200-300 TL PSU önerisi

RankQX

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
3D Environment Artist
Arkadaşlar bugün gittim monitör aldım. Eylül ayının ortaları gibi de RAM ve PSU alacağım. Aslında aklımda PSU almak hiç yoktu. Monitörün kutusunu yatağımın altına koyarken şu an kullandığım PSU'mun kutusunu gördüm aklıma düştü değiştirsem mi diye.

Şu anki PSU: Xigmatek Tauro 500W 80+. Sisteme 384W ayırabiliyor ve MSI Power Supply Calculator'dan yaptığım teste göre sistemim 334W harcıyor. 200-300 TL arasında bir PSU tavsiye edebilir misiniz?

Xigmatek Calibre ve Tauro serisi 500W PSU'lar +12V kanalından 384W veriyor.
Sanırım yanlış anlaşıldı. Arkadaş MSI Power Supply Calculator'dan sistemin 334W harcadığını tespit etmiş fakat PEAK değere mi yoksa 12v kanalına mı bakmış olduğunu belirtmemiş. Eğer PEAK değere baktıysa değiştirmesine muhtemelen gerek yok.

O güç kaynağınızı muhtemelen değiştirmenize gerek yok. Sistem özelliklerinizi detaylı olarak yazın. 334W yüksek ihtimalle calculator'un önerdiği PEAK değerdir. PEAK değere değil 12v kanalındaki watt değerine ve ampere bakacaksınız.

İnternetten yaptığımız testlerde 12v kanalındaki değere nasıl bakacağımı bilmiyorum ve evet sizlere söylediğim değer PEAK değeridir.

Zaten güç kaynağım bayağı bir ses çıkarıyor. Örneğin Witcher 3' e girdiğim zaman resmen haykırıyor. Zaten 1-2 defa da Witcher 3 oynarken pc reset attı kendine. PSU' dan kaynaklı olduğunu düşündüm.

CM' ye baktım biraz pahalı gibime geldi. Corsair, High Power nasıl bilmiyorum.
Aerocool Kcas 600W var bir de forumda önerilmiş.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı