20.000 TL RTX sistem toplama

Daha fazla  
Merhaba bütçem 20 bin TL ekran ile birlikte olacak şekilde sistem toplayabilir misiniz arkadaşlar?
Ekran olarak: Monster Aryond A27 v1.2 27" 240Hz Full HD Curved hoparlörlü oyuncu monitörü almayı istiyorum fiyatı 4700 TL.
PC olarak 3060'lı 15 bin TL'ye sistem alacaktım ama kararsız kaldım bir de size sorayım istedim önerileriniz nelerdir?
Dipnot: RX'li sistem istemiyorum RTX kesinlikle olması gerekli.

Güzel sistem ama maalesef ona bütçem yetmiyor. Sinerji Ultimate Ryzen 5 5500 16GB 500GB NVMe M.2 SSD RTX3060 [Can Sungur] bu sisteme yetiyor -'leri +'ları nelerdir? Bilginiz var mıdır veya daha ucuza ya da daha iyi olacak şekilde aynı fiyata bu sistemden bulabilme ihtimalim var mıdır?

Ekranın fiyatı https://www.hepsiburada.com/monster...ce=pc&utm_term=k&v=1.60.3&wt_pc=akakce.c.k.pc burada arkadaşlar bu ekranı önerir misiniz? (genellike CS:GO ve hikayeli oyunları oynayıp film izliyorum)

Haddime değil ama neden kesinlikle RTX kart istediğinizi sorabilir miyim? Ray Tracing için istiyorsanız, 3060 seviyesinde bir karttan çok fazla performans alamayacağınızı söylemek isterim. RT için asgari 3060Ti tavsiye ederim ben.

Arkadaşın attığı sistem mantıklı dolayısıyla. Daha altına alacağınız sistemler 3050-3060 olacak ki ikisini de tavsiye etmem. Salt 1080p oyunculuk yapacaksanız o zaman olabilir belki 3060.

Haddime değil ama neden kesinlikle RTX kart istediğinizi sorabilir miyim? Ray Tracing için istiyorsanız, 3060 seviyesinde bir karttan çok fazla performans alamayacağınızı söylemek isterim. RT için asgari 3060 Ti tavsiye ederim ben.

Arkadaşın attığı sistem mantıklı dolayısıyla. Daha altına alacağınız sistemler 3050-3060 olacak ki ikisini de tavsiye etmem. Salt 1080p oyunculuk yapacaksanız o zaman olabilir belki 3060.

Ne demek estağfurullah RTX'li sistem istememin sebebi RTX desteği için. Oyunları yüksek çözünürlükte oynamak istiyorum bunu RX sağlayabiliyorsa neden RX almayayım.

Eklemeyi unutmuşum 2 arkadaş alacağız aynı sistemden arkadaşımda alacak o özellikle RTX istediğini belirtmişti.

Güzel sistem ama maalesef ona bütçem yetmiyor. Sinerji Ultimate Ryzen 5 5500 16GB 500GB NVMe M.2 SSD RTX3060 [Can Sungur] bu sisteme yetiyor -'leri +'ları nelerdir? Bilginiz var mıdır veya daha ucuza ya da daha iyi olacak şekilde aynı fiyata bu sistemden bulabilme ihtimalim var mıdır?

Ekranın fiyatı https://www.hepsiburada.com/monster-aryond-a27-v1-2-27-240hz-full-hd-curved-hoparlorlu-oyuncu-monitoru-p-HBCV000020N1DF?magaza=Monster Notebook&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_medium=akakce&utm_source=pc&utm_term=k&v=1.60.3&wt_pc=akakce.c.k.pc burada arkadaşlar bu ekranı önerir misiniz? (genellike CS:GO ve hikayeli oyunları oynayıp film izliyorum)
Sistem olarak bu ikisinden birini tercih edebilirsiniz işlemcisi daha iyi olacaktır. Monitör olarak ise bir öneri yapamayacağım. Ayrıca arkadaşın dediği gibi bu fiyata RX 6700 XT bir sistem alabiliyorken RTX diye 3060 almanın bir mantığı yok.

Ne demek estağfurullah RTX'li sistem istememin sebebi RTX desteği için. Oyunları yüksek çözünürlükte oynamak istiyorum bunu RX sağlayabiliyorsa neden RX almayayım.

Eklemeyi unutmuşum 2 arkadaş alacağız aynı sistemden arkadaşımda alacak o özellikle RTX istediğini belirtmişti.
Hocam 1080p'de 3060'ın RT performansı idare eder diyebiliriz ama 2K'da berbat. 2K RT desteği için 3060Ti çok mantıklı bir seçenek.

Onun dışında misal ben 6700XT sahibiyim, Cyberpunk 2077 harici RT oyunlarında gayet iyi FPS alabiliyorum, misal Control'u RT High-1080p upscale 2K'da 60-70 FPS ile oynayabiliyorum. Metro Exodus Enhanced 2K 60 FPS yine. Spider-man'de de problem olmuyor. Yani RT desteği RX kartlarda da var ama muadili RTX kartlar kadar kuvvetli değiller. Bu açıdan 3060Ti daha mantıklı olur. Monitörünüz 1080P olsa bile DLSDR açarak 2K'da oynarsınız.

1080P size yeterli geliyorsa 3060 da işinizi görür tabiki. Yalnız dediğim gibi o bütçelere çıkıyorsanız kesinlikle 3060Ti tavsiye ederim. Daha uzun ömürlü olur kesinlikle. 2K'da oyunlar kasmaya başlarsa 1080p'ye düşürürsünüz. Düz 3060 bana bu jenerasyonun GTX 1050'si gibi geliyor.

Merhaba bütçem 20 bin TL ekran ile birlikte olacak şekilde sistem toplayabilir misiniz arkadaşlar?
Ekran olarak: Monster Aryond A27 v1.2 27" 240Hz Full HD Curved hoparlörlü oyuncu monitörü almayı istiyorum fiyatı 4700 TL.
PC olarak 3060'lı 15 bin TL'ye sistem alacaktım ama kararsız kaldım bir de size sorayım istedim önerileriniz nelerdir?
Dipnot: RX'li sistem istemiyorum RTX kesinlikle olması gerekli.
280 Hz'ye gerek yok bence, sadece CS:GO ve Valorant gibi oyunlarda 280 Hz'ye ulaşabilirsiniz ki bence gereksiz eğer profesyonel oyuncu olmayı düşünmüyorsanız.

Bu monitör alınabilir:

Eğer NVIDIA takıntınız yoksa buna bakabilirsiniz:

veya (Intel istiyorsanız)

Geriye para kalırsa ekipman yenilersiniz.

Şu an halihazırda RX580 kullanıyorum onu satıp 3060'a geçmeyi düşünüyordum RX 6700XT de bana pek mantıksız gelmedi ne yapacağım konusunda hiçbir şey bilmiyorum bu gidişle RX580'le devam edeceğim gibi :D RX 6700XT çok daha mantıklı geliyor ancak bu Monster monitörden vazgeçmem ghost sıkıntısı dışında (aynı fiyata aynı özelliklere sahip başka monitör var mı bilmiyorum.)

Şu an halihazırda RX580 kullanıyorum onu satıp 3060'a geçmeyi düşünüyordum RX 6700XT de bana pek mantıksız gelmedi ne yapacağım konusunda hiçbir şey bilmiyorum bu gidişle RX580'le devam edeceğim gibi :D RX 6700XT çok daha mantıklı geliyor ancak bu Monster monitörden vazgeçmem ghost sıkıntısı dışında (aynı fiyata aynı özelliklere sahip başka monitör var mı bilmiyorum.)
O zaman o monitörle birlikte bunu alabilirsiniz, yaklaşık 600 TL aşıyor bütçenizi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı