2015 Golf vs 2021 i20

Sadece hatchback düşünmüyorsan bence o fiyat bandına çok güzel 2. kasa Nissan Qashqailer var 5 senedir biniyorum ve hayatımda bindiğim en güzel SUV'lardan birisi. Şu ana kadar hiç masraf çıkarmadı üstelik aşırı yakıt cimrisi bir araç. SUV olmasına rağmen 1.5 dizel motoru şehir içi 5-6 litre şehir dışı 3.5-4.5 litre falan yakıyordu. 1.6 dizelini kullanıyoruz şu an şehir için ortalama 6 şehir dışı 5 civarı falan ki otomatik vites.
Şuan dizel almak çok riskli. Her an bir yasa çıkartıp dizel araç piyasasını yok edebilirler.

Şuan dizel almak çok riskli. Her an bir yasa çıkartıp dizel araç piyasasını yok edebilirler.
Türkiye'de dizelin 2035-2040'tan önce biteceğini %0.000001 bile ihtimal vermiyorum. Yolda gördüğün araçların çoğu dizel Türkiye'de. Üstelik hükümet Avrupa Birliğinden uzak olduğu için hiç sanmıyorum dizelin biteceğini.

Türkiye'de dizelin 2035-2040'tan önce biteceğini %0.000001 bile ihtimal vermiyorum. Yolda gördüğün araçların çoğu dizel Türkiye'de. Üstelik hükümet Avrupa Birliğinden uzak olduğu için hiç sanmıyorum dizelin biteceğini.
Avrupa'dan iki kuruş para almak için ülke bu hale geldiyse dizel muhabbetinde de çok fark olacağını sanmıyorum.

Avrupa'dan iki kuruş para almak için ülke bu hale geldiyse dizel muhabbetinde de çok fark olacağını sanmıyorum.

Evet o konuda haklısın ama Avrupa'da şu an dizeller bazı şehir merkezlerine giremiyor o kadar hızlı bir şekilde tüm dizellerin bitirmeleri çok zor önce dizel üretimi sonlandırılacak ondan sonra dizellerin kullanımı yasaklanacak ki nereden baksan 2040'ları bulur. Türkiye'de önce şehir merkezine dizel araçların girişi yasaklanacak sonra dizellerin üretimi sonlanacak çok uzun sürer. Bence Türkiye'de dizel rahat bir 10 senesi daha var.

Evet o konuda haklısın ama Avrupa'da şu an dizeller bazı şehir merkezlerine giremiyor o kadar hızlı bir şekilde tüm dizellerin bitirmeleri çok zor önce dizel üretimi sonlandırılacak ondan sonra dizellerin kullanımı yasaklanacak ki nereden baksan 2040'ları bulur. Türkiye'de önce şehir merkezine dizel araçların girişi yasaklanacak sonra dizellerin üretimi sonlanacak çok uzun sürer. Bence Türkiye'de dizel rahat bir 10 senesi daha var.
Zaten 10 senesi var. Yasa çıkartırlar dediğim şey şu. "01.06.2034 tarihinde dizel yakıt türüne sahip araçların trafiğe çıkışı yasaklanacaktır." deseler dizel piyasası şimdiden inanılmaz düşer. Türklerin borsada en çok yaptığı hata hisseler düşünce daha da düşer diye direk elden çıkarmak. Bu yasa çıktığı anda bütün dizel araç sahipleri araçlarını satışa koyup elden çıkarmaya çalışacaklar. Bu da inanılmaz fiyat düşüşü ve değer kaybına yol açacak.

Zaten 10 senesi var. Yasa çıkartırlar dediğim şey şu. "01.06.2034 tarihinde dizel yakıt türüne sahip araçların trafiğe çıkışı yasaklanacaktır." deseler dizel piyasası şimdiden inanılmaz düşer. Türklerin borsada en çok yaptığı hata hisseler düşünce daha da düşer diye direk elden çıkarmak. Bu yasa çıktığı anda bütün dizel araç sahipleri araçlarını satışa koyup elden çıkarmaya çalışacaklar. Bu da inanılmaz fiyat düşüşü ve değer kaybına yol açacak.

Bu dediğin evet yaşanacak ama bu yasanın çıkmasına bence daha çok var ki önce Avrupa'da çıkacak.

Daha iyi bir seçenek bence. 1.4 TSI 122HP'li Tiguan kullanıyordum eskiden. Performans ve tüketimi gayet iyi. Bayiden biz almıştık aracı. Bir sensör haricinde 2014'ten 2024 Ocak ayına kadar sorun çıkarmadı. İsterseniz Tiguan'da atabilirim.

O kadar çıkamıyorum hocam bütçede. O yüzden 1.2 tsı mümkün bir tek

Sadece hatchback düşünmüyorsan bence o fiyat bandına çok güzel 2. kasa Nissan qashqailer var 5 senedir biniyorum ve hayatımda bindiğim en güzel SUV'lardan birisi. Şu ana kadar hiç masraf çıkarmadı üstelik aşırı yakıt cimrisi bir araç. SUV olmasına rağmen 1.5 dizel motoru şehir içi 5-6 litre şehir dışı 3.5-4.5 litre falan yakıyordu. 1.6 dizelini kullanıyoruz şu an şehir için ortalama 6 şehir dışı 5 civarı falan ki otomatik vites.

Hatchback düşünüyorum hocam sadece.

Dizel araçların nesi var hocam? Neden ülkede yasaklanabilir?
@Efe Kaya
@Smmmhunter

Dizel araçların nesi var hocam? Neden ülkede yasaklanabilir?
@Efe Kaya
@Smmmhunter
Zaten halihazırda Londra gibi yerlerde dizel araçların şehir içine girmesi yasak. Emisyonlardan dolayı yavaş yavaş her yerde yasaklayacaklar. Elektrikli araçların bu kadar revaçta olmasının sebebi bu.

Zaten halihazırda Londra gibi yerlerde dizel araçların şehir içine girmesi yasak. Emisyonlardan dolayı yavaş yavaş her yerde yasaklayacaklar. Elektrikli araçların bu kadar revaçta olmasının sebebi bu.
Yani dizel araçlar çevreye inanılmaz kötü zarar mı veriyor?
Cadde tarafındaki balkonda nefes alınması güç zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı