Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Ben hala 2020 yılında format atmayı ısrarla öğrenmeyip formatı bilgisayarcılara attıranlara anlam veremiyorum. Hadi kendi format atmayı bildiği halde sıradışı bir durumdan dolayı bilgisayarcıya gitmek zorunda kalmış olabilir, ona bir şey diyemem. Fakat formatı bilmiyorsan da öğren bir zahmet, niye gidip de bilgisayarcılara format attırıyorsun ki?
Ben ilk defa 2016 yılında kendi kendime bilgisayara format attım. SSD almıştım, SSD'yi bilgisayarcıda taktırdım fakat o bilgisayarcı dükkanından çıkmadan kendi hazırladığım Windows 10 Home Single Language 1511 64 Bit (Build 10586.164) yazılı USB belleği bilgisayara taktım ve formatı kendim attım. O günden beri ben 1 kere bile bilgisayarcıya format attırmadım. Başta bilgisayarıma bir şey olacak diye korkuyordum fakat ilk formattan sonra işin aslında ne kadar kolay olduğunu anladım.
Buna rağmen diğer insanların bilgisayarcıya format attırması bana saçma geliyor. Onlar da korsan Windows kuruyor genelde ve bu da büyük sorunlara sebep olabiliyor.
Sizce 2020 yılında bazı insanlar neden hala format atmayı öğrenmiyor da bilgisayarcıya format attırıyor?
Ben ilk defa 2016 yılında kendi kendime bilgisayara format attım. SSD almıştım, SSD'yi bilgisayarcıda taktırdım fakat o bilgisayarcı dükkanından çıkmadan kendi hazırladığım Windows 10 Home Single Language 1511 64 Bit (Build 10586.164) yazılı USB belleği bilgisayara taktım ve formatı kendim attım. O günden beri ben 1 kere bile bilgisayarcıya format attırmadım. Başta bilgisayarıma bir şey olacak diye korkuyordum fakat ilk formattan sonra işin aslında ne kadar kolay olduğunu anladım.
Buna rağmen diğer insanların bilgisayarcıya format attırması bana saçma geliyor. Onlar da korsan Windows kuruyor genelde ve bu da büyük sorunlara sebep olabiliyor.
Sizce 2020 yılında bazı insanlar neden hala format atmayı öğrenmiyor da bilgisayarcıya format attırıyor?