2004 model 1.4 LPG'li VW Polo nasıldır?

• Konuyu başlatan GKD
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 5.607
Benim bildiğim o araçlarda egzoz değil de boğaz kelebeği kronik sorunlu. Ama en fazla göreceğin sorun (yani benim en fazla gördüğüm sanayide) arabının konsolu eğer koku kullanırsan soyulur. Ha önlemi var bez serersin öyle kullanırsın.
İkinci el 20 yaşında araba hocam. Sorun illa çıkaracaktır. Yaptırabileceğim bir şeyse sıkıntı etmem. Arabalarla uğraşmayı da seviyorum zaten, sırf araba hastalığı yüzünden makine mühendisliği okuyan adamım :D Konsolu da kaplatırım sıkıntı olmaz.

Bahsettiğin kasa polo da kullandım uzun bir süre MK4 Golf'de. Tavsiyem sana polo değil de alabiliyorsan MK4 golf al daha oturaklı araba. Polo da üzmez uyguna geliyormuş zaten dediğine göre hangisi uygunsa onu al.

Golf 4 ailecek çok severiz. Babam 2 tane eskitti zamanında. Ancak işte ikinci el ve eski bir araba. Bilmediğim, tanımadığım adamdan almak biraz korkutuyor.

Boşverin piyasası olan bir arabayı alın para birikince satar daha iyisini alırsınız, otobüs çilesi çekilmez.

Ben de öyle düşünüyorum. Birkaç yıl beni idare etsin de, en azından okulum bitene kadar. Mezun olunca yeni bir şeylere geçerim. Polo da bir şekilde satılır diye düşünüyorum.

Sanırsam kedigöz olarak geçen kasaydı, ne kadar tutuldular emin değilim ama etrafımda en az gördüğüm kasa. Ben de araç araştırıyorum bir süredir, ilk olarak aklımda sürüş keyfi olan araçlar vardı ama şu anda biraz daha piyasa araçları var aslında. Benim gibi ilk aracınız olacaksa öyle yapın, herkesin durumuna bakmadan peynir ekmek gibi alıp sattığı araçlar olsun bence, iyice alışıp acemiliğiniz atınca 2. araçta istediğinizi alırsınız. Eğer ilk araçsa tavsiyem bu şekilde olur.

İkinci el 20 yaşında araba hocam. Sorun illa çıkaracaktır. Yaptırabileceğim bir şeyse sıkıntı etmem. Arabalarla uğraşmayı da seviyorum zaten, sırf araba hastalığı yüzünden makine mühendisliği okuyan adamım :D konsolu da kapatırım sıkıntı olmaz.

Golf 4 ailecek çok severiz. Babam 2 tane eskitti zamanında. Ancak işte ikinci el ve eski bir araba. Bilmediğim, tanımadığım adamdan almak biraz korkutuyor.

Ben de öyle düşünüyorum. Birkaç yıl beni idare etsin de, en azından okulum bitene kadar. Mezun olunca yeni bir şeylere geçerim. Polo da bir şekilde satılır diye düşünüyorum.

Elimde şu an 2006 mjet grande punto var, arabayı baştan aşağı topladım alt takım dahil. Hatasız boyasız üstelik, seninle ticarete girmek isterdim uyguna da bırakırdım da arabanın motoru aşırı güçsüz. Sana böyle bir şey yapmak istemediğimden söylemedim :)

Bu arada aracın gaz ayarını yaptırın, ısı müşürü vardır ısı sensörü olarak da geçer kroniktir ona da baktırın. Yani arabayı almadan bir tüpçüye gösterin.

Benim gibi ilk aracınız olacaksa öyle yapın, herkesin durumuna bakmadan peynir ekmek gibi alıp sattığı araçlar olsun bence, iyice alışıp acemiliğiniz atınca 2. araçta istediğinizi alırsınız.
Demin arkadaşın da dediği gibi, pek bir seçenek yok bu bütçede hocam. Ne denk gelirse artık. Polo denk geldi onu değerlendiriyorum işte :)

Elimde şu an 2006 mjet grande punto var, arabayı baştan aşağı topladım alt takım dahil. Hatasız boyasız üstelik, seninle ticarete girmek isterdim uyguna da bırakırdım da arabanın motoru aşırı güçsüz. Sana böyle bir şey yapmak istemediğimden söylemedim :)
Punto seviyorum aslında. Geçenlerde açtığım Alfa 156 konusunda da muhabbeti geçmişti sanırım. Ancak babamda Astra var 1.3 CDTI motorlu (ismi farklı olsa da aslında 1.3 Multijet motor var) ve dediginiz gibi motorundan pek memnun değiliz. Yokuşta 2'de bayılıyor araba. Benzinlilerinde de 1.4 Fire motor var, o da çok farklı değil. İstiyorum ki biraz tutunsun araba yola. Tamam 1.4 LPG de çok iyi değil ama Polo hafif araba abi :D

Bu arada aracın gaz ayarını yaptırın, ısı müşürü vardır ısı sensörü olarak da geçer kroniktir ona da baktırın. Yani arabayı almadan bir tüpçüye gösterin.

Tamamdır hocam yazdım bir kenara, teşekkür ederim :)

Demin arkadaşın da dediği gibi, pek bir seçenek yok bu bütçede hocam. Ne denk gelirse artık. Polo denk geldi onu değerlendiriyorum işte :)

Punto seviyorum aslında. Geçenlerde açtığım alfa 156 konusunda da muhabbeti geçmişti sanırım. Ancak babamda astra var 1.3 CDTI motorlu (ismi farklı olsa da aslında 1.3 Multijet motor var) ve dediginiz gibi motorundan pek memnun değiliz. Yokuşta 2'de bayılıyor araba. Benzinlilerinde de 1.4 fire motor var, o da çok farklı değil. İstiyorum ki biraz tutunsun araba yola. Tamam 1.4 LPG de çok iyi değil ama polo hafif araba abi :D

Tamamdır hocam yazdım bir kenara, teşekkür ederim :)

Polo üzmez sizi ilk aracınız yanılmıyorsam doya doya gezersiniz. LPG'ye indirim geliyor her gün bugün yine gelmiş doldur tüpünü nereye istiyorsan oraya. Bu sıcaklarda ayağını yerden kesecek herhangi arabaya okeyim ben.

Vallahi arabada klima var mı bilmiyorum. İnşallah vardır, yoksa da mecbur taktırmak lazım :D

Var klima her paketinde merak etme hocam. Klima taktırmak zor HB araçlara hiç girmemek lazım o topa haddinden fazla fatura çıkartırlar randımanlı çalışmaz hesabını da soramazsın paranla rezil olursun.

Var klima her paketinde merak etme hocam. Klima taktırmak zor HB araçlara hiç girmemek lazım o topa haddinden fazla fatura çıkartırlar randımanlı çalışmaz hesabını da soramazsın paranla rezil olursun.
Basicline'larda opsiyon diye duymuştum da. Araç da Basicline diye biliyorum ondan merak ettim. Vardır umarım :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı