2000 TL Monitör Dahil Sistem Toplama

Sinerji DCS950 i5 - 6400 almanız daha mantıklı olacaktır. Ancak @Spontune hocamın tavsiyelerine de göz atabilirsiniz. 2 sistemin arasında tek fark kasa ve anakart.
 
i5 6402p ile GTX 980 ile darboğaz yapmıyor. Sanırım işlemciyi fazla tutmuşum. i3 6100 + GTX 960 işlemciyi yoran oyunlarda darboğaz yapar mı?

@Spontune Hocam şöyle bir sistem topladım. Bu sistemde senin önerdiğin kasayı kullanmalı mıyım? 200TL'ye hem kasa hem PSU alıyoruz ucuz değil mi? Önerdiğin kasa ve PSU kaliteli midir? Eğer dediğin kasayı alırsam ekstra para kalıyor, i5 6402P mi almalıyım yoksa ekran kartını mı yükselteyim sence?
pc5.PNG
 
Takıl kafana göre ya. Ne diyeyim aynı sistemi yaptın bir tek fanı çıkardın. :D Hangisini beğeniyorsan onu al.
 
Hocam sorduğum konu 70 TL daha ekleyip senin sistemdeki kasayı alırsam i5 alabiliyorum. Kasanın ve PSU'nun kalitesinde çok fark var mıdır?
 
Hocam ben de biliyorum kaliteli olduğunu da, sizce i5 almak için kasayı ve PSU'yu daha düşük almak mantıklı mı? Sizin fikrinizi soruyorum size kalmış demeyin de :)
 
Sana kalmış. :D Yani ileride i7 almayı planlıyorsan kasayı ve güç kaynağını yüksek tut ama ben alacağım öyle gittiği yere kadar diyorsan benim topladığım sistemi al. Zaten kasa fiziksel bir şey fazla kaliteli olması sadece kullanıcı dostu yapıyor. İşlemciyi soğuk tutmak istiyorsan soğutucu alırsın. Ekstra fan almak yerine.
 
Yalnız fan filtresi almayı unutma. Yoksa 24 saat kullanımda aşırı tozlanır o yan kapağı ya kapat ekstra alacağın fanı öne tak ya da filtre al fanla beraber yan kapağa tak. Arada bir elektrik süpürgesiyle filtreyi temizlersin.
 
Kasanın sadece önü açık olacağı için fazla tozlanmaz her ay temizlerim zaten. Olur da çok tozlanırsa alırım toz filtresi.
Montajı Sinerji yapacağı için fanı nereye takacaklar bilmiyorum. İlk sayfada fanı yan kapak kısmına koyun demişsiniz bunu Sinerji'ye söylememe gerek yok herhalde kendileri takarlar, değil mi?
Önerdiğiniz kasadaki güç kaynağı yeterli olur mu?
Ve son olarak, kasada 3 tane fan takma yeri varmış sanırım. 1 tane daha taksak yararı olur mu yoksa gereksiz mi olur?
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı