2000 TL'ye Ekran Kartı ve HDD Hariç PC Toplama

Alperen55

Hectopat
Daha fazla  
MSI GeForce GTX1050 GAMING X 2GB GDDR5 128Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
WD Caviar Black 1 TB 3,5" SATA 3 64MB Harddisk Fiyatları - Vatan Bilgisayar

Elimde bunlar var arkadaşlar 2000 liraya yakın da param var. Kalanları ne almalıyım aman aman oyun oynayan bir insan değilim şu an dizüstü bilgisayarımda oynadığım oyun CS:GO ve LoL, GTX 1050 olduğunda belki yeni oyunları indirir denerim ama saatlerce oynayan biri değilim.

Unity ile oyun kodlamaya giriştim bu sıralar ve bir kaç işlem yapınca laptop takılıyor ara sıra bu da beni gıcık ediyor. Dizüstü bilgisayarımı HDMI kablosuyla TV'ye bağlayıp kullanıyorum dolayısıyla kasayı da öyle kullanacağım o yüzden HDMI çıkışlı bir anakart gerekiyor.

Bilgisayar toplama konusunda pek bilgili değilim o yüzden kalan parçaları en fazla 2000 lira olacak şekilde sıfır veya ikinci el olarak önerebilir misiniz? İkinci elde siz model söylerseniz ben internetten araştırmasını yaparım kendim bilmediğim için hangi anakartla işlemci uyumlu hangi RAM takılıyor falan sizlere danışmak durumundayım.

Oyun kodlamak için işlemciyi yüksek tutmak gerekmiyor mu? Modelleme felan yaparken render alınıyor galiba. Yanlış biliyor olabilirim.

Hocam unity şimdilik uğraştığım bir heves, ileride meslek olarak o tarz işlere girişecek olursam zaten bütçemi de ona göre arttırırım yine. Sırf unity ile takılmayacağım yani bilgisayarda karma bir kullanımım olacak. Xeon işlemciler oyunlarda nasıl bir performans verir? Laptopta i5-6200U işlemci, GT 940M ekran kartı ve 12 GB DDR3L RAM vardı lakin mhz'i kaçtı bilmiyorum. Daha az takılacak, HDMI kablo kullanabileceğim bir tavsiye istiyorum.
Arkadaşlar ikinci el Asus PRIME B350M-A AMD Çipset B350 Soket AM4 DDR4 3200MHz(O.C) ve RYZEN 3 - 1300X(orijinal fanı da yanında) buldum yukarıda elimde olan parçalar dışında. Uyum sorunu olur mu? Anakart ve işlemci (ikisinin de garantisi var) ikinci el fiyatıyla toplam 1000 lira civarı oluyor. Sıfırları 1400 liraya yakın tutuyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı