2000 TL İkinci El Sistem Toplama

39896

Megapat
Makaleler
8
Merhaba, kullandığım dizüstü bilgisayarı satacağım veya masaüstü bilgisayar ile takas edeceğim. Takas edilmeme ihtimaline karşılık kafamda ikinci el bir sistem kararlaştırmak istiyorum. Donanım Arşivinin Xeon işlemcili bilgisayarı dikkatimi çekmişti 1050 Ti ile güzel performans verebilir mi? Onun dışında başka ne yapabilirim önerilerinizi bekliyorum. Elimde parça olarak sadece 240GB SSD var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir arkadaşım 2100 küsur TL'ye 2.el 750Ti anca topladı. 1050Ti kullanabilirseniz bu bütçede gayet mutlu eder sizi.
OC yaparsan güzel performans verecektir 1050 Ti ile.
Realivex'in de dediği gibi OC ile daha güzel sonuç alırsınız. İleride iyi bir hava soğutma alırsınız. Güzelce oveclock edersiniz. Uzun süre götürür sizi.

Daha önce hiç OC yapmamıştım ama danışarak, video izleyerek yapacağımı düşünüyorum. Eğer sıkıntı olmaz ise Xeon bir sistem dizmek daha iyi olabilir.

Aynı FPS değerini veriyorsa geleceği olmayan bir bilgisayar almaya çalışmak mantıksız gibi. Parayı biraz daha biriktirip daha geleceği olan, riski olmayan bir bilgisayar almak daha mantıklı.

Xeon işlemcilere de o kadar güvenme. Bir ara ben de böyle düşünüyordum. Sonra IPS değeri diye bir şey öğrendim.

Sanırım dediğin bilgisayar bu. İkinci el bilgisayar almayı çok sıcak bakmıyorum. RAM, HDD ve ekran kartı şüpheleri var. Geçmişini bilmiyorsun. Bilgisayarın imzadaki ise test edebilirsen ve sorun çıkmazssa değer.

Ama yine de elindeki sistemi satıp, sattığın bilgisayar fiyatını bütçene ekleyerek sıfır masaüstü bilgisayar toplanması veya Üstte dediğim gibi ayriyeten sıfır ikinci bilgisayar almak da mantıklıdır.

Bilgisayarı satmayı düşünüyorum parçaları tek tek arayıp kendim sistem toplayacağım. Ekran kartı olarak 1050 ti düşünüyorum. 1050 ti için minimum nasıl bir işlemci alabilirim?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı