20.000 TL Ryzen sistem toplama

İşte şu anda 4K'da oynarsın, 3 yıl sonra 2K'da, 5 yıl sonra da belki 1080p'de oynarsın. O zaman Intel tek çekirdek performansı ile önde olacaktır.
3 yıl sonraya kadar oyunların birçoğu çoklu çekirdek desteğini fazlası ile artırmış olacağı için, yine önde olamayacağını söyleyebilirim.

3 yıl sonraya kadar oyunların birçoğu çoklu çekirdek desteğini fazlası ile artırmış olacağı için, yine önde olamayacağını söyleyebilirim.
Hiçbir zaman işlemci ön planda olmayacaktır. Çünkü herkes çoklu çekirdeğe geçemiyor. Oyun yapımcıları bunu dikkate almak zorunda yoksa batar. İşlemciyi yapay zeka gibi işler için kullanıyorlar oyunda. İntel çekirdek başına daha yüksek frekans sağladığından genel olarak oyunda önde olacak. Directx 12 çoklu çekirdeğe daha musait tabi onuda geçmemek lazım. Vulkanda da amd daha önde. Bilemedim şimdi :/

@H. Hüseyin
Çoklu çekirdek iyi olabilir ancak tek çekirdek performansı olarak I9 Threadripper'dan önde. Yani, bu durumdan sadece Threadripper yararlanacak sanma. AMD'nin çoklu çekirdek performansı iyi ancak tek çekirdek performansını geliştirmediği sürece durum benzer bir biçimde olacaktır.

Hiçbir zaman işlemci ön planda olmayacaktır. Çünkü herkes çoklu çekirdeğe geçemiyor. Oyun yapımcıları bunu dikkate almak zorunda yoksa batar. İşlemciyi yapay zeka gibi işler için kullanıyorlar oyunda. İntel çekirdek başına daha yüksek frekans sağladığından genel olarak oyunda önde olacak. Directx 12 çoklu çekirdeğe daha musait tabi onuda geçmemek lazım. Vulkanda da amd daha önde. Bilemedim şimdi :/
i3'ler bile 4 çekirdeğe geçmiş iken oyun yapımcılarının çoklu çekirdeğe yönelmemesi onları batıracaktır.

@H. Hüseyin
Çoklu çekirdek iyi olabilir ancak tek çekirdek performansı olarak I9 Threadripper'dan önde. Yani, bu durumdan sadece Threadripper yararlanacak sanma. AMD'nin çoklu çekirdek performansı iyi ancak tek çekirdek performansını geliştirmediği sürece durum benzer bir biçimde olacaktır.
Tek çekirdek konusunda tamamen haklısınız birşey demiyorum zaten. 1K veya 2K oyunculuk için de 7900X alması gerek. O konuda hemfikiriz.
Ancak bu işlemciler tek çekirdek performansı yüksek olması için tasarlanmış işlemciler değil. Yani 7900x vs 1950x kıyaslaması yapıp tek çekirdek performansı demek abes kaçıyor. Mantıklı olmuyor.
Çekirdek sayısının çok olması, ki arada 6 çekirdek fark var, bu klasmanda öne geçmesini sağlıyor. Bu yüzden benim kişisel tercihim 1950X yönünde olurdu. Zira 4K oyunculukta fark yok ve 5 yıl içerisinde 1K oyunculukta da fark olacağını düşünmüyorum.

2k monitör alacağım, yani şimdi ne yapmalıyım ? Tek çekirdeğemi, çoklu çekirdeğemi yöneleyim, oyun yoğunluklu olsada iş içinde kullanacağım. Hangisini alsam daha iyi olur benim için ?

Son düzenleyen: Moderatör:
2k monitör alacağım, yani şimdi ne yapmalıyım ? Tek çekirdeğemi, çoklu çekirdeğemi yöneleyim, oyun yoğunluklu olsada iş içinde kullanacağım. Hangisini alsam daha iyi olur benim için ?
20.000TL bütçe varken niye böyle bir saçmalık yapıyorsunuz? Niye 4K dururken 2K alıyorsunuz?

1080 Ti alacak biri sistemini 1080P de kullanmaz. 2K ve 4K da Ryzen Threadripper ve R5-R7 işlemcilerin oyun performansı Intel rakip işlemcilerle benzerdir. 1080P de ise %10-15 performans olarak Intel önde. Alman gereken işlemci Threadripper serisi modellerdir, hem daha ucuz hem daha güçlü Intel rakiplerine göre. Intel önerenlere aldırış etmemeni tavsiye ediyorum.

Yardım eden ve fikirlerini belirten herkese teşekkürler, sistemi toplayalı uzun süre oldu. Daha önce detaylı bir şekilde paylaşmam gerekirdi fakat durumum el vermedi ve eğer vaktinizi aldıysam kusura bakmayın. Sistemi topladığım sıralar dolar yükselişe geçti ve bitcoin mining olayı vardı bu yüzden stok ve bütçe sıkıntısı yaşadım bazı parçaları değiştirmek zorunda kaldım. Sistemi neredeyse ekipmanlar dahili 22.000-23.000 TL arası topladım. İyi forumlar, teşekkürler.

Topladığım sistem ;
Anakart: MSI x399 gaming pro carbon AC
İşlemci: AMD Threadripper 1950x
Ekran Kartı: MSI 1080 Ti Gaming X 11GB
Bellek : G.skill Trident Z 4x8 3000Mhz CL16
Depolama : Samsung 960 evo 1TB M.2 SSD / Toshiba 1TB 5400rpm HDD
Güç kaynağı : Corsair HX1200W Platinum
Sıvı soğutucu : NZXT Kraken x62
Kasa : NZXT H700i mid tower
Monitör : Asus Rog Swift Pg279Q IPS
Klavye : Corsair k95 RGB Platinum brown switch
Fare : Logitech G900
Kulaklık : Steelseries arctis 7

Şu an sistemin tam olarak kurulu hali ;

20181202_060552-min.jpg
20181202_060736-min.jpg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı