2 yıllık üniversite ile 12 aylık askerlikte hangi rütbeye yerleşilir?

Yer
Uranüs
Daha fazla  
Meslek
Uzay Madencisi
Yazın mümkün ise askere gitmek istiyorum lakin uzun dönem yapmak istiyorum. Söylenene göre 2 yıllık üniversite mezunları astsubay olarak 4 yıllık üniversite mezunları subay olarak 12 aylık askerlik yapabiliyorlarmış. Fakat söylendi sadece. Bir bilgisi olan beni aydınlatabilir mi? 2 yıllık bölüm ile 12 aylık zorunlu askerlikte hangi rütbe ile başlayabilirim ve hangi rütbelere çıkabilirim?

Birde yazın askerlik yapabilmek için ne yapmam lazım. Ne zaman başvurmam lazım?

Son düzenleme:
Astsubay astçavuş rütbesi ile girersin. Astsubay çavuş rütbesi ile terhis olursun. Acemilik döneminin yaz aylarına denk gelmesini istiyorsan mart celbinde başvuru yap.

Peki bu 12 aylık süre içerisinde bundan daha fazla yükselme imkanım var mı? Bir de ben şu anda üniversite sondayım son dönem mezun olup gitmeyi düşünüyorum. Bu bir sıkıntı çıkarırı mı?

12 aylık süreçte daha fazla yükselemezsin. Üniversite diploman olmadan Yedek Subay/Astsubay başvurusu yapamazsın. Mart ayında başvurman mantıklı değil.
Sınavlar temmuzun ortasında bitiyor. Diploma direkt çıkar mı bilmem ama o zamanda hangi gün başvurabilirim peki? ve ne zaman askerliğe başlayabilirim?

Sınavlar Temmuz'un ortasında bitiyor. Diploma direkt çıkar mı bilmem ama o zamanda hangi gün başvurabilirim peki? Ve ne zaman askerliğe başlayabilirim?

Benim sana tavsiyem; en çok alımın yapıldığı, Yedek Subay/Astsubay'lığın çıkma ihtimalinin yüksek olduğu Eylül celbinde başvurman mantıklı olacaktır. Eğer başvurun kabul edilirse Kasım ayında da acemi birliğine katılış yaparsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı