2 yıllık mı 4 yıllık mı?

Hangi üniversite de işletme okunur?

İnşaat mühendislği nasıl iş olanakları olarak seçebilir miyim biraz fazla soru sordum ama kusura bakma.

İnşaat mühendislği nasıl iş olanakları olarak seçebilir miyim biraz fazla soru sordum ama kusura bakma.
Her sektör gibi bizim sektörün de durumu şuan çok iyi değil ama önümüzdeki zamanlarda iş olanaklarının artıcağını düşünüyorum ben özellikle Ukrayna savaşı bittikten sonra şehirlerin yeniden inşaatı aşamasında bir çok Türk şirketinin de Ukrayna'ya gidiceğini düşünüyorum.
Bizim meslekte çalıştığın kısım 2 ye ayrılıyor saha çalışanı veya ofis çalışanı olabilirsin. Ben saha çalışanının pek işsiz kalıcağını düşünmüyorum ama maaşları ne derece tatmin eder şuanda ben de emin değilim. İnşaat mühendisliğinden mezun olduktan sonra sonuçta yine bir mühendislik diplomasına sahip olduğun için beyaz yakalı olarak da şirketlerde iş olanakları oluyor.

Daha önceden alıntıya aldığım 2 mesaj. Bir fikir sahibi olursunuz sanıyorum.

Grafik tasarımda dediğn dersleri alırsam rahat iş bulabilir miyim ve maaşlar düşük mü?

Grafik tasarımda dediğn dersleri alırsam rahat iş bulabilir miyim ve maaşlar düşük mü?

İş alanın daha da genişlediği için iş bulma durumun da rahatlıyor ama bu durum çok rahat iş bulabileceğin anlamına da gelmiyor. Sonuçta özel sektör odaklı ve kendini pazarlayabilmen, kendini geliştirebilmen önemli. Maaşlarda buna bağlı olarak değişmekte. Asgari ücret ile de girebilirsin bir işe aylık 10.000₺ ya da daha fazla maaş ile de. O tamamen senin kendini geliştirmene bağlı bir durum.

Siz ilk neyi okudunuz 2 yıllık bilgisayar Programcılığı veya bilgisayar Teknolojisi okuyupta mı geçtiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…