2010-2011 Sezonu Şampiyonu Trabzonspordur!

An itibariyle pek sevmesem de kendisini Cumhurbaşkanımız bile bu olay hakkında açıklama yapıp Fenerbahçe Camiasına teşekkürlerini ve takdirlerini iletti.

Fenerbahçe olmasaydı Futbol Federasyonu'na yapılan bu alçakça girişim daha da uzun sürebilirdi. Dik duruşuyla bu girişimi engelleyen Fenerbahçe'dir o kupanın sahibi de Tescilli olarak Fenerbahçe'dir.
 
Önceliklen objektif olacağımı söylemek isterim, lütfen yorumlarda küfür veya saygısızca paylaşımlar,"puhahahah çupamizu verun da" gibi çocukca söylemlerde bulunmayınız.

Benim bu konuda söylemek istediğim 2 şey var. 1. si, hani siz diyorsunuz ya "Kupa müzede gelin görün", bizim amacımız kupa değil ADALET.

2.si ise, hadi her şeyi geçtim, o sezonun şampiyonu sizsiniz, bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Bunu da geçtim, UEFA'nın adalet sistemine, yargıçlarına, avukatlarına, yönetim şekline mi güveniyorsunuz, (Zaten o sezon Şampiyonlar Ligine biz gittik, bu da her şeyi açıklıyor ama.) Yoksa, bu ülkedeki çocuk tacizcilerini 2 gün sonra serbest bırakan, sokakta seri katillerin dolaşmasına göz yuman, kadına şiddete de göz yuman (aklıma geldikçe sinirleniyorum) "Türk ADALET SİSTEMİNE (!)" mi güveniyorsunuz?

Bruh. Bir kere 3 Haziran 2017'yi açıklayın. Bucaspor maçında Umut Bulut'un golünü açıklayın, Sivas'a gönderilen 1 milyon euro hamsileri açıklayın, Sonra bir daha 82 puan alabildiniz mi onu açıklayın. Sonra sizin kumpasınızı haklı göstermeye çalışın. Rizespor sizin yüzünüzden küme düştü şike yaptığınız için. Şikelerin takımısınız insan böyle bir durumda sessiz durur bir de başka takım üstüne şikeci diye atmak. Ben Trabzonspor taraftarı olsam utanırdım.
Ayrıca bu konunun onay alması da ayrı bir ironi. Ben kendim giden 7 şampiyonlukları sayarken Galatasaray'ın aleyhine verilmiş kararları da saydığım için, tartışma konusu yaratacağı için, konum iptal edilmişti. Bu neredeyse tamamen tartışma yaratıcak bir konu, yani bu konunun onay alması ayrı bir ironidir.
 
Son düzenleme:
CAS falan diyen hamsiler CAS davası ile ilgili herşey burada: Fenerbahçe'nin Avrupa'dan men edilmesi sonrası CAS'ta bir dava açıldı.Bu dava hem Fenerbahçe'nin haklılığını gösterecek hem de kaybettiklerini geri almasını sağlayacaktı.Bu davayı Fenerbahçe'nin kazanması çok yüksek ihtimaldi.O dönem UEFA başkanı Platini Türkiye'ye gelmişti.Türkiye Avrupa Şampiyonası'nın organizasyonunu almak istiyordu.Platini bu organizasyonu Türkiye'ye verebileceklerini , tek şartların CAS davasının çekilmesi olduğunu söyledi.Bunun üzerine dönem Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ,Nihat Özdemir'i çağırıyor ve milli menfaatler üzerine bu davanın çekilmesi gerektiğini söylüyordu.Nihat Özdemir ,TFF başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte Zekeriya Öz'ü ziyaret ediyor ve ardından da Metris Cezaevine giderek başkan Aziz Yıldırım'a konuyu anlatıyordu.Yıldırım, bir konuşmasında "CAS davasındaki milli menfaatler nedir?" diye sorulduğunda süreci şöyle anlatmıştı: Bunların içinde 2020 olimpiyat adaylığımız da var;ancak bunu kararı aldıranların açıklaması lazım.Bu karada benim imzam yok ama yine olsa yine aldırırız.Ben hapisteydim.Bana geldiler.Bu davanın çekilmesi isteniyor diye söylediler.Bende kararı alabiliyorsanız alın dedim.Ben imzalamıyorum diye söyledim."Yıldırım 2014 yılında Ahmet Hakan'ın programına katılmış orada da farklı bir ifade kullanmıştı:"Ben hapisteyken kararları Fenerbahçe yönetimine bırakmıştım.Cas davasını çekmeyin demiştim.Başbakan istedi,CAS davası çekildi" dedi.Ülke menfaatleri için Platini'nin isteği ile çekilrn CAS davası sonucu,ülkemiz ne 2020 Avrupa Şampiyonası'nı alabildi ne de 2020 Olimpiyatlarını.Hiç bir şey elde edilemediği gibi, Fenerbahçe'nin kazanma ümidi olan CAS davası da elden gitmiş oldu.

Buna ne uydurup yanıt vereceksiniz hamsiler?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1656521537853.png


2010-11 sezonu şampiyonu bütün hakkıyla Fenerbahçe'dir!
 
Önceliklen objektif olacağımı söylemek isterim, lütfen yorumlarda küfür veya saygısızca paylaşımlar,"puhahahah çupamizu verun da" gibi çocukca söylemlerde bulunmayınız.

Benim bu konuda söylemek istediğim 2 şey var. 1. si, hani siz diyorsunuz ya "kupa müzede gelin görün", bizim amacımız kupa değil adalet.

2.si ise, hadi her şeyi geçtim, o sezonun şampiyonu sizsiniz, bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Bunu da geçtim, UEFA'nın adalet sistemine, yargıçlarına, avukatlarına, yönetim şekline mi güveniyorsunuz, (zaten o sezon şampiyonlar ligine biz gittik, bu da her şeyi açıklıyor ama.) Yoksa, bu ülkedeki çocuk tacizcilerini 2 gün sonra serbest bırakan, sokakta seri katillerin dolaşmasına göz yuman, kadına şiddete de göz yuman (aklıma geldikçe sinirleniyorum) "Türk adalet sistemine (!)" mi güveniyorsunuz?

Dostum şöyle anlatayım sana. Dönemin UEFA başkanı michel Platini'nin açıklamaları da mevcut. Fenerbahçe'nin mahkeme tarafından yargılanmasından bağımsız yani şike yapmış olsalarda olmasalarda itibarlarının zedelenmemesi için ve marka değeri için mecburen men ettiklerini söylüyor. UEFA'nın sitesinde ki o ceza listesi örneğini vereceksiniz büyük ihtimal onun da şöyle bir olayı var: O listede şikeden ve şike soruşturmalarından yani net bir şekilde şike yaptığı belli olmayan ama şüphe olan sanırsam 21 takımın yediği cezalar yazıyordu. Onun haricinde de şike davasını yöneten çoğu savcı hakim şu an ya içerde ya da yurt dışında olduğunu bilmekte fayda var. Cas, İsviçre federal mahkemesi tarzı yerlerinde şikeyi onayladığını söyleyen arkadaşlarada şunu söyleyeyim; cas kaç kere konuyu redetti Trabzonspor'u geri çevirdi, İsviçre federal mahkemesi konusunda ise Fenerbahçe'ye belli bir miktarda tazminat ödeyip kafileyi geri gönderdiler. Başka sorusu olan varsa yazsın. Medyada manipülasyon çok kolay. Herkes bir adamın söylediği lafı kesip biçip yanlış yerlere çekebiliyor. Misalen adam dediğim zaman ilk iki harfini silip "Aaaa bu adam *m demiş" tarzı söylemlere maruz kalabiliyorum, kalabiliyoruz, kalabiliyorlar...
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı