2020 sonrası oyunlar için en iyi ekran kartları?

Yani şeçimi siz yapıcaksınız şecerken yapmanız gerekenler.

Ray Tracing ne kadar onemli?
F/P mi yoksa saf güç mü?
2070 Super ile RX5700XT Nitro modeli Ray Tracing dısında aynı performansı veriyor. Fark olarak arasında ciddi bir fiyat olsa da ciddi bir teknolojide var, yanı onemlı olan sizin ne beklediğiniz. Ben rekabetçi oyun oynuyorum FPS ve F/P onemli dersen RX5700XT oneririm. Ben AAA oyunlar oynuyorum ben hikaye ve görsellikle benim işim dersen RTX2070 Super.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani şeçimi siz yapıcaksınız şecerken yapmanız gerekenler.

Ray Tracing ne kadar onemli?
F/P mi yoksa saf güç mü?
2070 Super ile RX5700XT Nitro modeli Ray Tracing dısında aynı performansı veriyor. Fark olarak arasında ciddi bir fiyat olsa da ciddi bir teknolojide var, yanı onemlı olan sizin ne beklediğiniz. Ben rekabetçi oyun oynuyorum FPS ve F/P onemli dersen RX5700XT oneririm. Ben AAA oyunlar oynuyorum ben hikaye ve görsellikle benim işim dersen RTX2070 Super.
Bence rekabetçi oyunlarda Nvidia daha önde 🙂

Bence rekabetçi oyunlarda Nvidia daha önde 🙂
2060 Super RX5700XT'nin Ray Tracing dısındaki performansın farkında mısın bilmiyorum. AMD fanboyluğu da yapmıyorum. RX5700XT hatalı sürücülerin üstune 50 tane sürücü geldi. Ama bizim Türk milleti güncelleme yapmaktan korktugu için hata alması normal. Forumlarda WattMan hatası degerlendırılmıs WattMan size OC yapmanızı sağlayan bir program absürt şekılde OC yaparsan sıstemın senı uyarmasıda gayet doğal bir şey.

Bu argümanınızı neye dayandırıyorsunuz?
12-13 senelik bilgisayar kullanıcısıyım iki üreriticininde ekran kartlarını kullandım bütçem orta seviyeye el verdiğinden genel olarak orta seviye kullandım ama nvidia kartlar beni daha az üzüp daha az ısındı onun için nvidia ekran kartlarını amdeden her zaman daha üstün görmüşümdür genelde rekabetçi oyunlar oynuyıdum LoL, CS:GO gibi amd tarafında ani fps düşüşleri yaşarken nvidia tarafı daha stabil olduğu için ben nvidia diyorum 🙂

Bu argümanınızı neye dayandırıyorsunuz?
Intel fanboylugundan başka bir şey değil. 2060 Super tavsiye etmeden önce karşılaştırmalarını izlemesini tavsiye ediyorum. Ben videolardan haricen 5700XT Pulse deneyımleme şansına sahip olan biri olarak soylüyorum. Ray Tracing onemli değil ise ucuz ama güçlü bir ekran kartı kullanmak istiyorsanız 5700XT biçilmiş kaftan ve ben AMD'yi göklere cıkarmadım, eksık olan yanını ve ne beklendiğini de yazımda beilrttim. İllaki AMD'de demedim. Ray Tracing onemlı degilse iki tarafta da kart onerisi yaptım. Bir seyler hakkında düşünce paylaşırken sebeplerini de söylerseniz daha faydalı olacaktır. Burası yorum yapma platformundan ziyade bilgi paylasım platfor mu, varsa deneyımlediğiniz bir sorun AMD tarafında buyuralım konusalım belkı benım ya da sizin bilmediğiniz konuları konusmus oluruz. AMD'nın eskı kartlarından bile memnunum Sapphire 5570 ekran kartını tam 6 sene kullandım.

Intel fanboylugundan başka bir şey değil. 2060 Super tavsiye etmeden önce karşılaştırmalarını izlemesini tavsiye ediyorum. Ben videolardan haricen 5700XT Pulse deneyımleme şansına sahip olan biri olarak soylüyorum. Ray Tracing onemli değil ise ucuz ama güçlü bir ekran kartı kullanmak istiyorsanız 5700XT biçilmiş kaftan ve ben AMD'yi göklere cıkarmadım, eksık olan yanını ve ne beklendiğini de yazımda beilrttim. İllaki AMD'de demedim. Ray Tracing onemlı degilse iki tarafta da kart onerisi yaptım. Bir seyler hakkında düşünce paylaşırken sebeplerini de söylerseniz daha faydalı olacaktır. Burası yorum yapma platformundan ziyade bilgi paylasım platfor mu, varsa deneyımlediğiniz bir sorun AMD tarafında buyuralım konusalım belkı benım ya da sizin bilmediğiniz konuları konusmus oluruz. AMD'nın eskı kartlarından bile memnunum Sapphire 5570 ekran kartını tam 6 sene kullandım.
Intel fanboyluğu değil bu yaptığım AMD Ryzen işlemcilere bir lafım yok farkındaysan işlemci tarafında AMD kendini düzeltti ama ekran kartı konusunda birçok insanın sıkıntı çektiği belli üstelik her şey FPS değildir stabil olması benim için daha önemli 130 FPS alacağıma 115 alayım sorun edilecek bir şey değil bu.

Açık konuşalım kimse RT için kart almıyor. Sadece güçlü ve sorunsuz olduğu için tercih sebebi olay bu. Ha sorunsuz bir RX serisi olsa kimse gidip çok daha fazlasını başka karta vermez. Herşey FPS değil kısaca.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı