200 Hz ile 240 Hz arasında çok fark var mı?

Pardon? Benim söylediğim cümlenin aynısını yazıp cümlen yanlış diyorsun. YKS kafanı bulandırmış senin liseli kardeşim. Tekrar oku yazdıklarımı.
Hayır kardeşim aynısını yazmamışım? Sen fark edemezsin demişsin ben edersin demişim? Aradaki farkı rahat ayırt edersin. Yanlış mı okuyorsun? Sanırım hep 60hz kullandığın için hiç açıp 240 denememişsin. 60 ile 75hz arasındaki fark bile anlaşılabiliyorken senin 'hz değerini göz ile ayırt edemezsin' demen saçmalık. Sen anlamıyor olabilirsin kardeşim normaldir.

Evet, aralarında fark var. 240 Hz daha yüksek bir yenileme hızına sahip olduğundan daha akıcı bir görüntü sağlar.Eğer almaya karar verdiysen 240Hz almalısın ilerde sorun yaşamassın

@kopkeliekmek

Frekansın düşük olduğu durumlardan örnek veremezsin. Önce 40 Hz ile 120 Hz örneğini vererek kadar bu konudan uzak olduğunu ortaya çıkarmışsın, bu da yetmemiş 60 Hz ile 75 Hz örneğin de baştan sona hatalı. İnsan gözü düşük frekans aralıklarındaki değişimi yakalayabilecek kapasitede. Çünkü periyot süresi uzun. Frekans değeri arttıkça insan gözünün tekrarlanan olayı algılama oranı düşüyor.
Sen gidip 200 hertz ile 240 hertz arasındaki farkı benim gözlerim yakalıyor diyorsan uzaydan falan gelmiş olman lazım. Ayrıca kafandan hikaye neden kuruyorsun? 60Hz kullanıyormuşum da 240'ı bilmezmişim.. 240 Hz monitör kullanıyorum.
200 Hz ile 240 Hz arasındaki farkı ayırt ediyorsan 0,005 saniye birim zamanda gerçekleşen olayın süregelen bir frekans periyodunda 40 kez tekrarlandığında 0,2 saniyede yaşanan farkı senin gözler ayırt edebiliyormuş.
Güzelmiş dostum, yarın gel şahin olarak işe başla. O gözler bir insan bedenine çok fazla bence. Bu arada sen 200 hertz ile 240 hertz arasındaki farkı gözlerinle fark edebilecek bir yeteneğe sahipsen florasan lamba altında falan çok dolaşma epilepsiye yatkınlığın falan varsa atak geçirebilirsin.

Bu arada YouTube monitör inceleme videolarını izlemeyi acilen bırakmalısın.

Attığım linkten ufak bir alıntı geri kalanını incelemeni tavsiye ederim:

Is it better To have a 240Hz Monitor Over 144Hz?

...And as the frame rate gets higher, you will hardly notice the difference. Once it gets to 200 FPS and above, it becomes like real-life motion, which is the peak framerate the eyes will see.

Son düzenleme:
İkisi de birbirinden kötü, HZ olayı kişiye göre değişir, anlayan var anlamayan var. Çok fark etmez.

O kadar güzel markalar monitörler varken neden şu 2 ucube markaya takıldın?

Min:3.000 Max:5.750 bütçem var hocam korktuğum olaylar ghosting olup olmaması. 240-200-165 Hz arası olursa iyi olur

Technopat Haberler

Geri
Yukarı