200 TL SSD Önerisi

ComradeMakarov

Hectopat
Katılım
2 Aralık 2015
Mesajlar
38
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle SSD almak istememin sebebi Hard Diskimde sorun olduğunu düşünmemdir. Bir süredir belli belirsiz zaman aralıklarıyla donuyordu. Bazen masa üstünde hiç bir işlem yapmadan 5 dakika sonra bazen oyun oynarken 2 saat sonra. Tüm parçaları tek tek test ettim, sonra söktüm, ısıları kontrol ettim, macunları değiştirdim, Windows'u temiz kurulumla yeniden kurdum, Bios güncelledim, Windows güncelledim, sürücüleri güncelledim ve donma sorunu büyük ölçüde düzeldi ama hala donabiliyor. 4 saat oyun oynadım ( Rust, CS GO, Neverwinter ) donma olmadı. Fakat aynı oturumun devamında oyun indirirken %30'da dondu bilgisayar. ( Tek çare Hard Reset )

Test ettiğim parçalarda sadece Hard Disk'te (HD Tune) 0B ve c7 hatası aldım. Bad Sectore rastlamadı.

Gördüğüm kadarıyla ortalama bi oyuncunun aldığı SSD'lerin okuma-yazma hızları 450-550 MB/s. Benim Hard Diskimin hızı ne kadar ? Sata II HDD ve SSD arasında ne kadar okuma-yazma hızı farkı var ?

200 TL bütçe ayırmıştım fakat biraz araştırıp fiyatları gördükten sonra maksimum 300 TL'ye çıkabilirim. Uzun ömürlü ve dayanıklı bu fiyata önerebileceğiniz bir SSD var ise duymak isterim. 250 GB yeterli gibi görünüyor. Şimdiden herkese teşekkürler.

Sistem Bilgilerim

AMD FX 8350 8-Core 4.0 GHZ
MSI 990FXA-GD80
Kingston HyperX 8 GB DDR3 1600 MHZ Dual-Kit
AMD Radeon HD 7870 2 GB
Samsung HD105SI ATA Device 1 TB 5400 RPM SATA-II
 
Samsung 850 EVO tavsiye ederim çok iyi bir model. Bakabilirsiniz.

Evet güzele benziyor. Yorumlar da çok olumlu. 5 yıl garantisi de varmış. Ayrıca dünyada bir ilk olarak bunda 3D Nand yongaları kullanılmış. Olumlu bakıyorum. Fakat fiyatlar maksimum bütçemin de biraz üstünde.

MediaMarkt 350 TL
Vatan 340 TL
Teknobiyotik 317 TL + Aynı gün kargo

EDİT
n11.com 274 TL + Aynı gün ve ücretsiz kargo
Satın alınmıştır. Teşekkürler :)

Acaba daha ucuza başka güvenilir bir sitede var mı bildiğiniz ?
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı