2000 TL i7 4790K sistem toplama

Elindeki ekran kartı için İ7 4790k'ya gerek yok @MasterWeb çok iyi deyinmiş, İ5 6400, İ5 6500, İ5 6600 ve İ5 6600k serisi Skylake'lere yönel bunlar daha uzun ömürlü olacaktır ayrıyetten ekran kartını ileride değiştirirsen de darboğaz kesinlikle olmaz bu işlemcilerde kafam rahat olsun anakart olarakta B150 serisi veya H170&Z170 bakabilirsin alacağın işkemcinin "k" ibaresi varza "Z" serisi alıp O.C. edebilirsin.
Dostum ilgin ve önerin için teşekkür ederim fakat oynadığım oyun işlemci ağırlıklı olduğu için i7 almak istiyorum battlefield, crysis, ac gibi single player oyunlar oynamıyorum. GTA 5 nadir girerim yani daha çok Knight Online - CS:GO gibi oyunlar oynuyorum, ekran kartınında yeteceğini düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
O halde i5 bile yeterli olacaktır. i7 render için kullanılır. Eğer isterseniz bir sistem de ben dizeyim size.
Şimdi şöyle bi mevzu var 2 tane arkadaşımda i5 işlemci var. Knight Online için memnun olmadıklarını söylüyorlar akıcı değilmiş yani bu yüzden i7 tercih ediyorum. Araştırmalarıma göre bu oyun işlemcinin tek çekirdeğini kullanıyormuş. i7 4790k nında saf hali hızlı zaten birde ileri zamanlarda oc yaptım mı baya bi akıcı olacağını düşünüyorum. Şu anda kafama takılan olay R9 270 - i7 4790k darboğaz olayı olup olmayacağı birde bu bütceye işlemciyle en uyumlu çalışabilecek anakart. Bu arada Sony Vegas ile movie editlemeyide düşünüyorum burdada i7 olması avantaj :)

şimdi şöyle bi mevzu var 2 tane arkadaşımda i5 işlemci var Knight Online için memnun olmadıklarını söylüyolar akıcı değilmiş yani bu yüzden i7 tercih ediyorum araştırmalarıma göre bu oyun işlemcinin tek çekirdeğini kullanıyormuş i7 4790k nında saf hali hızlı zaten birde ileri zamanlarda oc yaptım mı baya bi akıcı olacağını düşünüyorum. Şu anda kafama takılan olay R9 270 - i7 4790k darboğaz olayı olup olmayacağı birde bu bütceye işlemciyle en uyumlu çalışabilecek anakart. bu arada Sony Vegas ile movie editlemeyide düşünüyorum burdada i7 olması avantaj : ))

İlk olarak şunu söylemeliyim ki, oyunu oynatan ekran kartıdır; işlemci, anakart veya ram değil. O yüzden işlemci olduğu kadar düşük tutulup, ekran kartına yatırım yapılmalıdır.

Siz eğer i7 almak istiyorum derseniz, o size kalmış. i7 4790k aldığınızda (O.C) yapılan bir anakart almanız gerekecek ve bu da 1.5k gibi bir fiyata mâl oluyor. Geriye pek de bir şey kalmıyor anlayacağınız.

Sorunuza gelirsek; o işlemci her türlü ekran kartını rahatla besleyecektir. Kafanıza takmayın.

İlk olarak şunu söylemeliyim ki, oyunu oynatan ekran kartıdır; işlemci, anakart veya ram değil. O yüzden işlemci olduğu kadar düşük tutulup, ekran kartına yatırım yapılmalıdır.

Siz eğer i7 almak istiyorum derseniz, o size kalmış. i7 4790k aldığınızda (O.C) yapılan bir anakart almanız gerekecek ve bu da 1.5k gibi bir fiyata mâl oluyor. Geriye pek de bir şey kalmıyor anlayacağınız.

Sorunuza gelirsek; o işlemci her türlü ekran kartını rahatla besleyecektir. Kafanıza takmayın.
İşte dostum bende senin gibi düşünüyodum bu yüzden gidip r9 270 ekran kartı aldım zerre kadar yararı olmadı. Sanırım darboğaz yapıyor işlemcim : Inte(R) Core(TM)2 Quad Q8300 2.8 GHZ
yani anlayacağın bu oyunu işlemci oynatıyor bi araştır istersen hak verirsin bana. Ekran kartı Usko - 19-20xx lerinde iş görüyor 1299 da fazla bi effect olmadığı için arka planda kalıyor benim görüşümce.

işte dostum bende senin gibi düşünüyodum bu yüzden gidip r9 270 ekran kartı aldım zerre kadar yararı olmadı sanırım darboğaz yapıyor işlemcim : Inte(R) Core(TM)2 Quad Q8300 2.8 GHZ
yani anlayacağın bu oyunu işlemci oynatıyor bi araştır istersen hak verirsin bana ekran kartı Usko - 19-20xx lerinde iş görüyor 1299 da fazla bi effect olmadığı için arka planda kalıyor benim görüşümce.

O eski bir işlemci.

O eski bir işlemci.
Eski bir işlemci diyorsun da oynadığım oyun Knight Online buyur buda sistem gereksinimleri :

Knight Online Minimum Sistem Gereksinimleri :
İşletim Sistemi : Windows 98/2000/XP/ME
İşlemci: Celeron 300
Ekran Kartı: 16 MB
Hard Disk: 128 MB
RAM: 1.4 GB
Knight Online Önerilen Sistem Gereksinimleri :
İşletim Sistemi : Windows 98/2000/XP/ME
İşlemci: Pentium II
Ekran Kartı: 32 MB
Hard Disk: 1.4 GB veya daha fazla
RAM: 256 MB veya daha fazla

Fazlasıyla yetmesi lazım değil mi sencede bu işlemcinin bu oyuna ? :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı