200 bin TL'ye araç almak mantıklı mı?

Moanteq

Hectopat
Daha fazla  
20'li yaşlarımdayım ve artık çalışıp edip ayağımı yerden kesecek bir araba almak istiyorum. 200 bin lira civarı almayı düşünüyorum fakat sanayicilerle akraba olurum diye korkuyorum. Sanayici dayım elindeki bir Mercedes'i bana 195'e verebileceğini söyledi ama akrabayla iş yapılmayacağını bildiğim için geri çevirdim. Ayrıca bu tekliften önce sohbet esnasında aracın bazen vites atmadığını (otomatik vites) ve bunu tamir etmeye çalıştığını belirtti :D. Çıkabilecek arızalardan dolayı otomatik vites araç almayı düşünmüyorum bu arada.

Dişimi sıkıp daha iyilerini alabilirim belki seneler sonra fakat dediğim gibi ayağımı yerden kessin yeter kafasıyla ilerliyorum şu an. Sizce bu düşüncem mantıklı mı? İçime pek sinmiyor bu düşünce çünkü. Toyota, Honda ve Renault markalara bakıyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Bence araba ihtiyacın yoksa motor almayı düşünebilirsin. 2. elde çok iyi scooter'lar var. Özellikle 200-250 bin TL bütçeler ile XMax gibi bagaj hacmi geniş olan scooter ile çok rahat edersin.

Bir yerden başlamak lazım. Alırsın seneye satar bir üstünü alırsın öyle öyle gider.

Masraf çıkar mı? Kesin çıkar 200 bin bütçen varsa tamamını arabaya ayırma.

Yinede şahsi fikrim bir kaç sene dişini sıkıp toplu taşıma kullanacağına şimdiden bütçene uygun bir araç alıp kullanman yönünde olurdu. Senin yatırım mantığın ile ters düşebilir. Hiç masraf çıkarmasa bile sigorta, kasko, bakım, yakıt derken durduğu yerden bile para yer.

Bence araba ihtiyacın yoksa motor almayı düşünebilirsin. 2. elde çok iyi scooter'lar var. Özellikle 200-250 bin TL bütçeler ile XMax gibi bagaj hacmi geniş olan scooter ile çok rahat edersin.
2. el o paraya çok iyiler var evet ama yaşadığım yer yağmurlu ve karlı o yüzden korkuyorum maalesef.

Bir yerden başlamak lazım. Alırsın seneye satar bir üstünü alırsın öyle öyle gider.

Masraf çıkar mı? Kesin çıkar 200 bin bütçen varsa tamamını arabaya ayırma.

Yinede şahsi fikrim bir kaç sene dişini sıkıp toplu taşıma kullanacağına şimdiden bütçene uygun bir araç alıp kullanman yönünde olurdu. Senin yatırım mantığın ile ters düşebilir. Hiç masraf çıkarmasa bile sigorta, kasko, bakım, yakıt derken durduğu yerden bile para yer.
O fiyatta araba illa sanayiye düşer ama benim korktuğum böyle iki de bir sanayiye yatıp 50 bin para istenmesi falan

Gençlik bir daha gelmeyecek. Eğer kısa sürede daha fazla para biriktiremeyeceksen, şuan ki paran ile gayet genç işi arabalar alabilirsin. Biraz yüksek km ve ağır hasarlı olur ama senin olur.

Önerim kesinlikle Peugeot 206 almandır.

Örnek:

1765808724788.png

Eğer aciliyetiniz yok ise bu bütçedeki araçlara girmenizi önermem. Çünkü eli ayağı düzgün araçlar 400.000 TL civarından başlıyor. Ne kadar temiz olursa olsun; 20-25 yaşından sonra metal yorgunlukları başlıyor.

Bence, bütçenizi yükseltmeniz sizin için daha sağlıklı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı