20.000 TL RTX 2080 Ti Sistem Toplama

Cloud 1 kullanıyorum ben de. Cloud 2 jacklı olarak da kullanılabiliyor. Anakartın Realtek ve Nahimic 3 yazılımını kurarsan HyperX'in kendi USB'li ve Jack ile ses ve mikrofon kalitesi farkına bakabilirsin. Almadan önce Cloud 2'nin de inceleme videolarına bakmıştım.

MSI Gaming anakartlardaki kırmızı portlu uç yüksek ohm kapasiteli olan. Hoparlörünü diğer uçlardan ön hoparlör çıkışı seçilebilene takınca aynı anda ikisi de ses veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasaya tepe fanlarını eklemeyi unutma. Önerdiğin PSU gayet hoş, alınabilir. Neler kaldı demiştin kaçırdım ben oraları, yardımcı olmaya çalışayım.

Tepen fanını da son olarak alalım mı lütfen sizden? :)

Hocam bu sisteme uyumlu, yani Samsung yonga B-die RAM (Min 3200 MHz, tercihen GSkill, fiyat avantajı olursa başkalarına da yönelinebilir). Mouse pad ve 300-500 TL arası mini bir ses sitemi.

Yani Cloud II'yi gözüm kapalı alabilirim :) Sizden B-die 3200 MHz RAM önerisi alabilir miyim hocam? G-skill tercihen ama değişebilir fiyatına göre.

Support For X470 GAMING PRO CARBON | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global
Buradan memory by... sekmelerinden anakartın ile uyumlu rAM belleklerinde var mı? Seçeceğin RAM onu kontrol etmelisin. Ryzen işlemciler nazlı olabiliyor, işi garantiye almak lazım yoksa ilginç hata veya performans kayıplarıyla karşılaşabilirsin. O kadar para verilen sistemde birkaç tıklama ile yapacağın ek araştırmanın zararı olmaz.

Listene tam bakamadım ama bir bilgi: M2 SSD'ler iki çeşit bildiğim kadarıyla. 1- M2 Sata: Bunlar normal sata SSD ile aynı hız limitlerine tabidir. 2- M2 PCI Express: Saniyede 3 GB okuma veya yazma gibi üst düzey hızlar bu gruptaki M2 SSD'lerdir.

Anakartta M2 sata ve M2 pci express SSD takacağın yerler aynı değil, anakartın kılavuzuna bakmak lazım.

SSD'de zaten uyum sorunu yok alacağım modelle. Seri numarası uyuyor.

Samsung MZ-V7E500 500 GB M.2 MZ-V7E500BW Solid State Disk (SSD) - Nanokatalog

Hocam benim son bir iki haftadır esas sorunum özellikle bu RAM ve monitör. Hangi RAM'i alacağım hangisini takacağım o kadar karışık bilgi var ki. B-die olacak tamam da, Reddit'ten mesela seri numarası arıyorum yok Allah yok. Birkaç haftaya İzmir'e taşınıyorum ve arada gelip giderken birkaç gün orada kalıp sistemi kurayım hazır olsun diyorum. Ama konu geldi geldi yine G-sync monitörle RAM'de sıkıştı.

G-SYNC olayını fazla takma, zaten gecikme yapan bir teknoloji, yüksek FPS'lerdeki dalgalanmalardan çok oynanabilir seviyenin (60 FPS) altına düşüldüğünde can simidi daha çok. Teknolojinin kendisi ucuz donanım sorunlarına çözüm ama fiyatı pahalı.

@osman tezcan Kasanın fanları gayet idealdir. Ayrıca hava sirkülasyonu bayağı iyi kasanın. Güç kaynağı olarak ileride ikinci bir 2080 Ti düşünmüyorsanız Corsair 750w yetecektir. Ama mesajlarınızda ikinci ekran kartı bahsi vardı yanlış hatırlamıyorsam.

@Skairipa önerdiğin RAM'e anakartın önerisi yok bulamadım serial nosunu. Daha doğrusu Gigabyte yer vermemiş hiç.

Hocam bana MSI X470 Gaming pro carbon uyumlu RAM lazım esasen ya, nasıl yapacağız onu? 3200 MHz GSkill-Corsair-HyperX. Sitesindeki serilerin hepsine bakamadım tek tek ama 3200 MHz baktıklarımda da denk gelemedim. Türkiye'de anlaşılan birçok seri RAM bulunmuyor. Anakart uyumlu bir RAM arkadaş imdaaaattt kafam ağrıdı bir saattir araştırmaktan!

Support For X470 GAMING PRO CARBON | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı