2 yıllık iyi üniversite vs 4 yıllık kötü üniversite

safargn

Picopat
Daha fazla  
İyi günler herkese 2024 TYT ve AYT sınavına girdim. TYT güzel geçti amma AYT güzel geçmedi. Ben normalde bilgisayar mühendisliği istiyorum ama iyi bir üniversite gelemeyecek bu yüzden iyi olarak bilinen bir üniversitenin bilgisayar programcık bölümünü düşünüyorüm. Seneye tekar sınava girme gibi bir durumum olmayacak. Benim aklım programcılığa yattı. Peki sizin önerebileceğiniz bir şey var mıdır?

Bilişim öğretmenim söyledi.
4 yıllık bir üniversiteye gitmezsen başın çok ağrırmış.
Çünkü mesela sen 2 yıllık üniversite okudun ve çalıştığın şirket sana 35000 maaş veriyor diyelim.
Fakat senden alt rütbede çalışan birisi 4 yıllık okuduğu için 40000 maaş alır.
Ve şirket istese de zam yapamaz. Çünkü o kişi 4 yıllık okudu. Bu yüzden senin zoruna gider.

Bu yüzden her ne bölüme gidersen git 4 yıllık bir yere git. İsterse Mardin üniversitesi olsun 4 yıllık olsun. Bu arada yanında bir bıçak taşı ne olur ne olmaz (!) :D

İyi günler herkese 2024 TYT ve AYT sınavına girdim. TYT güzel geçti amma AYT güzel geçmedi. Ben normalde bilgisayar mühendisliği istiyorum ama iyi bir üniversite gelemeyecek bu yüzden iyi olarak bilinen bir üniversitenin bilgisayar programcık bölümünü düşünüyorüm. Seneye tekar sınava girme gibi bir durumum olmayacak. Benim aklım programcılığa yattı. Peki sizin önerebileceğiniz bir şey var mıdır?

Hocam bence sonuçlar açıklanana kadar aklınızda böyle şeyler düşünmeyin bu sizin kararlarınızı etkilemesin hatırladığıma göre sıralama ve puanı %40 TYT %60 AYT belirliyordu sonuçların açıklanmasına kadar beklemeniz daha iyi olur.

Bilişim öğretmenim söyledi.
4 yıllık bir üniversiteye gitmezsen başın çok ağrırmış.
Çünkü mesela sen 2 yıllık üniversite okudun ve çalıştığın şirket sana 35000 maaş veriyor diyelim.
Fakat senden alt rütbede çalışan birisi 4 yıllık okuduğu için 40000 maaş alır.
Ve şirket istese de zam yapamaz. Çünkü o kişi 4 yıllık okudu. Bu yüzden senin zoruna gider.

Bu yüzden her ne bölüme gidersen git 4 yıllık bir yere git. İsterse Mardin üniversitesi olsun 4 yıllık olsun. Bu arada yanında bir bıçak taşı ne olur ne olmaz (!) :D
ama işte düzgün bir şekilde kendimi geliştirebileceğim mi okulun imkanı iyi olacak mı?hocalar bilgili olacak mı? her bilgisayar mühendisliği okuyanı işe alma gibi bir durum yok ortada.yani dgs ile de 4 yıllığada geçebilirim onu da katalım hesaba

2 yıllık üniversitede geoteknik gibi geçer akçe ve Lisans'ta çok da alternatifi olmayan ya da harita gibi piyasada talebi olan bölümlere giderseniz para kazanabilirsiniz.
yani ben bilgisayar bölümü istiyorum amacımız tabi ki çok para kazanmak ama sevdiğimiz işte para kazanalım.

DGS yolu izlenebilir. DGS yolu ile 2 yıllık okunduktan sonra DGS ye girip sadece mat 1 yapıp çok çok daha iyi üniversitelerde mühendislik okuyabilirsin. Aynı zamanda çift diploman olur. Bazı firmalar 2 yıllık ve 4 yıllık olayına sıcak bakar. Herşeyi geçtim fakat bilgisayar mühendisliği okunmanı tercih etmem. Şuan okunabilecek 3 farklı mühendislik bölümü var.
  • Makine Mühendisliği
  • İnşaat Mühendisliği (son tercih)
  • Elektirik Elektronik Mühendisliği
Bu bölümlerle her yerde iş bulursun.

DGS denemeyeceksen okunmaz. İstersen en iyi üniversitede oku, işin sonunda programcı ve 2 yıllık mezunu olacaksın, ve 2 yıllık diploma çoğu şirkette sorun yaratır. Bir diplomayı ne kadar kolay elde edebiliyorsan, o diploma genelde o kadar işlevsiz oluyor, programcılık diplomasındaki sorun da bu zaten. Referansın yoksa yazılım sektöründe iş dahi bulman büyük şans olur.

Yani ben bilgisayar bölümü istiyorum amacımız tabii ki çok para kazanmak ama sevdiğimiz işte para kazanalım.

Hocam ben bir DGS'liyim ve mezun olunca da ön lisans bölümüm üzerinde çalışmaya devam edeceğim ancak bizim bölümün ülkede 2 üniversitede olduğu için mezun az ve siz iş bulmuyorsunuz iş gelip sizi buluyor. Ülkede tekniker ve teknisyen olarak nitelikli, ara eleman açığı var ancak bunlar daha çok inşaat ya da ağır sanayi gibi sektörlerde zira buralarda bu tarz ara elemanları çalıştırmanın kanuni zorunluluğu var ve yine bu kişiler bazı prosedürlerde doğrudan imza kullanma yetkisine sahip. Sizin sektörde ise @785052 hocamında dediği gibi sizin ön lisans okumanız evde oturup aylarca hint abileri izlemiş bu işe gerçekten meraklı birisine karşı bir üstünlük kurmayacak çünkü bildiğim kadarı ile pek çok firmada işin mühendisi bulunurken bu tarz ara elemana gerek yok ve ön lisans diplomasının çalışacağı şirkete ilave bir katkısı yok.

DGS denemeyeceksen okunmaz. İstersen en iyi üniversitede oku, işin sonunda programcı ve 2 yıllık mezunu olacaksın, ve 2 yıllık diploma çoğu şirkette sorun yaratır. Bir diplomayı ne kadar kolay elde edebiliyorsan, o diploma genelde o kadar işlevsiz oluyor, programcılık diplomasındaki sorun da bu zaten. Referansın yoksa yazılım sektöründe iş dahi bulman büyük şans olur.
hocam benim amacım zaten 4 yıllık bölüm ben şuan mezuna kalıpta sınava girdim zaten ben şuan tekrar da sınava girsem tekrar da yapamam çünkü ev de rehavete kapılıyorum.benim amacım 2 yıllık okuyup en iyi üniversite de olmasa da iyi bir üniversitede okumak bu mümkün mü? iyi bir üniversitenin 2 yıllık bölümü kötü 4 yıllıkın imkanlarından iyi midir?

Hocam ben bir DGS'liyim ve mezun olunca da ön lisans bölümüm üzerinde çalışmaya devam edeceğim ancak bizim bölümün ülkede 2 üniversitede olduğu için mezun az ve siz iş bulmuyorsunuz iş gelip sizi buluyor. Ülkede tekniker ve teknisyen olarak nitelikli, ara eleman açığı var ancak bunlar daha çok inşaat ya da ağır sanayi gibi sektörlerde zira buralarda bu tarz ara elemanları çalıştırmanın kanuni zorunluluğu var ve yine bu kişiler bazı prosedürlerde doğrudan imza kullanma yetkisine sahip. Sizin sektörde ise @785052 hocamında dediği gibi sizin ön lisans okumanız evde oturup aylarca hint abileri izlemiş bu işe gerçekten meraklı birisine karşı bir üstünlük kurmayacak çünkü bildiğim kadarı ile pek çok firmada işin mühendisi bulunurken bu tarz ara elemana gerek yok ve ön lisans diplomasının çalışacağı şirkete ilave bir katkısı yok.
hocam benim amacım 4 yıllık yine mezuna kalamıyacam 2 yıllığa gidipte sonra 4 yıllığa geçmeyi düşünüyorum

hocam benim amacım zaten 4 yıllık bölüm ben şuan mezuna kalıpta sınava girdim zaten ben şuan tekrar da sınava girsem tekrar da yapamam çünkü ev de rehavete kapılıyorum.benim amacım 2 yıllık okuyup en iyi üniversite de olmasa da iyi bir üniversitede okumak bu mümkün mü? iyi bir üniversitenin 2 yıllık bölümü kötü 4 yıllıkın imkanlarından iyi midir?

hocam benim amacım 4 yıllık yine mezuna kalamıyacam 2 yıllığa gidipte sonra 4 yıllığa geçmeyi düşünüyorum

2 yıllık bölümlerden @Mortis06 hocamızın dediği gibi iş imkanı olan bölümler var, ancak yazılımda durum farklı. Yazılımda “en yüksek puanlı bilgisayar programcılığı” bölümünü bile kazansan, sonuç olarak bilgisayar programcısı olacaksın ve bu her zaman dezavantaj yaratacak bir durum. 2 yıllık yazacaksan elektrik-makine gibi bölümler iyi birer seçenek. Ancak yazılım okunacaksa 4 yıllık okunmalı. En yüksek puanlı üniversiteden mezun olsan dahi anadoluda düşük puanlı bir üniversitenin “mühendislik” programı mezunları her zaman programcıların önünde olur. Ayrıca bilgisayar programcılığı bölümünde diploma sorunundan ötürü işsizlik çok yüksek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı