2000 TL sistem toplama

4Batuhan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Mümkün mertebe en düşük bütçeye PC toplamak istiyorum, malum asgari ücret ile çalısıyorum bir çoğumuz gibi :)

Maks 2 Bin lira olmalı sadece kasa olarak.

Mümkün mertebe güncel oyunları normal ayarlarda oynasam çok iyi olabilir ve bu mümkün müdür bu bütçeye ?

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim önerim:

Ryzen 5 2400g:
AMD Ryzen 5 2400G 3.60 Ghz 6MB AM4+ İşlemci

8 GB 2400 mhz DDR4 ram:
Crucial DDR4 8GB 2400MHz PC Ram -CT8G4DFS824A

AB350 anakart:
GIGABYTE GA-AB350M-DS2 AMD B350 Socket AM4 Ryzen™ DDR4 3200+(O.C.)MHz Anakart

1 TB 7200 rpm 64 mb önbellekli hdd:
Seagate Barracuda ST1000DM010 3.5 1TB 7200RPM SATA 3.0 Ncq 64MB 210MB/S 55TB/Yıl İş Yükü Desktop Disk

Nagas 500w 80+ kasa:
NAGAS G666 500W 80+ BRONZE 12CM USB3.0 KART OKUYUCU SIYAH ATX OYUNCU KASASI G666-500W Kasa, Kasa NAGAS

(En ucuz 80+ kasa bu olduğu için bunu seçtim, nagas markasını fazla bilmiyorum.)

İlerde gtx 1060 6 gb vs. takılabilmesi için böyle yaptım.

Daha iyi öneriler olabilir.

Toplam: 2100~ tl

@Lorem Ipsum
Hocam APU lu sistem zaten bu, okadar güç kaynağına gerek yok. Ayrıca kasa gereksiz pahalı.
O işlemci yük altında 46 watt çekiyor zaten.
Bu kasa arkadaşın işini görür.
TX K3 250W USB 3.0 ATX Bilgisayar Kasası (TXCHK3P250) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri

Ryzen 5 yerine, Ryzen 3 olabilir, kalan paraya SSD eklenebilir.
SSD'ye bir kere alıştımı insan bırakamıyor, isterse 50 çekirdekli makinan olsun, windows açılışında bir kaç dakika Hard Disk %100 kullanılıyor, beklemek zorunda kalıyorsun.
Cidden cok fark yaratıyor SSD

@Lorem Ipsum
Hocam APU lu sistem zaten bu, okadar güç kaynağına gerek yok. Ayrıca kasa gereksiz pahalı.
TX K3 250W USB 3.0 ATX Bilgisayar Kasası (TXCHK3P250) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri

SSD'ye bir kere alıştımı insan bırakamıyor, isterse 50 çekirdekli makinan olsun, windows açılışında bir kaç dakika Hard Disk %100 kullanılıyor, beklemek zorunda kalıyorsun.

Psu'yu 500w ve cpu'yu ryzen 5 seçmemin nedeni ilerde psu'sunu değiştirmeden gtx 1060/rx 580 vs. takabilsin. Bulduğum en ucuz 80+ kasa bu.
Bütçesi yüksek olmadığı için SSD'yi sonradan alabilir diye düşündüm. Diskinin bilgisayar açılınca %100 olma sorunu varsa başlangıçta başlatılacak çok program vardır diye düşünüyorum. "msconfig"e girerek gereksiz programları kapatmanı öneririm.
SSD' de almak istiyorsa dediğin gibi de yapabilir. (y)

@Lorem Ipsum

250 W ileride yetersiz kalacak(şuan bile yetersiz) o zaman yenisi mi alacak?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı