2000₺ monitör tavsiyesi

İstersen 4-5 bin TL'ye monitör al. Ölü piksel denk gelebilir. Model model bakmak lazım. Uygun fiyatlı olup da çok satılan birçok monitörde bu şikayet sayısı fazla oluyor. Buna örnek ViewSonic XG2405 ve AOC24G2U modelleridir. Bir ara 24" monitörlerde bunları almayanları dövüyorlardı. Ölü piksel yorumu da çoktu haliyle.
En garanti yol internetten alıp ölü piksel testi yapmak. Baktın var ve bu ölü piksel adedi garantiye girmiyor. İnternetten alınan ürünü 15 gün içinde iade hakkın var Buna cayma hakkı deniyor. Bu hakkın istisnaları var ama monitörler istisnaya girmiyor. İade ederken de kargocuya tutanak vs. tuttur istersen sağlam teslim ettim diye.
Adamlar iade ürünü ölü pikselden ötürü hasarlı vs. saysalar o zaman garantiye sokmak zorundalar. Eğer ölü pikseli görmezden gelseler bu sefer de cayma hakkına engel olamazlar. Her türlü kıskaca alırsın en kötü senaryoda.
Sizin dediğinizi alıyım o zaman.
 
Profesyonel işler için hiçbir oyuncu monitörü işini görmez. O işler için 60-75 HZ, IPS, düşük delta E değerli monitör lazım. Yüksek HZ'li oyuncu monitörlerinin renk doğruluğu bu işler için yapılmış monitörlerle kıyaslanamaz. Photoshop vs. için profesyonel işler yapacaksanız oyuncu monitörü önermem ama önerene de saygım var. Ben o topa girmem kısacası. Hem rekabetçi veya yüksek HZ ile oyun hem de renk doğruluğu ile ilgili işler için çift monitör kullanın bence.
Amatör (özellikle para kazandırmayan işlerde) olarak Photoshop vs için ise geniş renk gamutlu IPS monitör olduğundan MSI OPTIX MAG274 kullanılabilir. Yabancı incelemlerde Delta-E sapmasını bulabilirsem paylaşırım.
Hocam sRGB' nin %132 olması aşırı doygunluk sorunu yaratmaz mı?
 
Hocam sRGB' nin %132 olması aşırı doygunluk sorunu yaratmaz mı?
Öyle olacak zaten.
@Teacher80 8bit 10bit kullanım amacında bir şey değiştirmiyor ve dE renk sapması anlaına geldiğinden kalibrasyon işleri ile bağlantılı.
 
Acelen yoksa stok gelince alabilirsin tavsiye ederim

Acelem yok gelecek ay alacağım zaten.
Acelen yoksa stok gelince alabilirsin tavsiye ederim

MSI'dan daha mı iyi bu ürün.
 
Kullandığım monitör:
Bütçen yeterse hem rekabetçi FPS (Tom Clancy's Rainbow Six: Siege, Warzone, BF5) hem de geniş renk gamutu ile film ve hikayeli oyunlarda çok iyi oluyor. Normal monitörler 8 BIT, 16.7 milyon renk verirken bu 10 BIT, 1 milyar renk ile geniş renk gamutuna ( %132 sRGB, %95 DCI-P3) sahip.
İncelememin faydası olur belki:
Merhaba ben de bunu sipariş verdim ürün nasıl? Amazonda ara ara stoğa giriyor 2050 civarına. Ben trendyoldan aldım korkuyorum ölü piksel çıkarsa iade edemem diye iade edip amazonu mu beklesem sizce ?
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı