2000 dolar laptop tavsiyesi

altay666

Hectopat
Katılım
6 Aralık 2013
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
biyoloji öğretmeni
Selam arkadaşlar. Yeni bir bilgisayar alacağım bu konuda önerilerinize ihtiyacım var.

Öncelikle bilgisayar kullanımımdan bahsetmek istiyorum. Ben biyoloji öğretmeniyim ağırlıklı kullanım alanı Office vb. uygulamalar. Biraz da oyun oynarım ve ayrıca profesyonelce olmasa da photoshop ve video edit programları kullanıyorum. Yüzde olarak söylemek gerekirse %35 office, akıllı tahta sunumları hazırlama, pdf oluşturma ve düzenleme %15 oyun (ama oyun bağımlısı değilim olmasa da olur) ve %15 de foto ve video edit programları ve %35 günlük işler (internet, multimedya vb. ) şeklinde söyleyebilirim.

Benim karar vermekte zorlandığım konu ise malum yıllardan beridir çoğu kişinin de cevap aradığı Windows'lu bir PC mi yoksa MAC mi? Dizüstü bilgisayarıma Hackintosh ile macOS kurdum ve 4-5 ay kadar kullandım. Aslında sevdim de çünkü başta söylediğim gibi ben biyoloji öğretmeniyim. Derslerde Mac uygulamalarını çok etkili bir şekilde kullandım. Örneğin en basitinden hücreyi anlatırken gayet güzel hazırlanmış 3D uygulamalar falan konuyu hem benim anlatmamda hem öğrencilerin anlamasında yardımcı oldu. (Windows storeden de indirdim ama o kadar uygulamalar kullanışlı değildi.) Ama arkadaşlar falan Windows kullandığı için bazı uyum sorunları yaşadım. (Hackintosh olduğu için Wi-Fi touchpad vb. sorunlar yaşadım ama sebebi benim cihazın uyumlu olmaması.) Diğer bir nokta ise bütün bilgisayar bilgim Windows için 4-5 aylık kullanım süresinde biraz zorlanmadı değilim. Benim cihazımın uyumsuz olması gibi sebeplerde var ama çok bilmediğim bi platform. Windows’taki kadar rahat değildim.

Neden Mac istediğimi söyleyeyim işimde kolaylık sağlaması eğitim uygulamaları. Güzel bi ekrana sahip olması. Multimedia için daha iyi. Foto video edit için sanki daha uygun. “-“ yönü ise eskisi kadar olmasa da bazı uyumluluk sorunları var sanki.

Neden Windows bildiğim rahat bir şekilde kullandığım bir işletim sistemi. Daha geniş bir cihaz seçeneğinin olması, benim için çok önemli değil ama oyun için daha kullanışlı olması. Ve geniş bir uyumluluk yeteneği var.

Aradığım özellikler iyi bir ekran iyi bi işlemci çok büyük, ağır olmayan bir gövde çok oyun oynamıyorum ama oynadığım zamanda iyi bir performans istiyorum.

Düşündüğüm cihazlar, yaklaşık 1 hafta önce Computex fuarında Asus Zenbook Pro tanıtıldı. Diğer bir model ise Asus ROG Strix GL502. Bir başka model ise MSI GS63VR ve MACBOOK PRO düşünüyorum.

Bilgisayarı Amerika veya yakın bi zamanda bir arkadaşım Dubai'ye gidecek oradan almayı düşünüyorum fiyata bağlı olarak tabiki. Fiyat olarak ise biraz (aslında bayağı bi) zorlama ile 2000 dolara kadar çıkabilirim.
Durum bu tavsiyelerınız nelerdir? Kusura bakmayın biraz uzun bi yazı oldu ama mevzu büyük malum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci bi soru bu donmemde bilgisayar almak mantıklı mi? Yeni modeller tanıtıldı computex fuarında ayrıca intel yeni işlemcileri Eylül ayına yetişecek diye haber okudum. Yeni modellerin ve Yen'i işlemcilerin piyasaya çıkması ve piyasayı fiyat olarak etkilemesi ne zaman olur. Çok kararsızım Yorumlarınızı bekliyorum.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı