20000 TL Oyun için Sistem Toplama

Böyle büyük bir bütçem var iken 3. nesil Ryzen'leri beklerdim. Ryzen 9 3850X veya Ryzen 7 3700X yapıştırıp 2K 144 Hz veya 4K 60 Hz'de keyif çıkarırdım.
 
Ryzen almak gibi bir hata yapmayın. İntel 9900k alın. Bu kadar bütçeye Ryzen 2700x almazdım zaten :)

Niye, sen bilirkişi misin? Buraya bir şeyi alma ya da al diye yazıyorsan, sebebini de yaz. Burası bilimin ve teknik verilerin öne çıkması gereken bir mecra.

Uçsuz bucaksız ve dayanağı olmayan cümleler yazamazsın.
 
Söz konusu 9900K. Tefferuata gerek yok :)
4K'da kullanmayı düşünüyor arkadaş. Boş yere parasını döktürtmeyin. Ayrıca İ9 9900K'yı almakla bitmiyor. Yanına da en kötü Dark Rock Pro 4 gibi bir soğutucu da lazım. Yani toplam maliyet 4000 TL'yi geçiyor. Aşağıya 4K'da oyun testlerindeki FPS farklarını da koyuyorum.
1.PNG2.PNG3.PNG4.PNG5.PNG
İ9.PNG
R7.PNG
 
i9 9900K tamamen para israfı olacaktır.
2700X 2265TL
9900K 3740TL + soğutucu masrafı en az 700TL =4440TL
Yani mantık çerçevesinde bakarsak tam 2 katı fiyat ile aynı performansı alacaksın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Adam hem 1080P hem de 2K ve 4K testleri sunmuş. Aradaki fark 2200TL eder mi buna sen karar ver.
1440P 2K- 2160P 4K.
N'olur, n'olur... şu kanalın videolarını görmek istemiyorum. Benchmark'ların hepsi rastgele verilmiş gibi. AMD yanlısı bir kanal. Değerlerinin kanıtını gösteren kanalları (harici kayıt cihazı kullanıp gösteren) izlemenizi öneririm.
 
4K çözünürlükte 9900K oyun performans farkı Ryzen 2700X ile azalıyor. Bunu bir değil bir çok test sonuçları ortaya koymuşken ısrarla neden fazla para harcatma niyetindesiniz? Başlıkta oyun ve render denilse I9 için bir nebze hak vereceğimde ortada öyle bir durumda yok.
 
Güç kaynağına yüklenmemin nedeni 20 bin liralık bir sistem kuracağım için türkiye şartlarında elektrik santrallerinden zaman zaman gelebilen aşırı akıma karşı sistemi dengede tutmasını ve donanım devrelerinin yanmasını önlemesini istediğimdendir. Ha biliyorum bu iş için akım korumalı prizler var. Zaten ona sahibim. Fakat power supply'lar da bu tür mekanizmalara sahipler. Dolayısıyla çift katmanlı bir önlem almak amacıyla power supply'a o kadar yüklenmiştim.

Ryzen'leri beklemek istiyorum. Fakat açıklamalara göre 2019'un 3. çeyreğinde piyasaya sürülmesi öngörülüyormuş. Bu ise gerçekten çok geç. Yaz ayları ve sonlarını buluyor. Bilemedim.

RAM konusunda clock saatinin oyun performansına etkisi var mı türünden bir araştırma içerisindeyim. Bilgilendirme için ise teşekkürler.

Monitör konusunda ise şu an 2K 'larda karar kıldım gibi. Fakat bir şey aklıma takıldı. 2K değil de daha yukarısı olan QHD ya da WQHD alsam ne düşünürsünüz?


Duyuru
--------------------------------------------------------------------------------
Bu arada bazı forumlarda benzer açtığım konulara viral, troll'leme vs... diyenler görüyorum. Arkadaşlar bu konu alacağım sistem konusunda sizlere danışmak adına açılmıştır. Sistem toplama konusunda tecrübesiz olduğum için ve çevremde bu konuda bilgili insan bulunmadığı için doğal olarak forum'lardan yararlanmaktayım. Bilgilendirmek istedim.
Ryzen'ın son serisi çıkış tarihi eğer gerçekten o kadar geç ise ben de bekleme derim. Piyasanın ne yapacağı belli olmaz. Onun dışında sistem güzel.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı