2000 TL altı B550 veya X570 anakart önerisi

Stok dediği olay JEDEC, yani takıldığında otomatik algılayan. Üstünü XMP ile tanımlıyor.
Videoda dikkat ettiysen konuştuğumuz USB olayına değinmiş ama sanırım hatalı yapmış, B550-E ön panel için USB 3.2 GEN 2 var, yani 10 Gbps desteği. Type-C'si 5 Gbps verebilir öne ama USB'si 10 Gbps olması lazım.

Fazladan 250 TL, hiç kullanılmayacak 1 tane x16 Pcı-E, gereksiz yere de fazladan 2 faz. Sadece artısı ön panele Type_C ve 3.2 Gen 2 desteği. Kasalara bakıyorum, ön panel için 3.2 olan ürün sayısı çok az. Sen olsan hangisini alırdın?
 
Son düzenleme:
B550-F+Geri ödeme yapardım sanırım. Ha ama Type-C kasam varsa Gamıng Edge alıp geçerdim.
Type-C avantajı nedir, ne işe yarar yani? Telefonu USB'lerde şarj ediyor ve dosya aktarımı sağlıyor. İlla şarj içinse telefonun kablosunu kasanın arkasına takarım orada kalır, uç kısmını kasanın yanına çekerim yani. İleri olarak düşünüyorum, kasa alacak olsam aklımdaki kasada USB 3.0-3.1 var yani 5 Gbps engeline takılıyor. Type-C alsam, onda da Üstte 280'lik radyatörü de olacak vs bulmak zor iş. Oyun filmleri şimdilik harici HDD depoluyorum ama yeni HDD alacak olsan dahili 4TB alırım diye düşünüyorum. Nerede kullanacağım ben bu 10 Gbps? Kafamda deli sorular.😄

İndirimli B550-E cezbediyor. Lakin pek kullanmayacağım özellikler için fazladan 250-260 TL vermekte mantıklı gelmiyor. Baştan diyordum önde 10 Gpbslik olsun diye ama almak istediğim kasaya baktığımda bırak 10 Gbps Type-C bile yokmuş.😄
 
:D

B550-F geri ödeme daha mantıklı o zaman.
Aynen, öyle yapacağım. Kaç gündür kafayı yedim ya, B550-E güzel bir indirim yakalamış ama B550-F'de de indirim var. İkisinin indirimli fiyatı arasında 260 TL var, onu başka bir şeyde değerlendiririm artık. Az daha devam edersem keçileri kaçıracağım. 😄 Çünkü detaya indikçe dallanıyor, budaklanıyor. En doğru seçimi yapmak ne kadar zor ya. Şu Amazon.com.tr kampanyayı kabul ederse oradan alacağım, olmadı başka yerden. Yardımlar için çok sağol kardeşim, bıkmadan cevap verdin. Bende diyordum, ne zaman diyecek:" Manyak mısınız gidin başımdan" diye.🤣 Valla teknoloji bu, nereye odaklanırsanız orada daha çok derinleşiyor yani, benlik bir durum yok. :)
 
Valla konuyu başından beri okuyorum, yazmamak için kendimi zor tuttum resmen :D Hocam anakart üreticileri bile sizin kadar detaylı düşünmüyordur herhalde. Yorum yapan arkadaşların kendileri zaten birçok alanda bilgili kişiler ve önerdikleri parçaların arasından herhangi birini seçmeniz durumunda üzüleceğinizi düşünmüyorum. Ürünlerin hiçbiri dört dörtlük olmuyor, her birinin ayrı bir kusuru oluyor maalesef :) Ben de gerçekten @Mithat Berhan hocamın sabrını takdir ediyorum. Çok saygılı ve kibar bir kişi kendisi.

Not: Sizin yerinizde olsam sanırım ben de oyumu B550-F'den yana kullanırdım diye düşünüyorum.
 
@Alpha Frozen
Ürün yelpazesi çok geniş hocam, fiyatlarda pahallı. Ekran kartı gibi, RAM gibi kolayca elden çıkacak, değişebilecek bir şey olmadığından birazda uzun vadede kullanabilmek için iyi düşünüp karar vermek gerekiyor işte. Kağıt üstündeki değerler ile uygulamadaki karşılaştırmalar aynı olmadığından olayın detayına girmek gerekiyor. VRM soğutmaları mesala, hangi ürünün tanıtımına baksan bu en iyisidir dedirtiyor. :) Her ürünün bir artısı ve eksisi var, hangi artıları seçmek, kişisel olarak uzun vadede daha doğru bir tercih olur sorusu insanı zorluyor. Misal, B550-F alıyorsun, bakıyorsun ön port için USB 3.2 demiş. Ha bu o zaman 3.0-3.1'den hızlıdır diyebiliyorsun. Lakin işin detayına girince USB 3.2'nin GEN 1X1, GEN 1X2, GEN 2X1, GEN 2X2 gibi farklı sonuçlarının olduğunu görüyoruz. En basitinden GEN 1'derken 1x1 mi 1X2'mi hangisi sorusu geliyor akıllara. Çünkü 1X1 ise 5 Gbps, 1X2 ise 10Gbps lik bir veri aktarım hızı demek oluyor bu. Dersen ki ha 5 ha 10 ne farkkeder. Çok farkketmez ama bunu bilmeden seçmek ve sonradan öğrenmek hayal kırıklı yaratır. Bir çok yerde bunları araştırdım, ürünlerde net olarak belirtilmemiş. Bazı mağazalara sordum ama onlarda tanıtımlara bakıyor yoksa bilmiyoruz diyor. Burası ayrı bir muamma, diğer tarafı var, şuan ki kasanız ve ileride alacağınız kasanızın bu portları destekleyip desteklemediği mevzusu da var. Kasa destekler, anakart desteklemez. Anakart destekler kasa desteklemez falan bir ton varyasyon var. Bunun gibi hangi işlemcileri kullanırım, hangisi bu işlemcilerde sorunsuz davranır. OC yapar mıyım, yapsam ne kadar güç gerekir bunu bu kartlar sağlar mı. RAM alsam ne kadar OC yaparım, ne kadarına müsait. Hangi kart diğerine ne üstünlük sağlıyor falan. Hangi mağaza hangisinde ne indirim yapıyor falan detaylar Bilal, detaylar. (Güldür güldür..:) ) Bu sorular ve teknolojiler gerçekten hobiye girmediği sürece çekilecek bir şey değil hocam, formlar zaten bunun için var. Teknoloji konuşmayacaksak, iyisini kötüsünü, artısını eksisini tartışmayacaksak ne anlamı olur değil mi? :)
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı