2000 TL'ye anakart önerisi

Bu güzele benziyor hocam, şimdi bunu alsam elimde eski nesil işlemci yok 5600 takıp BIOS flash özelliği ile güncelleyebilir miyim? Yani siyah ekranda falan kalmaz değil mi güncelleme bitip?
Hocam direk görebilir işlemciyi çünkü bios yükseltmede bakarsanız ilk çıkan bios sürümüyle çalışır diyor. Siz takın çalışmazsa üstünde var güncelleyebilirsiniz.

Evet hocam ben notebookumu sattım elimde islemci yok ilk defa kasa topluyorum o yüzden elimde BIOS güncellemek için kullanacağım işlemci yok bundan ötürü özellikle BIOS flashback özelliği olmasına dikkat ettim.Eki Görüntüle 1569603

Asus tuf b450m ürün bu değil mi hocam yanlış almıyayım, yoksa bir üstteki arkadaşın dediği anakartımı alsam, ne tavsiye edersiniz.

Asus tuf b450m ürün bu değil mi hocam yanlış almıyayım, yoksa bir üstteki arkadaşın dediği anakartımı alsam, ne tavsiye edersiniz.

Evet bu Trendyol'dan aldım Trendyol'un kendisi satıyor şu an en uygun. Hocam attığım link benim açtığım konu, girip 2. resimdeki B550M ASUS TUF anakartin fiyatına bir bakıp dönün bana neden B450 aldığımı anlayacaksınız.
R5 5600 sistem nasıldır?

Bu daha iyi değil mi? İndirim de var.
Dün bu fiyat değildi inmiş biraz. Overclockla hic isim olmaz diyenler icin alinabilir tabiki. Bunlarin üzerinde pasif soğutma bloğu olmadığı icin vrm, mosfetler vs biraz daha sıcak çalışıyor. Kişiden kişiye değişir ben bir parça alırken giriş seviyesi yada bir araba alırken boş paket almayı tercih etmiyorum.

Bende şu an sizinle aynı şeyden muzdaribim, fazla para verip ekran kartından kısmak istemiyorum RTX 2060 alacağım 2. elden 3800 liraya fakat B550 anakart alırsam bütçem yetmiyor o ekran kartına. Hayırlısı olsun inşallah bir sıkıntı çıkmaz hocam flashback özelliği ile BIOS attıktan sonra hala siyah ekran da kalanları görüyorum internette.

Evet bu Trendyol'dan aldım Trendyol'un kendisi satıyor şu an en uygun. Hocam attığım link benim açtığım konu, girip 2. resimdeki B550M ASUS TUF anakartin fiyatına bir bakıp dönün bana neden B450 aldığımı anlayacaksınız.
R5 5600 sistem nasıldır?

Dün bu fiyat değildi inmiş biraz. Overclockla hiç isim olmaz diyenler icin alinabilir tabii ki. Bunlarin üzerinde pasif soğutma bloğu olmadığı icin VRM, MOSFET'ler vs biraz daha sıcak çalışıyor. Kişiden kişiye değişir ben bir parça alırken giriş seviyesi ya da bir araba alırken boş paket almayı tercih etmiyorum.

Bende şu an sizinle aynı şeyden muzdaribim, fazla para verip ekran kartından kısmak istemiyorum RTX 2060 alacağım 2. elden 3800 liraya fakat B550 anakart alırsam bütçem yetmiyor o ekran kartına. Hayırlısı olsun inşallah bir sıkıntı çıkmaz hocam flashback özelliği ile BIOS attıktan sonra hala siyah ekran da kalanları görüyorum internette.

Bocam ben sizi yönlendirmiş olmayayım. Sizin durum benimle aynı ya bilgisayarcıya gidip 150-200 atacaksınız güncellenecek anakarti ya bir tanıdıktan islemci bulacaksınız ya da flashbackli alakart alıp kendiniz Update edeceksiniz. B550 anakartla GTX1660 Ti alabiliyorken 3000TL'ye şu an ekran kartına ayırdığım bütçe 3000'in üzerine çıktı RTX 2060 alabiliyorum. Ben 2600TL'ye TUF B550'yi alamadım diye soğudum açıkçası, yakın fiyata boş anakart alasim gelmedi. Benim notebook satılana kadar fiyatı 3000TL'nin üzerine çıktı anakartin, bu saatten sonra da ona o kadar para vermem sırf PCI-e 4.0 olacak diye, zaten videolarını izledim öyle ahım şahım bir fark yok fiyatını hak edecek, ekran kartının ust modeli alınarak çok daha iyi performans alınıyor ki zaten suan hazır sistem satan platformlar b450 anakart takıyor.

A11A2DCC-AC78-4416-8DDF-1C65DA49D50A.png

Bocam ben sizi yönlendirmiş olmayayım. Sizin durum benimle aynı ya bilgisayarcıya gidip 150-200 atacaksınız güncellenecek anakarti ya bir tanıdıktan islemci bulacaksınız ya da flashbackli alakart alıp kendiniz Update edeceksiniz. B550 anakartla GTX1660 Ti alabiliyorken 3000TL'ye şu an ekran kartına ayırdığım bütçe 3000'in üzerine çıktı RTX 2060 alabiliyorum. Ben 2600TL'ye TUF B550'yi alamadım diye soğudum açıkçası, yakın fiyata boş anakart alasim gelmedi. Benim notebook satılana kadar fiyatı 3000TL'nin üzerine çıktı anakartin, bu saatten sonra da ona o kadar para vermem sırf PCI-e 4.0 olacak diye, zaten videolarını izledim öyle ahım şahım bir fark yok fiyatını hak edecek, ekran kartının ust modeli alınarak çok daha iyi performans alınıyor ki zaten şu an hazır sistem satan platformlar B450 anakart takıyor.

Eki Görüntüle 1569636

Söz ettiğiniz anakart gayet güzel ben anakarta pek önem vermem VRM benim için önemli değil OC yapmıyorum, PCI-e 4.0 da çok mühim değil açıkçası benim için rekabetçi oyunlar oynuyorum çok sistem gerektirecek şeyler değil, piyasada araştırdım flashback özelliğine sahip neredeyse en iyi anakart bu gibi duruyor kalanları boş sade, bende sipariş ettim şimdi fakat kargo biraz geç geliyor bu biraz sıkıntı şu anki anakartım da böyle internet problemi olmasaydı hiç değiştirmicektim hatta bu konuyu bile açmazdım açıkçası :)

Söz ettiğiniz anakart gayet güzel ben anakarta pek önem vermem VRM benim için önemli değil OC yapmıyorum, PCI-e 4.0 da çok mühim değil açıkçası benim için rekabetçi oyunlar oynuyorum çok sistem gerektirecek şeyler değil, piyasada araştırdım flashback özelliğine sahip neredeyse en iyi anakart bu gibi duruyor kalanları boş sade, bende sipariş ettim şimdi fakat kargo biraz geç geliyor bu biraz sıkıntı şu anki anakartım da böyle internet problemi olmasaydı hiç değiştirmicektim hatta bu konuyu bile açmazdım açıkçası :)
Hocam hayırlı olsun siz şimdi neyde karar verdiniz?.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı