2 yıllık mı 4 yıllık mı?

Ben 2 yıl inşaat teknolojisi okuyup inşaat mühendisliğine geçtim.
Geçilir mi hocam sizce güzel mi iş görür mü bende bilgisayar programcılığı ve bilgisayar teknolojisi düşünüyorum DGS'den geçsem İnşaata veya bilgisayar mühendisliğine zaten okuyacağım bölümler yaşadığım şehirde, 2 yıllık içinde gidilmez zaten uzağa.

İnşaat özellikle sevmeniz gereken bir meslek eğer sevmezseniz pek çekmezsiniz bence. Türkiyede inşaat hiç bitmiyceği için iş sıkıntısı çok oluşmaz ama maaş konusunda müteahhitler bize düzgün maaş verme konusunda pek istekli olmuyorlar.
Bir de benim bölümde geçişim de tüm derslerim sayılmıştı mesela inşaatın öyle bir avantajı var ama geçen gün programcılık ve bilgisayar mühendisliği derslerine bakınca çok fark görmüştüm bu geçişte başlıycağınız sınıfı etkiler. Eğer bilgisayar mühendisliğine ilginiz varsa ve azimliyseniz seçin ama DGS de yapmazsanız ben programcılık diplamasının pek bir işe yarıycağını sanmıyorum.

Benim son attığım konuma etiketlesem yardımcı olur musun ?

Neden? Kimse ikiyıllığı adam yerine koymuyor?
Ülkede insanların üniversitedeki başarıları, kendini geliştirmeleri vs ön planda değil de üniversite puanı ön planda olduğu için. Direk kazanamamış da üniversite okudum demek için okuyor olarak görünüyor 2 yıllık.
Aslında bana göre üzerine özellikle şu dönemde ağırlık verilmesi gereken kısım. Çünkü çok fazla 4 yıllık üniversite mezunu var ve çoğu işsiz. 2 yıllık üniversiteler ile donanımlı ara eleman yetiştirilse işsizlik sorunu azalır. Bir çok 4 yıllık bölümün de süresi 3 yıla düşürülmeli bana göre gereksiz uzun bölümler var. Hatta 1 yıllık Myoların olması gerektiğini düşünüyorum ismine gerekirse başka bir şey derler. Ama uzun akademik kariyer istemeyen kişileri hızlıca bir meslek kazandıracak bölümler çok iş görürdü bence.

İstatistik niye saçma geliyor anlayamadım. Okuyacağın bölüme göre değişir 2 yıllık mı 4 yıllık mı mevzusu fakat çoğu zaman 4 yıllık daha mantıklı oluyor.

Henüz yeni mezun olmuş biri olarak yalnızca şu tavsiyede bulunabilirim: Eğer ODTÜ, Boğaziçi gibi çok çok iyi bir üniversiteye gitmeyeceksen şehrinden başka bir yerde üniversite okumanı önermem.
Hayatım boyunca duyduğum en saçma tavsiye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…