2004 1.6 VVT-i araca yeni motor yapıldı fakat yağ yakıyor

10W60 yağ mı koydunuz? Motora işkence süreci başlamış. 10W60 yağı arabama koyacağıma minibüse binerim ben. 10W40 ile kurtarıyorsa sorun yok ancak 10W60 aşırı kalın bir yağ. Bir şeyleri ertelemiş olacaksınız sadece.

O kadar kaba olmayın hocam, biz de biliyoruz zaten motoru boğacağımızı sadece birkaç aylığına, sonra ya sıfır sandık motor, ya da iyi bir Toyota ustasında komple motor :)

Araç yatak sarar ya da kol çıkarırsa masraf artar. Bence geç olmadan segmanları değiştir. Motora da iyice baktır.

10W60 yağ mı koydunuz? Motora işkence süreci başlamış. 10W60 yağı arabama koyacağıma minibüse binerim ben. 10W40 ile kurtarıyorsa sorun yok ancak 10W60 aşırı kalın bir yağ. Bir şeyleri ertelemiş olacaksınız sadece.

Hocam 10W40 koyduk araca, yağ yakmıyormuş araç :D
Karter tapasından kaçırıyormuş, pcv valfinin tıkalı olmasından dolayı üfleme yapıyormuş, araçta şu an hiçbir sorun yok, vuruntu sensörü de değişti, araç saat gibi, isterseniz video atabilirim :)

Hocam 10W40 koyduk araca, yağ yakmıyormuş araç :D
Karter tapasından kaçırıyormuş, pcv valfinin tıkalı olmasından dolayı üfleme yapıyormuş, araçta şu an hiçbir sorun yok, vuruntu sensörü de değişti, araç saat gibi, isterseniz video atabilirim :)
Sevindim adınıza. 10w40 kabul edilebilir o araç için. Ciğer sağlamsa bakımlarla milyon km ye yakın görebilir.

Sevindim adınıza. 10W40 kabul edilebilir o araç için. Ciğer sağlamsa bakımlarla milyon km ye yakın görebilir.

Vallahi hocam 10W40 dediğiniz gibi fena değil, gönül ister ki 5W30 yağla gıcır gıcır çalışsın :/

Sevindim adınıza. 10W40 kabul edilebilir o araç için. Ciğer sağlamsa bakımlarla milyon km ye yakın görebilir.

Hocam bugün test için 300 Km'lik gidiş geliş (toplam 300km) bir yola çıktım, 2 saat geçti ve kontrol ettiğimde normalde bir parmak ucu kadar yani yaklaşık 250-400 ML eksiltmesi gerekiyordu, araç hiç yağ eksiltmemiş, bu beni mutlu etti, çözüm de belli zaten, ilk olarak valfler incelenmeli, özellikle pcv valfi.

Son düzenleme:
Vallahi hocam 10W40 dediğiniz gibi fena değil, gönül ister ki 5W30 yağla gıcır gıcır çalışsın :/

Hocam bugün test için 300 Km'lik gidiş geliş (toplam 300km) bir yola çıktım, 2 saat geçti ve kontrol ettiğimde normalde bir parmak ucu kadar yani yaklaşık 250-400 ML eksiltmesi gerekiyordu, araç hiç yağ eksiltmemiş, bu beni mutlu etti, çözüm de belli zaten, ilk olarak valfler incelenmeli, özellikle pcv valfi.
300km lik yol referans alınamaz. Çok kısa. Yağ yakan araçta bile eksik vermeyebilir. Ayrıca yine 300km yol sonrası 2 saat beklemek doğru sonucu vermeyebilir. En az 5-6 saat beklenmeli yağ ölçümü için.

2.000km sonra kontrol ettiğinizde net sonuç alırsınız ancak 10w40 da araç yağ yakmasın bir zahmet.

300kmlik yol referans alınamaz. Çok kısa. Yağ yakan araçta bile eksik vermeyebilir. Ayrıca yine 300km yol sonrası 2 saat beklemek doğru sonucu vermeyebilir. En az 5-6 saat beklenmeli yağ ölçümü için.

2.000km sonra kontrol ettiğinizde net sonuç alırsınız ancak 10W40 da araç yağ yakmasın bir zahmet.

Doğrudur, ama önceye kıyasla araba 10W60 yağı bile 300km de 300 400 ML yakıyordu, ona referans karşılaştırmak için yaptım, bu sabah yaklaşık 10 12 saatin ardından yağ tam dolu noktasındaydı, herhangi bir eksilme yoktu, uzun vadeli deneyimlerimi yine paylaşırım, fakat eskisine göre kesinlikle daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

300kmlik yol referans alınamaz. Çok kısa. Yağ yakan araçta bile eksik vermeyebilir. Ayrıca yine 300km yol sonrası 2 saat beklemek doğru sonucu vermeyebilir. En az 5-6 saat beklenmeli yağ ölçümü için.

2.000km sonra kontrol ettiğinizde net sonuç alırsınız ancak 10W40 da araç yağ yakmasın bir zahmet.

Yağ yakıyor imiş, bugün bir merakla söktük dağıttık motoru, segmanlar kırık, yataklar aşınmış, piston yuvasında boşluk, piston yüzü kapkara, tüm motor rektifiye, zincir seti, baskı balata, yağ pompası, dulkadiroğlundaki Toyota'cı murata 2 günlüğüne bıraktım gitti, sorunsuz gelecek umuyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı