2000-2500 TL Android Telefon Tavsiyesi

25 yaşında biri. Teknoloji ile pek arası yok ama temel telefon kullanımını biliyor. Instagram'dır, YouTube'dur, yemek videosu izlemedir, WhatsApp vb. iletişim uygulamaları kullanıyor.
Kamerasının olabildiğince iyi olmasını istiyor.
Hocam yani çok iyi olamaz. Ya M21 ya da Redmi Note 9 alabilir.
 
Farkı verirsen neden olmasın?
  • Daha güçlü işlemci (MediaTek ısınıyor diyen kişilere aldırış etmeyin, YouTube üzerindeki karşılaştırma videolarına bakabilirsiniz).
  • IMX682 kamera sensörüne sahip.
  • 90 Hz bir ekrana sahip.
  • Hafif bir yazılıma sahip, uzun kullanımda sorun çıkarmayacaktır.
  • 30W hızlı şarj desteği sayesinde 1 saat içerisinde tam şarj olabiliyor.

Super AMOLED ekran, daha iyi batarya performansı ve kamera isterseniz Realme 8 bekleyebilirsiniz (bu ay içerisinde geleceği tahmin ediliyor) ama 90 Hz'den ve 2 GB Ram'den kaybedeceksiniz. Samsung Galaxy M21 ise Super AMOLED ekran sayesinde daha iyi bataryaya sahip olacaktır ama 2.30 saat içerisinde tam şarj oluyor. Bütçe artırma imkanınız varsa Samsung Galaxy M21 bakmayın bence, Realme 7 daha iyi bir tercih olacaktır.
 
Son düzenleme:
Tanıdıklarıyla telefon görüşmesi yapacak, 2 mesaj atacak, 2 yemek tarifine bakacak, çocuğuna YouTube'dan çizgi film açacak birinden bahsediyoruz.

Sizce de o Süper AMOLED ekran gerekli mi? Kaldı ki benim bildiğim M21'de de var.
90 Hz ekran gerekli mi? Diğerleri gerekli mi?
Uçak uçurmayacak. Bunu idrak etmek bu kadar zor mu? Siz cebinizde PUBG Mobile oynayacak bir canavar taşımak istiyor olabilirsiniz, herkes siz değil.

Gerekli olsa da olmasa da, neden Türkiye'de yaşıyorsunuz? Norveç havası daha güzel. Orası daha bir 90 Hz, neden oraya gitmiyorsunuz. Maaşınızı biraz daha artırıp gidebilirsiniz.
Norveç soğuk diyenlere aldırış etmeyin. YouTube üzerinden sauna videolarına bakabilirsiniz, gayet sıcak.
Hafif bir hükumete sahip. Uzun ömürlü olmanızda sıkıntı çıkarmayacaktır.
Hükumetin izlediği politikalar ve refah seviyesi sayesinde elektrikli araçlara geçiliyor. İleride gelişecek teknoloji sayesinde hızlı şarj desteği ile 1 saatte şarj edip tek şarj ile ülkeyi enlemesine bir uçtan bir uca gezebilirsiniz.

Bunların hepsini bütçenizi artırarak yapabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı