2019'da sistem toplanır mı?

Şu an bulunduğumuz durum iyi değil ben olsam 2019 yılının ilk çeyreğini beklerim. Yakın tarihte paramızın değeri artacak.
Öyle bir şey imkansıza yakın gibi gözüküyor. Ne gördüğünüzü merak ettim işin gerçeği. TL nin değerinin artması için uluslar arası ticarette talep edilen bir bir para birimi olması gerekir. Bu durum içinde ya tamamen senin üretimini yapıp dünya ülkelerine TL biriminde satışını yaparsın ya da yine dünya ülkeleri ile ticari anlaşmalar yapar TL kullanımını sağlarsın. Türkiye de kullandığın TL paranın değerini etkilemiyor maalesef. Hepsi arz-talep meselesi. Hangisine talep fazla olursa o değerlenir.

Yakın tarihte paramızın değeri artacak.
Neye dayanarak söylüyorsunuz bunu acaba?

Toplayabildiğiniz an toplayın, dolar Falcon Heavy'den hızlı yükselecek. Piyasadaki bileşenler gayet güzel bileşenler, endişe etmeye, yenisini beklemeye gerek olduğunu düşünmüyorum.

Bence dolar biraz düşecek. 4.50 civarını görür diye tahmin ediyorum. Daha sonra 5.00'ın üstüne çıkacağını düşünüyorum. Ülke ekonomisi çok kötü durumda. Yatırımını dolara yaparsan ve acele etmezsen senin için daha iyi olabilir.

İkinci el sistem alın. Temiz bulursanız uygun fiyattan alabilirsiniz. Dolar çok yükseldi şuan ateş pahası parçalar.

Bazılarınız şimdi hemen al demiş inanın imkanım olsa hemen alırdım ama dersler aile para gibi faktörler engel oluyor seneye yazın alacağım ilk fırsatta elimdeki tüm parayı dolara yatıracağım tavsiyenize uyacağım bence de dolar düşeceğe pek benzemiyor.iyi günler.

Zaten işin daha doğrusu dolar yükselmiyor TL değer kaybediyor şeklindedir. Dolar ile diğer para birimleri arasındaki parite çok fazla etkilenmedi. Dolar yükseldi demek psikolojik bir suç atmadır aslında. Bizim paramız aynı doların suçu artması gibi. Global olarak düşünürsen 1 dolara alınan şey yine 1 dolar zaten. Ancak 1 dolara aldığımız ürünü 2 sene önce 2-2,5 TL ye alıyorken şimdi 4,5-5 TL ye alıyoruz. Bu da TL nin değer kaybettiğinin diğer bir kanıtı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı