2000-2100 Liraya Sistem Tavsiyesi

MrZigolatti

Hectopat
Katılım
11 Ocak 2015
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar foruma yeni üye oldum, hemen bi tavsiyeye ihtiyacım oldu. En fazla 2000-2100 civarında bi sistem yapabilir misiniz. Yanlız bu sistemi en aşağı 4-5 yıl kullanacağım. Yani oyunlarda sorun çıkmazsa sevinirim. İşlemci intel olmalı. Bende şuan bi kasa var ama uygun olur mu bilemem. Aklımda monster laptop almak vardı ancak 2500 fazla geldi. Bi de bazı arkadaşlar technopat da daha uygun sistemi bulabilirsin dedi. Evet önerilerinizi bekliyorum :)

Ayrıca bir şeyi merak ediyorum i7 ile i5 arasında çok büyük bir fark olur mu ?
 
Oyun bilgisayarında i7 işlemciye ihtiyaç yok çünkü i5 işlemciler de fazlasıyla yeterli oluyor. Zaten bu bütçeyle i7 işlemci alınamaz. Monitör, hoparlör, klavye ve mouse gibi bileşenler de bu bütçeye dahil mi?
 
pc.png
 
Teşekkür ederim, ekran kartını nvidia yaparsak hangisini almalıyım ? Ve bende lg nin bi dvd yazıcısı var onu kullansam sorun olur mu ?
Elinde olanı kullanabilirsin. Ancak bu fiyata alacağın Nvidia ekran kartı maalesef R9 280'in altında bir performans verir. DVD yazıcıdan kalacak parayla Cooler Master Blizzard T2 işlemci soğutucusu alabilirsin.
 
Tavsiye gayet güzel olmuş. Yalnız iki ekran kartı kullanmayacaksan aynı kasanın 550w olanı var 40 lira kadar daha ucuz yazıcıyı da almayınca (işlemci soğutucun varsa) üstüne de biraz daha ekleyip uygun fiyatlı bir SSD al derim ben. Bu devirde SSD büyük kolaylık. Mesela şunu alabilirsin: Kingston 120Gb V300 Serisi Sata 3.0 Cache Ssd (Okuma Hizi 450Mb / Yazma Hizi 450Mb) - Vatan Bilgisayar. Ben eski sisteminden HDD kaldığını düşünüyorum. Eğer yeterliyse ebatları, yeni bir HDD yerine SSD çok daha kullanışlı olacaktır.
 
80+ var güç kaynaklarında. 550w var ev arkadaşımda o kasanın. Ben elinde soğutucu vardır diye düşündüm. Sıfırdan toplamadığı için. Stok da yeter eğer yanında geliyorsa. Oc yapılmayacak ne de olsa. Ssd cidden muazzam bir şey. :D
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı