2010 Chevrolet Cruze LS 1.6 alınır mı?

Samhain

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI B350M PC Mate, MSI 1060 6GB 6G OC V1, Ryzen 5 1600, G.Skill xflare 2400mhz 2x8GB Ram, 120GB Transcend SSD,240GB SSD Kingston, 240GB Sandisk, 1TB WD HDD, Zalman Z3 Plus 600+,Viewsonic xg2401 144hz 24"
Meslek
Bilgi İşlem / Sistem Destek Uzmanı
Konular hep eski olduğu için sormak istiyorum. Günümüzde bu model hala alınır mı? Gerek kasası olsun gerek iç dizaynı tasarım olarak güncelliğini koruyor bence.

250 bin TL'ye çıktığımda eski model araçlar var hep. Genelde Pejo 206-207 1.4 hdi'lar var ve Corsa C 'er var.

2010 Cruze LS'ler nasıldır? Kronik sorunu parça sıkıntısı var her araçta. İllaki vardır fakat baş ağrıtacak şekilde bir sorunu var mıdır?
1660209275833.png

Cruze güzel modeldir fakat yakıtı fazla yakar. Yakıt fiyatları malum ve ustalar uğraşmak istemiyor parça sorunu büyük şehirlerde olmaz ama örnek Muğla'da parça İstanbul İzmir gibi yerlerden geliyor. Bu sorunda araçta bir şey olduğunda beklemenize sebebiyet verir. Bir de LPG ile tam uyumlu değil bu model devir stabil olmuyor LPG ile çalıştığında istop etme gibi durumlar oluşuyordu.

Fiyat pahalı...
Biraz bekleyip ÖTV ile ilgili gelişmeleri takip etmenizi öneririm.
Acil ihtiyaçsa ayağınızı yerden kesecek ucuz bir araç almanızı öneririm.

Ve genelde LPG ile kullanımda subapların erimesinden şikayet çok fazla.
Hocam Ağustos sonunda 4-5 günlük İzmir'de olacağım boş günlerim bu kadar sonrasında yine Ankara'ya döneceğim. 5 gün içerisinde halletmek istiyorum 170-250 bandı arasında bir şey. ÖTV ile alakalı pek umudum yok açıkçası. LPG için çelik sübap takıyorlarmış sanırım en kötü benzinde kullanırım diye düşünüyorum.

Marka TR pazarından çekildi. Parça sorunu çok baş ağrıtır. Zaten o yüzden bir tık daha ucuz.

Baş ağrıtacak diyorsanız da Opel Astra H kasa düşünüyorum 1.3CDTI yada 1.6 benzin. Gerçi 1.6 motorda da lpg uyum sorunu varmış

Alınmaz. Parça konusunda sıkıntı olmaz, Opel ile aynı birçok parçası. Motor zaten 1.6 Ecotec. Hantal, sorunlu, yakıt tüketimi yüksek olan bir motor. Tavsiye etmem.
Cruze güzel modeldir fakat yakıtı fazla yakar. Yakıt fiyatları malum ve ustalar uğraşmak istemiyor parça sorunu büyük şehirlerde olmaz ama örnek Muğla'da parça İstanbul İzmir gibi yerlerden geliyor. Bu sorunda araçta bir şey olduğunda beklemenize sebebiyet verir. Bir de LPG ile tam uyumlu değil bu model devir stabil olmuyor LPG ile çalıştığında istop etme gibi durumlar oluşuyordu.
Ankara'da yaşıyorum yakıt tüketimi iyi ve performansı az da olsa tatlı ne önerirsiniz çıkabileceğim fiyat maksimum 250 diye düşünüyorum.

İkinci el piyasası korkunç durumda.
Sıfır araba alırken arabadan fazla vergi ödüyoruz. Ve o vergi devlete gidiyor.
İkinci elde şahıslar nasıl aynı fiyat, hatta bazen daha fazla fiyata alışveriş yapıyor?
Sıfır araçlar satılmazken ikinci eli kudurtan unsur ÖTV'nin bizzat kendisi. Devletin acımasız ÖTV sömürüsünü vatandaş birbirinden çıkarmaya çalışıyor.

Son model, fabrika çıkış fiyatı 230 bin TL civarında olan araç ÖTV + KDV eklenerek bayiden 500 bin TL'ye satılıyor. Aradaki fazlalık devlete ödeniyor.

Vatandaş ikinci el alışveriş yaparken kim kime ne vergisi ödüyor?
Bir de ikinci elde aracın TSB tarafından belirlenen kasko değeri var. 200 bin TL kasko değeri olan araca 350 bin TL fiyat istiyorlar. Bu da akla mantığa uymayan bir durum.
Şu ÖTV makul bir şekilde düzenlensin. Hurdalara dünya para vermeyelim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı