2000 Serisi Ryzen için BIOS Update Nerede Yaptırılabilir?

Makaleler
1
Daha fazla  
Birkaç ay önce Vatan Bilgisayar'dan aldığım anakarta 2000 serisi Ryzen işlemci alacağım için BIOS güncellemesi yaptırmam gerekiyor. Vatan Bilgisayar'a gittim ve yapamayacaklarını söylediler. Teknik servise göndermek istemiyorum. 2 dakikalık işlem için 1 ay beklemek saçma geliyor çünkü. Başka önerileriniz var mıdır?
  • Anakart: MSI B350M Pro VD Plus

Son düzenleyen: Moderatör:
Vatan'ın bazı şubelerinde işlemciyi alırsanız kurulumu ücretsiz yapıyorlar. Yine bazı şubeler ellerinde 1. nesil işlemci bulundurup bu güncellemeyi de hemen yapıyor. İstanbul'da iseniz Üsküdar şubesini bir arayın. Ben o şekilde yaptırdım.
Ayrıca teknik servise doğrudan götürebilir ya da doğrudan kargolayabilirsiniz. Vatan aracılığı ile göndermek aşırı süre kaybına neden oluyor. Ancak siz götürürseniz hemen teslim alırsınız.

Vatan'ın bazı şubelerinde işlemciyi alırsanız kurulumu ücretsiz yapıyorlar. Yine bazı şubeler ellerinde 1. nesil işlemci bulundurup bu güncellemeyi de hemen yapıyor. İstanbul'da iseniz Üsküdar şubesini bir arayın. Ben o şekilde yaptırdım.
Ayrıca teknik servise doğrudan götürebilir ya da doğrudan kargolayabilirsiniz. Vatan aracılığı ile göndermek aşırı süre kaybına neden oluyor. Ancak siz götürürseniz hemen teslim alırsınız.
Konya'da yaşıyorum. İşlemciyi Vatan'dan almam büyük ihtimalle. Teknik servis 1 ay kadar bekletir diyorlar. O kadar beklemek istemiyorum 2 dakikalık işlem için.

1. nesil bir işlemci bulabileceğiniz bir yer yok mudur?
Teknik servis 1 ay bekletmez merak etmeyin. Gidiş geliş dahil (Vatan aracılığı ile göndermez iseniz) 1 haftada gelir ürün elinize.
Keza bazı ana kartlar BIOS yükseltmeye izin verecek kadar açılıyor 2. nesil işlemcilerle de. Ana kartınızın üretim tarihi ve yüklü BIOS sürümü önemli.

1. nesil bir işlemci bulabileceğiniz bir yer yok mudur?
Teknik servis 1 ay bekletmez merak etmeyin. Gidiş geliş dahil (Vatan aracılığı ile göndermez iseniz) 1 haftada gelir ürün elinize.
Keza bazı ana kartlar BIOS yükseltmeye izin verecek kadar açılıyor 2. nesil işlemcilerle de. Ana kartınızın üretim tarihi ve yüklü BIOS sürümü önemli.
Bilgisayarcılarda bulabilir miyim acaba diye çok düşündüm. Alternatif olarak ek seçenek aramak için konu açtım. 1 hafta sürer ise gönderirim fakat kargo ücreti bana mı ait olacak ? Yüklü BIOS sürümünü nereden öğrenebilirim ?

Bazı anakartların üzerinde üretim tarihi yazıyor. Dediğim gibi bazı modeller ise BIOS güncellemesi yapmaya izin verecek şekilde en basit seviyede açılabiliyor. En kolay yolu işlemciyi monte edip denemek.
Anakartınızın Türkiye temsilciliğinin teknik servisini arayın. Onlar sizi yönlendirir kargo konusunda da. Arıza gibi durumlarda ücretsiz kargo olurken, isteğe bağlı durumlarda kargo ücreti ödemeniz gerekebiliyor.

Msi'ın kendi sitesinden indirim kendin BIOS update yapıp 2. Nesil ile uyumlu hale getirebilirsin. Tabi anakartın destekliyorsa.

Bazı anakartların üzerinde üretim tarihi yazıyor. Dediğim gibi bazı modeller ise BIOS güncellemesi yapmaya izin verecek şekilde en basit seviyede açılabiliyor. En kolay yolu işlemciyi monte edip denemek.
Anakartınızın Türkiye temsilciliğinin teknik servisini arayın. Onlar sizi yönlendirir kargo konusunda da. Arıza gibi durumlarda ücretsiz kargo olurken, isteğe bağlı durumlarda kargo ücreti ödemeniz gerekebiliyor.
MSI servis açısından çok kötü diyorlar bilginiz var mı ? 2000 serisi işlemciyi b350 çipsetli anakarta takınca görüntü hiç gelmiyor diye biliyorum. Ayrıca sitelerine baktım fakat bir servis numarası göremedim.
Msi'ın kendi sitesinden indirim kendin BIOS update yapıp 2. Nesil ile uyumlu hale getirebilirsin. Tabi anakartın destekliyorsa.
Anakart 2000 serisi işlemcileri görmüyor.

Bu arada Konya'da teknik servisiniz varmış. Oraya doğrudan götürüp yaptırabilirsiniz.
Benim 2400G işlemci Asus B350MK ile BIOS güncelleştirmesi yapacak kadar açılmıştı. Bu tecrübemle örnek verdim. Şansınızı bir deneyin.
Genel merkez numarası 90 212 288 42 30 . Arayın ve detaylı bilgi alın. En doğrusu bu şekilde olacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı