2009 MacBook OpenCore kurulum sonrası klavye ve mouse çalışmıyor

Ardrum

Zeptopat
Katılım
20 Mart 2023
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, forumda yeniyim. Videolarda olduğu gibi OpenCore ile boot USB hazırlıyorum ama yüklemece mouse klavye çalışmıyor. Birkaç konu okudum ama dediklerinizden anlamadım açıkçası. 2009 MacBook beyaz kasaya Big Sur'ya da fark etmez üstü bir sistem kurmaya çalışıyorum. Ne yaptıysam başaramadım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Ama hilale anlatır gibi anlatmalısınız ya da en azından açıklayıcı bir video. Dosya düzenlemeleri hakkında bilgi yok sadece OpenCore kurdum subye yükledim falan ama bilgisayara yükleyemedim.
 
Yarım yamalak bilgim var biraz fakat sizi yanlış bilgilendirmek de istemem. Türkçe pek konu yok biliyorum hem de 2009 bir Mac’e sistem kurma gibi konularda bu yüzden sorunu İngilizce araştırıp daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.
 
OCLP ile dener misin?
Onunla deneyince zaten mouse klavye istiyor. Bir de yükelemeye başlamış olduğundan başladıktan sonra eski sistemede giremiyorum. Tekrar eski sistemi yüklemek durumunda kalıyorum. Herşeyi videolarda anlatıldığı gibi yapıyorum ama sürekli aynı sorun oluyor. ventura yüklesem de aynı oluyo bigsur yüklemeye çalışsam da aynı oluyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı