2020 yılı bedelli askerlik başvurusu her zaman yapılabilir mi?

Bunca şehit varken bedelliye başvurmak yüreğimi burkuyor ama.

Maalesef bunu ben de hissediyorum. Çevremden de çok büyük bir baskı hissediyorum. Şu anda askerliğini yapan arkadaşım gitme iyi yaparsın diyor, daha askere gitmemiş olanlar pembe tezkere, uzun dönem askere gidenler de de sanki elinden ekmeğini çalmışım gibi bir çekememezlik var. Biz gittik 12 ay yaptık siz de gidin görün bakalım diyorlar hep.

Anlamıyorum. Devletin sağladığı bir imkanı neden değerlendirmeyeyim ki? Sonuçta bu bedelli ücretleri askeriye içerisinde devir-daim ediyor. Ben 1 ay yapıyorum, 12 ay yapan kalan ay için benim ödediğim ücretten maaş alıyor.
 
Bedelli yapılır mı saçmalamayın diyenlere sakın kulak asmayın. Biz gidip 6 ay yaptık da noldu sanki? Saçma sapan komutanların ayak işlerini yaptık, egolarını pohpohladık. Komutanındır emir komuta zinciridir deyip askerdeyken çekiliyor tabii bunlar fakat teskereyi alınca düşünüyorsun ve ne kadar saçma olduğunu anlıyorsun. Kendinden 4 5 yaş küçük çocuklarla uğraşıyorsun sürekli. Aynı yerde yatıp kalkıyorsun laf anlamıyorlar neymiş üst devreymiş. İmkanınız varsa kesinlikle bedelli yapın.
 
Selamlar arkadaşlar.

2020 Temmuz ayında tecilim doluyor. Temmuz ayı gelmeden bedelli askerlik için başvurumu yapmak istiyorum fakat e-devlet üzerinde başvuruya dair hiçbir şey göremedim.

2019 yılında olduğu gibi sadece belli bir ayda mı başvuru alımı yapılacak? 2020 yılı içerisinde bedelli askerlik başvurusu yapmış arkadaşlar bilgi verebilir mi?

İyi forumlar.
31 aralık 2020 tarihine kadar başvuru yapabiliyosun. Dövizle yapacaklar 30 hazirana kadar parayı yatırması gerekiyor. Sanırım yurt dışındakiler için geçerli bu. Kısaca 2020 nin son gününe kadar başvurı yapılabiliyor.
 
Türkiye'nin en rahat yerinde 11 ay askerlik yaptım. Yaşım tutsaydı bedelli yapacaktım. Rahat yerde yapmama rağmen kimse yapmamalı diyorum. Çünkü insanın zamanını çalıyor.
Nerede yaptınız ve asteğmen olarak mı yaptınız? Ağustos celbinde asteğmen olarak gitmek istiyorum da.
 

Geri
Yukarı