2020 yılında hala bilgisayarcıya format attırmak

Sizce artık 2020 yılında insanın format atmayı öğrenmesi şart mı?

• Oy verenlerin toplamı
    46
Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Ben hala 2020 yılında format atmayı ısrarla öğrenmeyip formatı bilgisayarcılara attıranlara anlam veremiyorum. Hadi kendi format atmayı bildiği halde sıradışı bir durumdan dolayı bilgisayarcıya gitmek zorunda kalmış olabilir, ona bir şey diyemem. Fakat formatı bilmiyorsan da öğren bir zahmet, niye gidip de bilgisayarcılara format attırıyorsun ki?
Ben ilk defa 2016 yılında kendi kendime bilgisayara format attım. SSD almıştım, SSD'yi bilgisayarcıda taktırdım fakat o bilgisayarcı dükkanından çıkmadan kendi hazırladığım Windows 10 Home Single Language 1511 64 Bit (Build 10586.164) yazılı USB belleği bilgisayara taktım ve formatı kendim attım. O günden beri ben 1 kere bile bilgisayarcıya format attırmadım. Başta bilgisayarıma bir şey olacak diye korkuyordum fakat ilk formattan sonra işin aslında ne kadar kolay olduğunu anladım.
Buna rağmen diğer insanların bilgisayarcıya format attırması bana saçma geliyor. Onlar da korsan Windows kuruyor genelde ve bu da büyük sorunlara sebep olabiliyor.
Sizce 2020 yılında bazı insanlar neden hala format atmayı öğrenmiyor da bilgisayarcıya format attırıyor?

Böyle düşünmeniz saçma değil mi? Herkes format atmayı bilmek zorunda değil adam öğrenmek zorunda da değil. Adam belki güvenli ve sağlam olsun istiyor. Neden şimdi bilgisayarcıların formatlarını linçledinki? tabi ki'de teknoloji gelişti fakat öğrenmeleri gerektiğini değiştirmez.

Böyle düşünmeniz saçma değil mi? Herkes format atmayı bilmek zorunda değil adam öğrenmek zorunda da değil. Adam belki güvenli ve sağlam olsun istiyor. Neden şimdi bilgisayarcıların formatlarını linçledin ki?
Ben de öyle düşünüyordum fakat ilk formattan sonra anladım ki aslında bedavaya kendi başıma yapabileceğim bir iş için daha önceden hep para vermişim. Verdiğim paralara üzüldüm yani.
Ayrıca bilgisayarcıların çoğu korsan kuruyor. Çok nadir orijinal kuran görüyoruz (mesela benim en son gidişimde orijinal Windows 8.1 Single Language kurmuşlardı) fakat genelde bilgisayar ile bir Windows lisansı geldiyse bunu yapabiliyorlar. Veya ucuz key alıp verebiliyorlar fakat çok nadir. Genelde KMSpico ile falan etkinleştiriyorlar.
Evet bilmek veya öğrenmek zorunda değil ama öğrenmesi kendisi için çok iyi olacaktır. Bu sayede bedavaya kendisi format atar ve formata vereceği parayı da başka işlere harcar.

Merhaba arkadaşlar. Ben hala 2020 yılında format atmayı ısrarla öğrenmeyip formatı bilgisayarcılara attıranlara anlam veremiyorum. Hadi kendi format atmayı bildiği halde sıradışı bir durumdan dolayı bilgisayarcıya gitmek zorunda kalmış olabilir, ona bir şey diyemem. Fakat formatı bilmiyorsan da öğren bir zahmet, niye gidip de bilgisayarcılara format attırıyorsun ki?
Ben ilk defa 2016 yılında kendi kendime bilgisayara format attım. SSD almıştım, SSD'yi bilgisayarcıda taktırdım fakat o bilgisayarcı dükkanından çıkmadan kendi hazırladığım Windows 10 Home Single Language 1511 64 Bit (Build 10586.164) yazılı USB belleği bilgisayara taktım ve formatı kendim attım. O günden beri ben 1 kere bile bilgisayarcıya format attırmadım. Başta bilgisayarıma bir şey olacak diye korkuyordum fakat ilk formattan sonra işin aslında ne kadar kolay olduğunu anladım.
Buna rağmen diğer insanların bilgisayarcıya format attırması bana saçma geliyor. Onlar da korsan Windows kuruyor genelde ve bu da büyük sorunlara sebep olabiliyor.
Sizce 2020 yılında bazı insanlar neden hala format atmayı öğrenmiyor da bilgisayarcıya format attırıyor?

Sanırım bu insanlar ya PC'ye yanlış bir şey yaparsam diye ağlayan insanlar ya da her gün 10 yıl geriye gidiyoruz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı