2000 TL i3 6100 Tabanlı Sistem Toplama

2010 yılında aldığınız işlemci kim bilir kaç nm ile üretilmişti. i3 6100'ün TDP değeri 57 watt. i3 6100 stok soğutucuyla bile oyunlarda 80 dereceye kolay kolay gelmez.
Siz öyle diyorsanız öyle olsun. Ben en azından iyi bir soğutucu alınmalı diye düşünüyourm.

Msi H110m pro-vd almayın çünkü işlemciyi ve ekran kartını maksimum verimlilikte kullanamayacaksınız. Onun yerine B150 yonga setli anakart almalısınız tavsiyem Msi B150M Bazooka aksi halde h110 yongalı bir anakart aldığınızda desteklediği maksimum yol hızı 5Gt/s Dmı2 iken i3 6100'ün ihtiyaç duyduğu yol hızı 8gt/s dmı3 ayrıca h110 Pcı Ex. 2.0 desteğine sahip iken B150 Pcı Ex. 3.0 destekliyor günümüz Ekran kartlarının pcı ex. 3.0 için yapıldığını ve maksimum verimliliktede sadece 3.0 da çalıştığını söylememe gerek yok. Yani bugün bunu alırsanız verim kaybınız işlemcide %5-15 gibi değerlerde iken yarın siz bir tane i5 taktığınızda aldığınız performans ile almanız gereken performans arasındaki fark artacaktır. Bilginize birde tam emin değilim ama h110 çift kanal bellek desteklemiyor çünkü Intel sitesinde her kanaldaki dım sayısı=1 böyle yazmış ayrıca; anakartları hep kısıyoruz ama en büyük fark internet hızlarında fark ediliyor bunu en çok kaliteli anakart kullananlar bilirler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öneriniz için teşekkür edrim. Ekran kartında çok kararsızım. R9 380 daha iyi deniliyor. Hangisini almalıyım ?

Ben Gtx 960 kullanıyorum size önerim. Hangisini indirimde yada iyi bir fiyatta yakalarsanız onu almanız ama 4 GB'lık modeli olursa daha iyi olabilir çünkü günümüz oyunlarındaki dokular ekran kartlarının güçlenmesiyle birlikte daha kaliteli olmaktalar siz örneğin 2 GB'lık 960 aldınız gta 5'i açtınız grafik ayarlarını sona dayadığınızda 2 GB'ı aşacak ve sistem belleklerini kullanmaya başlayacak işte burada fark ortaya çıkıyor. Şöyle ekran kartlarının hafıza yongalarının tipi gddr5, 2gb'ın üstüne çıktığında RAM'lere gönderecek RAM'lerinde yonga tipi ddr4 olduğu için (aslında çok hızlılar ama ekran kartları bellekleri kadar değil) GDDR5'in veri transfer hızına yetişemeyeceği için bir noktada GPU'yu baltalıyor. (Aslında bunun bir başka sebebi de GDDR5'in çalışma frekansının DDR4'ten çok daha fazla olması) maksimum %15-25 gibi çok fazla olmasada eğer bütçede sorun çıkarmaz ise 4 GB'lık versiyonu almak uzun vadede sizin için iyi olabilir birde ben 2 GB'lık versiyonu kullanıyorum sebebi ise fiyatı çok iyi denk getirmem.

i3 6100, ASUS GTX 750Tİ 2GB , RAM 8GB DDR4 2400MHZ sistemim var oldukça performanslı GTA 5 msaa ve advenched graphics hariç her şey maximum 65-70FPS alıyorum 1366x768 çözünürlülükte, 1920x1080 de ise 45FPS tavsiye ederim ayrıca Directx 12 destekli ekran kartı

İ3 6100
B150m bazooka
Kingston hyperx fury 8gb 2133
Kingston hyperx fury 120gb ssd
Corsair carbide spec 02 550w
Asus strix gaming gtx 950 / gtx 960 (fiyat farkı alınabilecek düzeyde ise)
Herhangi 1 yada 2 terabyte harddisk

Son düzenleme:
2000 TL'ye önerdiğim GTX 950 ve i5 6400 lı sistemi alıp daha iyi FPS ve performans elde edebilecek iklen neden GTX 750 Ti? Ayrıca i3.
Şuan alınabilecek f/p ürünü linkini attığım ve bir daha atacağım sistemdir. Ayrıca test, montaj ve kargoda ücretsiz.
Sinerji DCS950 i5-6400 8GB 1TB GTX950

İ3 6100
B150m bazooka
Kingston hyperx fury 8gb 2133
Kingston hyperx fury 120gb ssd
Corsair carbide spec 02 550w
Asus strix gaming gtx 950
Herhangi 1 yada 2 terabyte harddisk
2000 TL' lik sisteme SSD koyulması şart değildir onun yerine başka bir şey alabilir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı