2020 Astra 1.2 T alınır mı?

Michael Faraday

Hectopat
Daha fazla  
Bütçem 900 bin civarı. Çok yakmayan, kilometresi en fazla 100 bin olan aile arabası istiyoruz. Babam parça ucuzluğu ve usta bulunabilirliği açısından Egea 1.3 Multijet istiyor ama ben pek istemiyorum. Egea ekonomik ama konfor açısından pek tatmin edici değil bence. Bu model Astra hakkında bilgisi olan var mı? Kronik sorunu falan varsa ona göre karar vereceğiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Triger kayışı yağda çalışıyor diye biliyorum. Çok dayanıklı değil. 1.3 egeadan 2 kat fazla yakar. Performansı güzeldir üzmez. Güzel bir ekspertizle bence alınabilir fakat motoruna iyi bakmak gerek.

Bütçem 900 bin civarı. Çok yakmayan, kilometresi en fazla 100 bin olan aile arabası istiyoruz. Babam parça ucuzluğu ve usta bulunabilirliği açısından Egea 1.3 Multijet istiyor ama ben pek istemiyorum. Egea ekonomik ama konfor açısından pek tatmin edici değil bence. Bu model Astra hakkında bilgisi olan var mı? Kronik sorunu falan varsa ona göre karar vereceğiz.

1.2T triger kayışı kronik sıkıntılı bir motor.
1.2T aslında Corsa, 208 gibi araçların motoru, malum vergi diliminden dolayı birçok otomobilde kullanıyorlar haliyle kronik sorunlar yaşanmaya başlıyor.

Astra Egea'ya göre çok daha konforlu ve göze hitap eden bir araç kendimde kullandım Opel Astra'ların çoğu modelini 1.2t motorlarda önerilen yağı kullandığınız sürece kayış da büyük bir sıkıntı çıkarmaz k kasa 1.6CDTI araçlarada bakabilirsiniz safkan son üretilen Opel'ler onlar.

Fark etmez.
Yetkili servis bakımlı olmadığı sürece hepsi kayış patlatıyor.
Servis bu konuda çok hassas davranırken bütün periyotlarda kontrollerini sağlıyor.

Yetkili servis bu işi güzel yapıyor özel servislerde de bu işi yapan yerler var ama tabii ki dediğiniz şekilde iyi yapan özel servis sayısı çok az.

Hocam bu modelde triger kayışı yerine zincir var diye biliyorum.
1.2T triger kayışı kronik sıkıntılı bir motor.
1.2T aslında Corsa, 208 gibi araçların motoru, malum vergi diliminden dolayı birçok otomobilde kullanıyorlar haliyle kronik sorunlar yaşanmaya başlıyor.

Dediğim model 1.2 T Edition 145hp olanlardan. Özel seri arabaymış.

Maalesef kayış yağ içinde çalışıyor. Bakımını zamanında ve diğer otomobillere nazaran erken yapacaksınız. Fiyatı da uygun ise alınabilir. Egea'nın da 1.3 Multijet 2'sinin triger kayışı yağ içinde çalışıyor diye biliyorum ama onlarda bir sorun duymamıştım. Tabii eski 1.3 Multijetler (euro 4) kadar sağlam mıdır bilemiyorum.

Maalesef kayış yağ içinde çalışıyor. Bakımını zamanında ve diğer otomobillere nazaran erken yapacaksınız. Fiyatı da uygun ise alınabilir. Egea'nın da 1.3 Multijet 2'sinin triger kayışı yağ içinde çalışıyor diye biliyorum ama onlarda bir sorun duymamıştım. Tabii eski 1.3 Multijetler (euro 4) kadar sağlam mıdır bilemiyorum.
Bakım konusunda arabaya gayet iyi bakarım hiç sorun yok. Zaten zincir sistemi varmış. O yüzden kaliteli yağ kullanarak o sorunu yaşamam diye düşünüyorum.

Bakım konusunda arabaya gayet iyi bakarım hiç sorun yok. Zaten zincir sistemi varmış. O yüzden kaliteli yağ kullanarak o sorunu yaşamam diye düşünüyorum.
Zincir konusundan emin olamadım hocam. Kaputu açıp bakmak lazım. Net bir bilgi bulamadım. İyi bakarsanız zaten pek bir farkı olmayacak zincir ya da kayış olmasının.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı