2000 TL ses kasmak için kulaklık tavsiyesi

Bütçe
2000

soundcase

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,

Konulara baktım fakat kendi adıma verilen cevapları çok faydalı bulamadığım için tekrardan konu açma gereğinden bulundum.

Aradığım özellikler aşağıdaki gibidir,

Bütçe en fazla 2000 TL.
PUBG, Warzone, CS:GO oyunlar için,
Wireless olabilir,
Tamamiyle ses kasmak için arayıştayım.

Şu anda Logitech G635 kulaklık kullanıyorum ve çok randıman alamıyorum. Aşağıdaki kulaklıkların incelemelerine baktım kafam daha da karıştı. Kullanıcı arkadaşlardan yorum gelirse sevinirim.

Hyper X Alpha - Alpha S - Orbit.
Logitech G Pro X.
Sennheiser Game Zero.
SteelSeries Arctis Pro.
Corsair Virtuso.
Razer Blackshark V2

Yorumlarınız için teşekkürler.

Yakın zamanda kulaklık alan ve baya bir araştırmış biri olarak, öncelikle ses kişisel bir durumdur.

Benim listemde de bu kulaklıklar veya türevleri vardı. G Pro X elemenizi tavsiye ederim. Aynı şekilde malzeme kalitesinden dolayıda Razer'ı elemenizi tavsiye ederim. Ses kalitesi iyi olduğu söyleniyor ama malzeme kötüymüş.

Eğer Wireless alscaksanız Arctis Pro ve Orbit S arasında bir tercih bulunun.

Yok kablolu da olabilir diyorsanız aldığım kulaklığı tavsiye edeceğim ROG Delta.

Eğer gerçekten performans sizin için önemliyse Theta 7.1'i öneririm. Ben de bunun ile Virtuoso SE arasında kaldım ve daha hafif olup kablosuz olmasından dolayı Virtuoso'yu seçtim. Lakin ben fazla fps oyunları oynamadığımdan dolayı Theta'nın ses kasma performansı benim için önem teşkil etmedi. Ama sizin için biçilmiş kaftan olabilir.

Yakın zamanda kulaklık alan ve bayağı bir araştırmış biri olarak, öncelikle ses kişisel bir durumdur.

Benim listemde de bu kulaklıklar veya türevleri vardı. G Pro X elemenizi tavsiye ederim. Aynı şekilde malzeme kalitesinden dolayı da Razer'ı elemenizi tavsiye ederim. Ses kalitesi iyi olduğu söyleniyor ama malzeme kötüymüş.

Eğer Wireless alscaksanız Arctis Pro ve Orbit S arasında bir tercih bulunun.

Yok kablolu da olabilir diyorsanız aldığım kulaklığı tavsiye edeceğim ROG Delta.

Pro X'i neden elediniz? 1000TL'ye alınır mı? 1000TL civarındaki en iyi ses kasma kulaklığı hangisidir?

Pro X'in %100'de bile ses seviyesinin çok kısık olduğunu söylüyorlar. 100 kişi kullandıysa 80'i böyle söylüyor. Ben ROG Delta ile %80 ses düzeyini geçemiyorum oyunlarda mesela. Bence indirim yakalarsanız ROG Delta 1200 Liraya kadar düşüyor takip etmenizi tavsiye ederim.

Onun dışında Cloud Alpha S ve Cloud 2 olabilir. Arctics 5 olabilir. ROG Delta beni her türlü platformda aşırı memnun etti fiyatını uygun yakalarsanız benim gibi hak ediyor.

Elinizdeki kulaklık zaten oldukça üst seviye bir kulaklık. Bundan ötesi size ses ve yazılım anlamında bir şey katmayacaktır. Sonuçta oyunlar 48KHz 16Bit ses veren yazılımlar. Bundan iyisi ancak müzik ve videolarda "stüdyo kalitesini" arttırır. Ya da belki kablosuza geçmenize yardımcı olur.

Ses kasmak için Logitech yazılımının ekolayzer'ini kullanmanızı ya da Equalizer APO gibi uygulamaları kurmanızı öneririm. Böylece sesini daha iyi almak istediğiniz frekansları arttırabilir, sizi ilgilendirmeyen frekansları ise kısabilirsiniz. Hatta Logitech ile anlaşmalı olarak gelen DTS 2.0 yazılımı hem 3 boyutlu ses algılamanıza yardımcı olur hem de bu frekansları otomatik olarak seçer diye biliyorum. Çünkü Logitech'ler zaten oyunları göz önüne alarak tasarlanıyorlar.

Bu arada, bu yazılımlarla 3 boyutlu sesi açarsanız, oyundaki 3 boyut seçeneğini iptal etmeniz gerekli ki yazılımlar karışıp yanlış sesler göndermesinler. Diğerlerini bilmiyorum ama PUBG'de HRTF, CS:Go'da da 3D bineural adları ile ayarları kapamanız gerekli.

Equalizer APO'ya bir bakmanızı öneririm. Alternatif olarak, tek bir frekansa odaklamak yerine tüm sesi yükseltebilir, tepe noktasında da cızırtıları engellemek için bir sıkıştırıcı + limitleyici ekleyebilirsiniz. Kısaca, ses kartı yazılımınızı hack'leyip sınırsız ayar yapabilmenizi sağlayan bir yazılım kendisi.

Hatta ve hatta, hem oyunlarla gelen, hem de Logitech ile gelen 3 boyutlu yazılımları iptal edip Equalizer APO + Hesuvi ikilisini kurabilir ve 100'lerce 3 boyutlu yazılım arasından seçim yapabilirsiniz. Böylelikle Dolby Atmos'tan Sennheiser GSX'e kadar bir sürü markanın sanallaştırma seçeneğine sahip olabilirsiniz.

Kurulumu kabaca anlattığım bir acemi video çekmiştim uzun zaman önce, orada biraz daha detay bulabilirsiniz.

"video için"

Elinizdeki kulaklık zaten oldukça üst seviye bir kulaklık. Bundan ötesi size ses ve yazılım anlamında bir şey katmayacaktır. Sonuçta oyunlar 48khz 16Bit ses veren yazılımlar. Bundan iyisi ancak müzik ve videolarda "stüdyo kalitesini" arttırır. Ya da belki kablosuza geçmenize yardımcı olur.

Ses kasmak için Logitech yazılımının Ekolayzer'ini kullanmanızı ya da equalizer apo gibi uygulamaları kurmanızı öneririm. Böylece sesini daha iyi almak istediğiniz frekansları arttırabilir, sizi ilgilendirmeyen frekansları ise kısabilirsiniz. Hatta Logitech ile anlaşmalı olarak gelen DTS 2.0 yazılımı hem 3 boyutlu ses algılamanıza yardımcı olur hem de bu frekansları otomatik olarak seçer diye biliyorum. Çünkü Logitech'ler zaten oyunları göz önüne alarak tasarlanıyorlar.

Bu arada, bu yazılımlarla 3 boyutlu sesi açarsanız, oyundaki 3 boyut seçeneğini iptal etmeniz gerekli ki yazılımlar karışıp yanlış sesler göndermesinler. Diğerlerini bilmiyorum ama PUBG'de hrtf, CS:GO'da da 3D bineural adları ile ayarları kapamanız gerekli.

Equalizer Apo'ya bir bakmanızı öneririm. Alternatif olarak, tek bir frekansa odaklamak yerine tüm sesi yükseltebilir, tepe noktasında da cızırtıları engellemek için bir sıkıştırıcı + limitleyici ekleyebilirsiniz. Kısaca, ses kartı yazılımınızı hack'leyip sınırsız ayar yapabilmenizi sağlayan bir yazılım kendisi.

Hatta ve hatta, hem oyunlarla gelen, hem de Logitech ile gelen 3 boyutlu yazılımları iptal edip equalizer apo + hesuvi ikilisini kurabilir ve 100'lerce 3 boyutlu yazılım arasından seçim yapabilirsiniz. Böylelikle Dolby Atmos'tan Sennheiser GSX'e kadar bir sürü markanın sanallaştırma seçeneğine sahip olabilirsiniz.

Kurulumu kabaca anlattığım bir acemi video çekmiştim uzun zaman önce, orada biraz daha detay bulabilirsiniz.

"video için"

Hocam açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yapacağım fakat G635'den bir üst seviye kulaklığa geçiş yapmak istiyorum. Güzel bir setupla keyif amaçlı oyunları oynamak istiyorum. Sizinde önerebileceğiniz bir kulaklık varsa sevinirim. Kulaklık alma arifesindeyim yılbaşı önce indirimleri bekliyorum. Karar verip alacağım. Anakartım MSI MEG ace Z390.
Pro X'in %100'de bile ses seviyesinin çok kısık olduğunu söylüyorlar. 100 kişi kullandıysa 80'i böyle söylüyor. Ben ROG Delta ile %80 ses düzeyini geçemiyorum oyunlarda mesela. Bence indirim yakalarsanız ROG Delta 1200 Liraya kadar düşüyor takip etmenizi tavsiye ederim.

Onun dışında Cloud Alpha S ve Cloud 2 olabilir. Arctics 5 olabilir. ROG Delta beni her türlü platformda aşırı memnun etti fiyatını uygun yakalarsanız benim gibi hak ediyor.
Hocam teşekkürler önerileriniz için, oyunda ses kasmanıza yardımcı olabiliyor mu?

Bir önceki kulaklığım SteelSeries Siberia V2. Streo bir kulaklıktı. Bence hala streo içinde en iyi kulaklıktır kendisi bozulmasa değiştirmezdim.

ROG Delta gerçekten başarılı bir kulaklık. COD Modern Warfare oynuyorum ve bazı duymadığım sesleri duyabildiğimi fark ettim. Ses kasma konusunda bence çok başarılı.

Müzik dinlemeyi seviyorum ve sadece bir oyun kulaklığı olmadığı kanaatine vardım.

Her türlü ses ile ilgili beklentimin üstünde tatmin ettiğini söyleyebilirim. Bir kulaklık işte 1200 lira mı? Bence hak ediyor. Malzeme kalitesi zaten bu fiyatta ki bir ürün için olabilecek en iyi noktada.

İçinden protein deri ve kumaş iki ayrı ped çıkıyor. Protein deri kış ayında bile bir miktar yakma yaptı bu yüzden izolasyondan feragat edip kumaşa geçeyim dedim ama %80 ses seviyesinde müzik dinlerken veya oyun oynarken odamın kapıdan seslenen kişiyi duyamıyorum. Takribi 2 metre yoktur.

Olur da bir indirim yakalarsanız 1250 liraya kadar hak ediyor. 1400-1600 liraya alınmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı