTA 5 alıp onu kurdum. 25-30 fps alarak oynamıştım. Hiç format atma veya bakım vs olmamasına rağmen açmıştı ve sasirmistim =)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı