20.000 TL'ye DDR5 RTX 3080 Ti sisteme parça tavsiyesi

xiosta

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, elimdeki sistemin ekran kartı ve SSD hariç parçalarını sattım ve artık DDR5'e geçmek istiyorum. Elimde RTX 3080 Ti var, 2K oyun odaklı sıvı soğutmalı hangi parçalar alınabilir? Bütçem maksimum 20000 civarı. (SSD ve ekran kartı hariç dediğim gibi)

Toplam; 16156 lira tutuyor istersen 32 GB RAM yapabilirsin.
Kasa tercihine bıraktım.

Son düzenleyen: Moderatör:

@arjinyekta neye güldüğünüzü açıklarsanız sevinirim. Sizin rezalet önerinize dislike attığım için güldüyseniz de kendi seviyenizi düşürdüğünüzü kabul etmiş olursunuz.
Kral attığın işlemci eyvallah kabul edilinebilir. 20k elinde bütçesi olan sıvı soğtumalı sistem istemiş. Sen Ryzen 5 7500FLI sistem toplayıp kule soğutucu ekletmişsin. 1 yıl sonra o işlemciyi soğutmaz. Kışın kule tipi soğutucular iş yapar yaza girdiğinde işlemci 80 derece altını görmez. 5700F gibi işlemci alacağıma babalar gibi 7600X çeker RTX 3080 Ti 2K da rahat oynatan bir sistem dizerim ki bende de hemen hemen aynı sistem var. 7600 4070 kullanıyorum.

Masaüstü dizerken insan normalde bütçesine dikkat eder. Çocuk 20000 TL var demiş ekran kartı almayacaksın SSD almayacaksın 7700 ile 7600X arasında çok fiyat farkı olmasaydı 7700 tercih ederdim. Belki ileride arkadaşımız bilgisayarıyla zorlu işler yapmak isteyecek o durumda elini kolunu rahatlatacak olan işlemcidir. Sadece oyun oynayacaksa gitsin 5700F alsın, ileriye yatırım yapacaksa 7600X alsın.

Kasa olarak da kalitesi bilinmiyen bir marka alacağıma Thermaltake S200 tg 650 modelini tercih ederim biraz bu her şeyi toplayabilirim kafasından çıkın. Seçtiğin RAM'le devam edeyim CL36 5600MHz RAM seçmişsin DDR5 mantığı zaten MHz hızı belki 400MHz fark var diyorsun. CL30 mu daha iyidir kankam CL36 mı? Yani eğer az çok benim sistemine dislike atıyorsan RAM ve işlemcini ona göre ayarlayacaksın. Aynı paraya daha kötü bir sistem toplarsan. İşlemci AMD Ryzen 7500F olsun anakarta sözüm yok. F/P ben de kullanıyorum. RAM ile kasan çok kötü. PSU ayrı almak çok bir şey değiştirmez. Şimdi diyeceksin bronz sertifikası var olsun çok fark yok sonuçta bilgisayarla eni sonu yine oyun oynanacak yani.

Kral attığın işlemci eyvallah kabul edilinebilir 20k elinde bütçesi olan sıvı soğtumalı sistem istemiş sen Ryzen 5 7500FLI sistem toplayıp kule soğutucu ekletmişsin 1 yıl sonra o işlemciyi soğutmaz. Kışın kule tipi soğutucular iş yapar yaza girdiğinde işlemci 80 derece altını görmez 5700F gibi işlemci alacağıma babalar gibi 7600X çeker RTX 3080 Ti 2K da rahat oynatan bir sistem dizerim ki bende de hemen hemen aynı sistem var 7600 4070 kullanıyorum masaüstü dizerken insan normalde bütçesine dikkat eder çocuk 20000 TL var demiş ekran kartı almayacaksın SSD almayacaksın 7700 ile 7600X arasında çok fiyat farkı olmasaydı 7700 tercih ederdim. Belki ileride arkadaşımız bilgisayarıyla zorlu işler yapmak isteyecek o durumda elini kolunu rahatlatacak olan işlemcidir sadece oyun oynayacaksa gitsin 5700F alsın, ileriye yatırım yapacaksa 7600X alsın.

7600X alınır bir işlemci değil ya biraz daha verilip 7700 alınmalı ya da daha az para ile aynı performansı veren 7500F tercih edilmeli. 7500F ile 7600X arasındaki fiyat farkına değecek bir performans farkı yok, 7600'in dahili grafik bulundurması dışında kısaca neredeyse aynı işlemciler. Ve Peerless Assassin yaz aylarında bile 7500F'i çok rahat soğutabilir ve önerdiğiniz LE500'den daha iyi bir soğutucudur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı