20.000 TL bütçede Monster vs. GameGaraj

Bütçe
20.000 TL - 26.000 TL
Nitro soğutmayı yapabilmis gibiydi aslinda, GameGaraj modellerinde hep arada kalıyor sicakliklar bende onlardan pek emin olamadim, Technopat'in testlerinde ust derecelerde dolasirken baskalarinda daha az derecelerde dolaştığı da oluyor v20.5 dediğiniz gibi oyle gelir muhtemelen ama soğutmayı bence yapamama ihtimalleri yüksek gibi bu 12.nesil işlemciler alev topu.

Detaylı açıklamalarınız için çok teşekkürler, birçok kişi yararlanabilir bu mesajdan hocam.

Yani açıkçası dizüstü bilgisayar alıyorsan yanında da soğutucu şart diye düşünüyorum. Bende HP Omen 17 var, soğutması gayet iyi bir cihaz ama yine de bir notebook soğutucu ile kullanıyorum.
Bir şey soracağım, 130W ile 140W arasında çok fazla performans farkı var mı?
RTX 3060 140W çeken cihazlar hangi cihazlardır? Ve siz 20.4'ten memnun musunuz?

Slayer 2 ve Nitro'lar var başkada yoktu galiba şimdi Monster'da eklenecek.

Bu arada shiftdelete kanalindaki testte 8.822 puan anca alabilmiş slayer, sogutma olarak sıkıntılı oldugu garanti ama şöyle bir durumda var forumdakilerden aldığınizi söylemiştiniz, alt kanallarin açık kalmasida sıcaklığa etkisi olacaktir sogutucuyla vs desteklenmesi gerek slayerin.

Son düzenleme:
Nitro soğutmayı yapabilmis gibiydi aslinda, GameGaraj modellerinde hep arada kalıyor sicakliklar bende onlardan pek emin olamadim, Technopat'in testlerinde ust derecelerde dolasirken baskalarinda daha az derecelerde dolaştığı da oluyor v20.5 dediğiniz gibi oyle gelir muhtemelen ama soğutmayı bence yapamama ihtimalleri yüksek gibi bu 12.nesil işlemciler alev topu.

Slayer 2 ve Nitro'lar var başkada yoktu galiba şimdi Monster'da eklenecek.

Bu arada shiftdelete kanalindaki testte 8.822 puan anca alabilmiş slayer, sogutma olarak sıkıntılı oldugu garanti ama şöyle bir durumda var forumdakilerden aldığınizi söylemiştiniz, alt kanallarin açık kalmasida sıcaklığa etkisi olacaktir sogutucuyla vs desteklenmesi gerek slayerin.
Nitro'larda derken 11800H, 5600H içeren modellerde de var mı? Yoksa 12. nesilde mi sadece?

Sanırım en başa gelirsek, attığım linkler arasından yine kazanan Slayer 2 modeli oluyor yanında iyi bir soğutucu ile. 12. nesiller ısınıyorsa muhtemelen Monster da ısınacaktır dediğiniz gibi, o yüzden soğutucu yine şart.
Monster'ın yeni çıkacak olan modelini merak ettim açıkçası. Kasası yine Tongfang kasa, değil mi?
Ayrıca 10W fark ile oyun performansına ne kadar etki eder ekran kartı? Mesajda sormuştum görmediniz sanırım.
Teşekkürler bu arada konuya katkılarınız için :) .

Detaylı açıklamalarınız için çok teşekkürler, birçok kişi yararlanabilir bu mesajdan hocam.

Yani açıkçası dizüstü bilgisayar alıyorsan yanında da soğutucu şart diye düşünüyorum. Bende HP Omen 17 var, soğutması gayet iyi bir cihaz ama yine de bir notebook soğutucu ile kullanıyorum.
Bir şey soracağım, 130W ile 140W arasında çok fazla performans farkı var mı?
RTX 3060 140W çeken cihazlar hangi cihazlardır? Ve siz 20.4'ten memnun musunuz?

Evet hocam soğutucu şart. Elbette soğutucuların işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarına doğrudan bir etkisi yok (olsa da çok az) ancak tüm bileşenlerin serin bir ortamda çalışması için bence de önemli.
130W ile 140W arasında elbette performans artışı sağlanır ama çok yüksek seviyede olacağını düşünmüyorum. Bir de doğru kıyaslama için 11 nesil işlemcilerle 11 nesil işlemcileri kıyaslamak lazım. Şuan 140W 3060 olan cihazlar 12. nesil ile geliyor. Bu açıdan sadece grafik skoru ile kıyaslanabilir ancak ram ve diğer bileşenler de elbette bir faktör. Yani 3200mhz ile çalışan ramler ile 3600mhz çalışan ram'ler de grafik skorunu değiştirebilen etmenler. Zaten rtx3060 timespy testlerinde max 10.000+ aldıklarını görürsün. Bunların hepsi bunun gibi farklı bileşenlerin birleşmesiyle olan şeyler. Yani çoğunluğu yurtdışında yaşayıp cihaz upgrade yapanlar ile alakalı. Ben 20.4'ü yaklaşık 5-6 aydan beri kullanıyorum. Şuana kadar hiç bir sorunla karşılaşmadım. (Arada çıkan win11 kaynaklı sorunlar da win11 güncellemeleri ile çözüldü) Bunun dışında benim fark ettiğim elden ring'de ki ani drop yaşanması. (Diğer AAA oyunları oynarken drop sorunu hiç yaşamadım) Bu da zaten cihazla ilgili değil elden ring'in oyun motoru ile alakalı bir sorun lakin drop sorunu yaşandığında GPU'nun 150W güç çektiği zamanlar oluyor ki bu da drop sorununu oyunda minimum'a indiriyor cihaz. Normalde oyun 60 fps sabit (kimse daha üstünde bir fps'ye çıkamıyor zaten) ama drop yaşandığında benim cihaz 55 fps'ye düşüyor sonra yeniden 60 fps'ye çıkıyor. Bu arada GPU 140-150W güç çekiyor. Sonuç olarak cihaz ne kadar güçlüyse drop sorunu yaşamak da o kadar azalıyor. Bunların dışında ben herhangi bir sorunla karşılaşmadım ve cihazımdan gayet memnunum.
@Artoria Pendragon
Şimdi baktım ve 3060 140W olan bir cihaz için skorlar fazlasıyla düşük. Bu arada genel skor değil grafik skoruna bakmak gerekiyor. Bu da 8724 yani 20.3 seviyesinde. Afterburner uygulamasında neredeyse tüm ayarlar kapalı durumda yani ne kadar güç çektiğini bile göremiyoruz. (Bu bir inceleme de beni en çok şüphelendiren olaydır) Bu yüzden bu cihazın iyi bir cihaz olduğunu söylemek yanlış olur. Bu durum anca bu ürünü satın alan birinin yaptığı testlerle ortaya çıkar.

Hocam yanıt vermiştim ama taslakta kalmış yanıtım, neyse.

Sizce bu model çıkarsa GameGaraj Slayer 2 modelleri mi daha iyi olur, yoksa bu mu? Tüm özellikleri aynı.

Bu bilgisayarları yeni çıkan 12. nesil Acer Nitro 5 ile karşılaştırsaydınız sonuç ne olurdu peki?

V20.5 daha iyi olur. Nitro ile karşılaştırırsak, tongfang laptoplar daha yüksek performans verir genel olarak. Yukarıdaki arkadaşta genel olarak 3060'lı laptopları karşılaştırmış, oradan bakabilirsiniz.
Bir arkadaş 20.5'in çıkacağını söylemiş. Büyük ihtimal 20.5'de 140W ile gelecektir.
Tulpar Almanya'nın sayfasında 115+15W olarak gözüküyor ekran kartı. 25W'a geçilmemesi garip.

Almanya resmi sayfasına göre fiyatı TL'ye çevrildiğinde 30.000TL ediyor. (freedos) Türkiye'de ki fiyatları ne olacak bekleyip göreceğiz. Asıl ilginç olan tarafı +15W ya da +25W'ı belirleyen temel faktörün D.B. 2.0'a bağlı olması. Belki de bir güncelleme ile bunu artıracaklar (20.4'e gelen son sürüm monster kontrol merkezi ile cihazın 140-150W'lara çıktığına şahit olmuştum 2-3 ay önce) Benzer bir durum 20.5 için de yaşanabilir. Belki de cihaz bir bios güncellemesi için hazır değildir. Bu arada kasa aynı kasa gibi görünüyor lakin 20.4'de sd kart girişi var ama 20.5'de bu kaldırmış. Aynı şekilde batarya tarafında da değişiklikler var. 4 hücreli yerine 3 hücreli pil'e geçilmiş. Sanki içeride bir boşluk yaratmışlar. Bu boşluk soğutma amaçlı (belki ilave bir bakır boruya yer açmak gibi) düşünülmüş olabilir. Türkiye'de ki sürümü nasıl çıkacak onu da bekleyip göreceğiz.

Monster ile aynı yazılımı kullanan xmg'ye D.B 2 üst sınır olan 15W, 25W olarak değişmiş. Özetle 115+25W olarak monster'a da yakında gelir.

Dosya Ekleri

• yes.jpg
    yes.jpg
    103 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı