2000 TL PC toplamada işlemci Intel mi olmalı AMD mi ?

Oyun sistemi kuracaksan AMD almalısın. Bu sistemi önerebilirim.

Not: Kasa olarak 650 watt güç kaynaklı Corsair Spec-02 de tercih edebilirsin.

Adsız.jpg

Oyunlar en fazla 4 çekirdek kullanıyor. Amd Fx serileri ise 6 veya 8 çekirdekli 4 çekirdekli olanları da var ama tavsiye etmem. Yani Amd tam performansını gösteremiyor. Oyun testlerinde 3.nesil i5'ler fx8320'leri geçiyor. Oyun için Amd değil ekran kartı alınmayacaksa Amd A10 alınmalı.

Son düzenleme:
Oyunlar en fazla 4 çekirdek kullanıyor. Amd Fx serileri ise 6 veya 8 çekirdekli 4 çekirdekli olanları da var ama tavsiye etmem. Yani Amd tam performansını gösteremiyor. Oyun için Amd değil ekran kartı alınmayacaksa Amd A10 alınmalı.

Oyun için 2500 TL'den düşük sistemlere AMD FX serisi uygundur. Çünkü oyunu işlemci değil ekran kartı oynatır. Sistem sadece oyun için kullanılacaksa üst düzey ekran kartıyla darboğaz yapmayacak en uygun fiyatlı işlemci alınmalıdır ki ekran kartına daha fazla bütçe kalsın.

Oyun için 2500 TL'den düşük sistemlere AMD FX serisi uygundur. Çünkü oyunu işlemci değil ekran kartı oynatır. Sistem sadece oyun için kullanılacaksa üst düzey ekran kartıyla darboğaz yapmayacak en uygun fiyatlı işlemci alınmalıdır ki ekran kartına daha fazla bütçe kalsın.
İşlemcilerinde oyunlar üzerinde etkisi vardır. Sadece ekran kartı önemli değil oyun sistemi olsa bile. i5 4460'ın fiyatı 490 tl. Amd Fx 9370'in fiyatı ise 592 Tl. İ5 9370'ten daha fazla performans veriyor. ;) 2000 Tl'lik bir bilgisayarada 490 Tl'lik bir işlemci alınması gerekir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
İşlemcilerinde oyunlar üzerinde etkisi vardır. Sadece ekran kartı önemli değil oyun sistemi olsa bile. i5 4460'ın fiyatı 490 tl. Amd Fx 9370'in fiyatı ise 592 Tl. İ5 9370'ten daha fazla performans veriyor. ;) 2000 Tl'lik bir bilgisayarada 490 Tl'lik bir işlemci alınması gerekir diye düşünüyorum.

500 TL'lik bir işlemci aldın mı ekran kartından 200 TL keseceksin ve o parayla ancak R7 265 alırsın. R7 265'in yanına istersen i7 4790k koy yine R9 285'teki performansı vermez. Hatta şöyle diyorum iyi bir işlemciyle R9 285'in bir düşük modelini alsan bile onun kadar performans vermeyecektir. Yani işlemcinin oyun performansında etkisi çok düşüktür. Bu yüzden oyun sisteminde işlemci biraz daha iyi olsun diye ekran kartı düşürülmemelidir.

Ayrıca ben zaten 2500 TL altı sistemlerde AMD önerdim. FX 8320'den yukarısını kesinlikle önermiyorum oyun sistemi bile olsa.

M.Hakan arkadaşımın bana yapmış olduğu sistem üstteki sisteme çok benziyor gidip gözüm kapalı aldım Kendisine çok teşşekkür ediyorum bencede AMD sistem toplamalısın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı