2006 1,6 düz motor Jetta alınır mı?

Hocam siz daha önce kullanmışsınız daha iyi bilirsiniz ama piyasada FSİ motorlar çok tutulmuyorlar bu bilgiyi de ekleyelim. Yanlış hatırlamıyorsam çok yakan ve hantal kalan bir motordu. Aynı zamanda LPG ile uyum sorunları vardı. Düz 1.6 almak daha mantıklı gibi sanki.
LPG uygulaması yok sayılabilir, oldukça pahalı ve herkes yapmıyor/yapamıyor. Direkt enjeksiyon her araba için durum bu. Piyasası hakkında konuşursak, aynı yaştaki 1.9TDI çok daha fazla rağbet görüyor ancak yaşıt 1.8 TSI motorlardan çok daha sorunsuz ve piyasası açık motor.

Performansı için hantal diyemem, Jetta ve Golf için motorun performansı yeterli, yakıt tüketimi ortalama, dizel çok daha iyi tabiki. Passat'ta biraz hantal ama kasayı taşıyor, seyir hızında zorlanmıyor. Tabi unutmayın altınızda spor arabası yok.

1.8 TSI yağ yakmadan tut, zincir kırmaya kadar her türlü soruna sahip. 3. Nesile kadar TSI'lar genel olarak sıkıntılı.

Jetta 2012 kullanmış biri olarak TSI ve fsi motorlarda kronik zincir sorunu var, ayrıca yakıtları felaket yüksek şehir içi 10lt aşağısında yakmazsınız. Gaz kelebekleri çabuk dağılıyor epc arızası veriyor gaz yememeye başlıyor değişimi 35.000TL, zincir çabuk yıpranıyor ona da 20-40 arası fiyat veriyorlar. Tavsiye etmem. Size tavsiyem Toyota Corolla 2012 1.4 D4-D almanız. Hem sorunsuz hem de gidişi çok çok iyi, şehir içi yakıtı 5.5 litre ve dizele göre fazlasıyla sessiz çalışıyor. Bizde Jetta vardı sattık Corolla'ya geçtik eve ekmek girmeye başladı. Jetta'nın kötüsüne denk gelirseniz yiyecek ekmek bile alamayacak duruma gelebiliyosunuz.
2001-2008 1.6 FSI kayış motor, zincir değil. Yanlış hatırlıyorum, motor zincir.

8V, eski nesil MPI motor. FSI'lar 16V.
Tamam konuda bahsi geçen o eski MPI motor değil mi? Çünkü LPG'li demiş, LPG'li FSI bir elin parmaklarını geçmez diye düşünüyorum. O yüzden konudaki motor 1.6 102 beygirlik hitler motordur diye yorum yaptım ben.

Tamam konuda bahsi geçen o eski MPI motor değil mi? Çünkü LPG'li demiş, LPG'li FSI bir elin parmaklarını geçmez diye düşünüyorum. O yüzden konudaki motor 1.6 102 beygirlik hitler motordur diye yorum yaptım ben.
İkisinede LPG yapılıyor, FSI'larda daha nadir dediğiniz gibi. Eğer 1.6 8v motor ise daha basit eski nesil motor, ve kayışa sahip. Bütün performans ve verim verileri, FSI'ya göre daha düşük ancak aktif olarak ikisinide asılarak kullanmadıysanız, performans farkı anlaşılamaz.

Tamam konuda bahsi geçen o eski mpı motor değil mi? Çünkü LPG'li demiş, LPG'li fsı bir elin parmaklarını geçmez diye düşünüyorum. O yüzden konudaki motor 1.6 102 beygirlik Hitler motordur diye yorum yaptım ben.

TSI veya fsi kodu olmayan düz Midline - Comfortline gibi taksicilerinde bir dönem kullandıgı motoru merak etmiştim. 102bg oluyor heralde

Yanıtın için teşekkür ederim Corolla benim de kafamda var lakin elimi attıgım taksi cıkması cıkıyor digerleride bütçe noktasıda beni yoruyor yakın bir zamanda uygun fiyatlara Jetta bulmuştum ondan dolayı sordum.

Hocam uygun Jetta'larda muhakkak bir dümen oluyor, bizde uygun diye almıştık. Masraf üstüne masraf biniyor.

TSI veya fsi kodu olmayan düz midline - Comfortline gibi taksicilerinde bir dönem kullandıgı motoru merak etmiştim. 102bg oluyor herhalde.

Düz 1.6 eski boralarda kullanılan benzinli 102HP motor ise daha sağlam ama yakıtı yine yüksek, gürültülü ve biraz hantal kalıyor, tabii fsi ve TSI motorlara göre biraz daha tercih edilebilir bir motor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı